Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Uhajane urina

Uhajane urina

Zanima, če se komu dogaja, da mu nenadzorovano uide urin. Npr. sploh ga ne tišči na WC, kar naenkrat pa mu ga čisto malo “uide”???

Lp,
Tajda

Ja to je tudi ena izmed manj prijetnih težavic pri MS. Vendar se kaj hitro reši take težavice-dandanes obstaja cela vrsta inkontinenčnih podlog (hlačke,vložki…..) ki ti preprečijo neprijetno mokroto. Na vsake tri mesece ti pripada napotnica za nabavo teh pripomočkov v lekarni. Stopnjo inkontinence (lahka,srednja,težka) ti določi urolog ob pregledu.
Priporočam ti da vso zadevo kaj hitro urediš,saj boš s tem ti veliko bolj sproščena-na vzven se pa tako ali tako nič ne vidi.Obenem ti pa priporočam,da vsak prost trenutek ko hodiš ali pa sediš krčiš in sproščaš trebušne mišice (tako kot bi želela zadržat vodo) in tako poizkušaš obdržati prožnost mišic.

pozdravček Tanča

Zdravo!

Tudi jaz imam podobne neprijetne izkušnje. Vendar se z malo truda, da zadevo kar pošteno nadzirati. Te tako imenovane Keglove vaje dajejo kar dobre rezultate vsaj po mojih izkušnjah.
Priporočam, da si pri opravljanju neke vsakdanje aktivnosti npr: umivanju zob omislite istočasno krepitev mišic medeničnega dna. Paziti morate, da je takrat vaš mehur prazen, ker drugače lahko z vajami ustvarite povraten tok v mehurju, kar lahko povzroči vnetja. Teh vaj naredite vsaj 100 do 300 vsak dan in rezultat bo kmalu viden. Voda bo uhajala manj pogosto in manj nenadzorovano.
Drugače obstaja več vrst inkontinenčnih težav: nenadzorovano uhajanje, potem stresna inkontinenca, frekvenca (zelo pogosto)…

Sama vem kakšen šok sem doživela ob začetku pojavljanja teh težav zato vsem sporočam, da se s temi težavami s pomočjo raznih pripomočkov, da bolj ali manj normalno preživljati vsak dan.

Lepe poletne dni brez težav….P.

TUDI TO SE DOGAJA, AMPAK V GLAVNEM PO URINIRANJU

ves kaj to ni sala marko

NE VEM ZAKAJ BI BILA TO ŠALA ČE SE MI RES DOGAJA PO URINIRANJU IN VEDI DRAGA ANJA,DA SE NIKOLI NE ŠALIM Z MS

Marko, ti si pa eno novo bitje tukaj med nami. No, verjetno si nas bral že prej. Pisal pa nisi. Vsaj, če mi spominček dela. Brskati se mi ne da.
Kako si kaj? Pa star, no mlad si koliko? Povej kaj o sebi, ampak le, če sam tako želiš. Čau čau.

Sem se hotel oglasiti že včeraj pa nisem prišel skozi. Marko, sam sem takoj vedel o čem govoriš in če ti je kaj laže, ne dogaja se samo tebi. Verjamem pa, da se tistim, ki tovrstnih težav nimajo te lahko zdijo skrajno čudne in neverjetne.
Forumi so ena krasna stvar za pridobivanje informacij in za povezovanje ljudi, ampak kot sem nekomu enkrat že dejal, zahtevajo veliko mero previdnosti in strpnosti tako pisca kot bralca saj nas tempo (eden glavnih povzročiteljev stresa) sili v površnost izražanja in dojemanja, pozabljamo pa, da celega kupa informacij, ki jih dobimo ob osebnem kontaktu, pri tem načinu izmenjave informacije ne dobimo.

Marko oprosti. Res sem dojela tvoj sestavek narobe. Ponavadi se v druzbah, ko moski odide na WC, po opravljeni potrebi pojavijo šale, ces da je se nekaj ostalo ker niso dobro otresli in jim je uslo v hlace. Pri zenskah vem da je dobro trenirati misico na ta nacin da skusas med uriniranjem ustaviti uriniranje. Ali pa zadrzevati ceprav nas ne tisci na uriniranje. S tem si krepimo misico. Kako je pri vas moskih ne vem, razumem pa, da je to neugodna zadeva.

Tako ne strpno in prehitro ne razumevanje teksta se hitro zgodi. Vsi se tega zavedamo, pa vseeno ogromno storimo “v prvi reakciji”.
Smo pa Marka vsi veseli, iz njega veje iskrenost originalne vrste.
BoR, midva sva tudi imela tako prehitrico, pa se imava vseeno rada. Drži?

m* seveda drži, jasno. Ups – rada – kot prijatelja seveda, da ne bo kdo narobe razumel, pa bi spet bili tam.

Jasno, kot prijatelja. Saj to tudi velja, pa še kako. Sem vedela, da zna biti ta RADA malo zapikljiv. Pa saj se razumemo.
BoR, kako si kaj?

Kaj ko bi jaz odprl novo temo npr. čvek,da ne bo kdo pričakoval težav pri uriniranju dobil pa najino brbljanje. Se beremo.

NE NISEM VEDEL ZA TA FORUM.NASLOV MI JE DAL PRIJATELJ,KI SE DOSTI SPOZNA NA TE STVARI. DRUGAČE: STAR SEM37 LET UPOKOJEN DIAGNOZA TEČE PROTI 9 LETOM,DRUŽINSKE RAZMERE UREJENE ZATO MI JE ZMERAJ BOLJE.ŽIVIM.ŽELIM TI LEP DAN,KAKOR SEVEDA VSEM

LP

New Report

Close