Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Ultrazvok v 16. tednu

Ultrazvok v 16. tednu

Zdravo,

pri ginekologu sem bila na pregledu v 16. tednu, ki je na hitro naredil se morfologijo (uradno jo imam v 21. tednu). Rekel je, da vse izgleda ok in da mozganske strukture izgledajo ok. Zanima me, kaj “vse” je lahko ze vidno v 16. tednu in ali lahko pricakujem, da bo tudi na morfologiji vse ok? Zelo sem v skrbeh. Nuhala in nifty sta bila bp.

Odgovor na objavo uporabnika
12345, 14.05.2025 ob 15:57

Zdravo,

pri ginekologu sem bila na pregledu v 16. tednu, ki je na hitro naredil se morfologijo (uradno jo imam v 21. tednu). Rekel je, da vse izgleda ok in da mozganske strukture izgledajo ok. Zanima me, kaj “vse” je lahko ze vidno v 16. tednu in ali lahko pricakujem, da bo tudi na morfologiji vse ok? Zelo sem v skrbeh. Nuhala in nifty sta bila bp.

V vsaki višini nosečnosti je značilna slika razvoja možganov in tudi drugih organov. Če je bila slika pri vašem plodu v 16. tednu primerna ste lahko mirni. Možnost, da se pojavi razvojna nepravilnost, je majhna. Vseeno so potrebne nadaljnje kontrole, saj se nekatere nepravilnosti razvijejo kasneje v nosečnosti. Ker pa so te nepravilnosti redke, ste lahko mirni in sproščeni.

Srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

Pozdravljeni,

pridružujem se vprašanju. Morfologijo sem imela v 19t4d, bilo je vse ok. Opažam, da imajo ostale punce morfologijo 20-21. teden, zanima me, ali je bila moja morfologija prezgodaj in ali potrebujem še kakšen dodaten samoplačniški Uz? So v 19t4d strukture že primerno vidne?

Hvala za vaš čas

Odgovor na objavo uporabnika
MartinaM600, 08.06.2025 ob 12:43

Pozdravljeni,

pridružujem se vprašanju. Morfologijo sem imela v 19t4d, bilo je vse ok. Opažam, da imajo ostale punce morfologijo 20-21. teden, zanima me, ali je bila moja morfologija prezgodaj in ali potrebujem še kakšen dodaten samoplačniški Uz? So v 19t4d strukture že primerno vidne?

Hvala za vaš čas

Po mednarodnih smernicah je čas za morfologijo med 18 in 24 tednom nosečnosti. V 19 tednu lahko razvoj že zelo dobro ocenimo, res pa je, da je v 21 tednu nekatere organe lažje pregledati. S trajanjem nosečnosti se lahko opazijo tudi nepravilnosti, ki jih v bolj zgodnji nosečnosti ni.

lp, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

MedAsk

MedAsk je najnaprednejši pomočnik, ki se bo z vami pogovoril o vaših simptomih in vam pomagal razumeti kaj se dogaja z vašim zdravjem.

Chat

New Report

Close