Tumor markerji
Pozdrav vsem, sem nova na forumu!
Imam povišana tumor markerja P-CA 15-3 (106) in P-CA 125 (24.4). Bila sem v dveh različnih laboratijih na različnih lokacijah, ob prvem odvzemom krvi so bili tumor markerji povišani, čez en teden so že bili že v mejah normale. Zakaj je prišlo do tega? V prvem laboratoriju je torej pokazalo drugače kot v drugem, hmmm…
Lp, Marija
Pozdravljeni.
Imam družinsko obremenitev z rakom na dojki. Na pol leta mi kontrolirajo P-CA 15-3 in P-CA 125, polletni ultra zvok jajčnikov. Še marca so bili markerji v mejah normale tokrat pa takšen porast.Vsi pregledi so opravljeni ambulantno in ne samoplačniško. Poleti sem imela MRI dojk ter ultrazvok izvidi so bili v mejah normale. Skrbi me kaj se dogaja, da v presledku enega tedna lahko takšno odstopanje enkrat tako visok potem pa kar laboratorijsko naenkrat v mejah normale. Tako je rekel onkolog.
Lp, Marija
Na forumu Ginekologija in porodništvo lahko najdeš komentar dr. Pušenjaka na vrednosti CA-125 v rodni dobi. Uporabi iskalnik, boš zagotovo našla. Če jaz to prav razumem, je lahko CA-125 povečan tudi iz drugih razlogov, ne le zaradi pojava karcinoma. Sploh pa, kolikor se spomnim, 24,4 za ženske v rodni dobi ne pomeni nenormalno povišanje. Lahko pa, da sem kaj pomešala – preveri kot rečeno pri dr. Pušenjaku.