Uhajanje vode

Pozdravljeni!

 

Sem šest tednov po porodu. Nisem imela nobene inkontinence,danes pa mi je nenadzorovano ušla voda,pri čemer pa me sploh ni tiščalo na wc. Sploh ne vem,ali je bil urin ali pa voda,samo začutila sem,da teče po nogah. Ali je to lahko še povezano s porodom oz. kako naj ukrepam?

 

Hvala in lp,

luks

Spoštovani,

edina tekočina, ki ni kri iz steče iz spolovila izven nosečnosti je lahko le urin in 6 tednov po porodu so takšne “nesreče” možne. Za začetek poskusite začeti z vajami za mišice medeničnega dna (Kelgove vaje), če jih ne poznate, si dobite napotnico za fizioterapijo pri fizoterapevtu, ki pozna težave z medeničnim dnom in stresno inkontinenco. Šele če to res ne bi nič zaleglo v 4 do 6 mesecih, bo pa zaradi tega smiselno stopiti do specialista uroginekologa.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close