Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Udrtina na glavi dojenčka

Udrtina na glavi dojenčka

Spoštovani!

Danes sem pri svoji 7-tedenski hčerkici opazila, da ima na zadnji strani glavice (ne v zatilju, ampak višje, bolj proti sredini) udrtino premera okrog 1cm.
Na sistematskem pregledu pri 1 mesecu je zdravnik dejal, da je zadnja oziroma zatilna mečava lepo zaprta, zgornja je odprta, utripa in je vse v mejah normale. Tudi kosti bi naj bile dovolj trdne. Vsakodnevno ji dodajamo vitamin D.
Do sedaj te udrtine ni imela. Sem preverila tudi na starejših fotografijah, če slučajno ne bi opazila, kar pa bi bilo malo verjetno. Poškodovana ni bila.
Zanima me, ali je hčerko potrebno čim prej odpeljat do zdravnika, ali lahko počakam do tega petka, ko ima sistematski pregled in kaj bi po Vašem mnenju to lahko bilo (zavedam se, da je skoraj nemogoče brez pregleda postavljati diagnoze, zanimajo me le možnosti- je to lahko le estetski “problem ali kaj drugega v zvezi z možgani)?

Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor in Vam želim lep preostanek nedelje.

Glede na to, da dojenčica ni bila poškodovana (kar bi seveda imelo povsem druge in zelo alarmantne znake), nima tudi sicer nobenih nevroloških znakov (ki jih niste opisali) in da je na tem mestu ena od manjših mečav, gre res najverjetneje za malo mečavo. Ta zaraste običajno po rojstvu, lahko pa jo zatipamo do 2. meseca starosti.
Po vašem opisu in izključevanju nujnih stanj (sicer le pisno) ne izgleda, da bi bil potreben nujen obisk pri zdravniku.
Vaš link
[img]http://clubbeautys.com/files/94/534109/907925.jpg[/img]

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close