Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Umetna oploditev samske ženske

Umetna oploditev samske ženske

Ne vem, če sem na pravem forumu, kljub temu postavljam vprašanje, če ima kdo kakršne koli informacije glede umetne oploditve samske ženske. Pri nas te postopke ne opravljajo, ker so nezakoniti, zato me zanima, kje v tujini se ukvarjajo s tem, kakšna je cena in ostali pogoji. Imam partnerja, ki že ima otroke iz prejšnjega zakona in mu ni še za nove. Jaz bi jih pa strašno rada imela, pa malo že obupujem, da bom našla primernega moškega, zato sem pomislila tudi na umetno oploditev.

Se zahvaljujem za informacije.

beauty taki postopki so v tujini možni. Tudi malo nižje na tem forumu smo govorili o tem in je napisanih nekaj klinik kjer je oploditev samske ženske možna.
Tebi pa iskreno svetujem, da najprej urediš zadeve doma. Namreč eno je želja samske osebe, drugo je želja vezane ker drugi partner otroka ne želi. Res razmisli v kakšnem okolju bi odraščal otrok katerega se polovica družine ne bi veselila.

Hvala Kitty. Saj jaz bi potem imela sama otroka. Mislim, da bi se s partnerjem razšla.
Malo sem brskala spodaj, pa nisem našla povezav. Mi lahko pomagaš?

Najdeš nekoga, ki naj se prijavi na tvoj naslov in sta kobajagi v zunajzakonski skupnosti. Saj tega pri nas nihče ne preverja.

Malo branja:

Potem je na portalu od društva tudi nekaj podatkov.

Malo si preberi pa ti potem, če boš želela o kakšni kliniki povem kaj več.

Anteja za darovalski postopek v Sloveniji ni dovolj poroka oz. izvenzakonska skupnost ampak je potrebna še moška neplodnost. Tako, da v nobenem primeru na tak način ne moreš v postopek.

In pa tudi zakaj bi goljufali, če lahko drugje to naredimo brez težav:-)

Če je ženska neplodna, potem ni potrebno, da je tudi moški, da bi se opravil postopek. Zakaj goljufati? Ker je doma ceneje kot v tujini, da o sitnostih glede prevoza, nastanitve in dopustov/bolniških ne govorim.

Veš kaj draga Anteja,

tole mi je pa že ob tej rani uri dvignilo pritisk.

Prvič, Beauty potrebuje darovalca semena

Drugič, mogoče sem jaz čudna, ampak menim ampak vsak, ki goljufa “državo” goljufa mene (kot davkoplačevalko, kot osebo v postopku OBMP,…)

Tretjič pa: Naj ti povem iz osebne izkušnje (verjetno ti je do sedaj že “potegnilo” da je moj partner neploden), da do podarjene spolne celice v Sloveniji vodi mukotrpna in predvsem dolga pot. Postopki v tujini resnično precej obremenijo družinski proračun da o psihi ne govorim, zato res nimam potrplenja s takimi izjavami.

In nenazadnje, če želiš pomagati, raje prispevaj svoje spolne celice – za ženske je pri nas še večja kriza.

Tebi Beauty pa: očitno imaš v svojem življenju moškega, s katerim nimaš prihodnosti. Ne vem, koliko si stara in kako je potemtakem s tvojo biološko urco, ampak verjetno bi bilo bolje, da se razgledaš za novim partnerjem. Kot rečeno nimam otrok, ampak verjamem da jih je lepše vzgajati v paru 🙂
Saj veš, da je veselje dvakrat večje, če ga z nekom deliš, žalost pa pol manjša (tako nekako).

Za vse skupaj pa: drug teden greva z mojim ponovno v Prago. Upajmo, da gre v tretje rado. Stisnite pesti!

lp, M

Bravo Mini dobro si povedala! Ti želim vso srečo v Pragi!!!

LP

Tudi jaz držim pesti. Vso srečo!

Mini srečno! Bomo držali pestke za vas .-)))

Se pridružujem držanju pesti!!!!!

Mini, praviš da vsak, ki goljufa državo, goljufa tudi tebe , ker si davkoplačevalka…

Pa si kdaj pomislila tudi na to, da so tudi samske ženske, ki bi se želele oploditi, davkoplačevalke. Pri samskih je tako, da nihče ne opazi, ko plačujejo davke, prispevke,…, ko pa je treba kaj narediti za njih, jih pa vsak prezre. Najraje bi jim še pokojnino odtegnili.

LP, [email protected]

[email protected]

Žal mi je, če si me narobe razumela. Nikakor nisem proti oploditvi samskih žensk in ne zdi se mi prav, da naša zakonodaja tega nedopušča.

Želim povedati, da je v naši državi velik problem z donorji – enostavno jih ni dovolj. Menim, da bi bilo potrebno spremeniti zakon o OBMP in to tako, da bi dovoljeval uvoz spolnih celic. Med drugim je tudi z ekonomskega vidika vzdrževanje lastne semenske banke nesmotrno in bi bil za državo uvoz dosti cenejši.

Na ta način bi lahko v kratkem času v Sloveniji pomagali vsem parom, ki čakajo na podarjeno spolno celico. Moško. Ne vem pa, če bi bilo mogoče z uvozom rešiti probleme tistih parov, ki potrebujejo žensko spolno celico. Neoplojena jajčeca menda ne prenašajo preveč dobro zamrzovanja in jih le malo preživi…

Ne vem, v vsakem primeru – zakon bi bilo potrebno spremeniti in kar se mene tiče vsaj v treh točkah:1. uvoz 2. “posvojitev” zarodkov in 3. oploditev samskih žensk (verjetno pa bi se našlo še marsikaj). Dvomim, da bi tovrstne pobude v trenutni politični situaciji padle na plodna tla, ampak mogoče lahko poskusimo.

Lep dan vsem skupaj
M.

Beauty, morda se poskusi pogovoriti s partnerjem, da bi imela otroka, ker si ga želiš in si pripravljena nanj in boš tudi zanj skrbela. Saj je dejstvo, da otrok v prvih letih potrebuje najbolj mamo; mama je tista, ki ga doji, in mu daje prvo lastno zavest. Mogoče je ga strah, da ne bi zmogel obveznosti? Prej boš dobila svojega otroka kot pri umetni oploditivi. Če pa vama tudi ne gre, se lahko še vedno razideta brez zamere. Razumem, da je lažje sprejeti donatorsko seme kot dobiti od nekoga, ki smo ga srečali za en seks in bi se to nam tudi ne bi zdelo prav do tega človeka, ki ni pripravljen sprejeti odgovornosti.
Sem v podobni koži kot samska … tako da, pa še poleg tega imam za seboj nekaj težav z zanositvijo (pregrada, miomi) in so mi vse to odstranili.

Meni pa se zdi neumnost umetno oplojevati žensko, če sta oba plodna in je vzrok v temu, da partner noče otroka.
Sicer sem tudi proti temu, da bi se samske ženske oplojevalo, ker sem mnenja, da otrok ptorebuje oba, predvsem pa je otrok dar in ne pravica, ampak vseeno bi pa prej podprla oploditev samske ženske kot pa ženske ki ima partnerja, pa ta noče imeti otrok.

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/922750.png[/img][/url][url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/av487735.jpg[/img][/url]

Ne razumem, kakšen dar naj bi bil otrok. In komu naj bi bil ta dar namenjen?

Mah, to menda tudi v naši cerkvi vpijejo. Otrok potrebuje oba, ja. Samo zanimivo, da jim je vseeno, če je oče/mati pijanec/ka in gnjavi družino, važno, da otrok vsak dan gleda očeta in mater. Mislim, da je 100 x bolje, da živi z enim in ima mirno življenje, kot pa pekel z OBEMA! In koliko otrok je danes, ki nimajo enega starša, pa država ne poskrbi za njegovo boljše življenje! Nepravico do oploditve samskih žensk pa je znala uvesti ravno iz razloga, da otrok rabi oba. Za moje pojme zelo butast izgovor.

Mini srečno!!!!!!!!!
tina

<http://tinta.moj-album.com/>

Če so nekateri slabi starši, to še ne pomeni, da otrok ne rabi očeta ali matere. In namesto da gremo v oplojevanje samskih žensk, bi raje poskrbeli zato, da bi bili starši boljši kot starši in odgovorni tako do sebe kot do svoje družine. Ampak to je očitno za mnoge že preveč.

Se pa tudi jaz strinjam, da je otrok dar, saj ga vendar ne kupiš v samopostrežni trgovini.

New Report

Close