Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Tumor markerji

Tumor markerji

Pozdrav vsem, sem nova na forumu!

Imam povišana tumor markerja P-CA 15-3 (106) in P-CA 125 (24.4). Bila sem v dveh različnih laboratijih na različnih lokacijah, ob prvem odvzemom krvi so bili tumor markerji povišani, čez en teden so že bili že v mejah normale. Zakaj je prišlo do tega? V prvem laboratoriju je torej pokazalo drugače kot v drugem, hmmm…

Lp, Marija

Mene pa zanima ali ste opravili te preglede samoplačniško oz. kaj je bil vzrok, da ste to opravili?

Pozdravljeni.

Imam družinsko obremenitev z rakom na dojki. Na pol leta mi kontrolirajo P-CA 15-3 in P-CA 125, polletni ultra zvok jajčnikov. Še marca so bili markerji v mejah normale tokrat pa takšen porast.Vsi pregledi so opravljeni ambulantno in ne samoplačniško. Poleti sem imela MRI dojk ter ultrazvok izvidi so bili v mejah normale. Skrbi me kaj se dogaja, da v presledku enega tedna lahko takšno odstopanje enkrat tako visok potem pa kar laboratorijsko naenkrat v mejah normale. Tako je rekel onkolog.

Lp, Marija

Na forumu Ginekologija in porodništvo lahko najdeš komentar dr. Pušenjaka na vrednosti CA-125 v rodni dobi. Uporabi iskalnik, boš zagotovo našla. Če jaz to prav razumem, je lahko CA-125 povečan tudi iz drugih razlogov, ne le zaradi pojava karcinoma. Sploh pa, kolikor se spomnim, 24,4 za ženske v rodni dobi ne pomeni nenormalno povišanje. Lahko pa, da sem kaj pomešala – preveri kot rečeno pri dr. Pušenjaku.

Tako je – CA 125 je lahko povečan tudi pri benignih tumorjih in raznih cistah na jajčniku. Sama sem imela takšno cisto, pri odkritju pa je tumorski marker bil 136, normalna vrednost pa je 36.

Sama sem imela povišan tumorski marker CA-125 154. Operativni poseg je pokazal, da sem imela endometriozo (čokoladne ciste), pri kateri pa je ta tumorski marker CA-125 običajno med 50-80.

Lp,

Mateja

New Report

Close