Tumor centralnega živčevja – Glioblastom
Pozdravljeni,
Mojemu očetu (62) so lani postavili diagnozo tumor centralnega živčevja – glioblastom.
CT je pokazal cerebelarni ekspanzivni proces 4x3cm v desni cerebelarni hemisferi. Operiran je bil decembra lani in v izvidu je pisalo da je bil tumor mikroskopsko odstranjen v celoti. Opravil je več kot 30 obsevanj v kombinaciji s KT. Oče se je po operaciji dobro počutil, apetita ni izgubil tudi hodil je dokaj normalno z malo pomoči. Pri ponovnem slikanju glave julija letos so ugotovili da se je tumor ponovno pojavil.Odredili so mu 3 dnevno kemoterapijo katero je zelo slabo prenašal.
Stanje na današnji dan pa je zaskrbljajoče.. oče že več kot mesec leži v postelji, na desno oko skoraj nič več ne vidi, shujšal je za več kot 20kg saj nima apetita, zelo težko govori mojega imena se skoraj ne spomne več.
Zdravniki so dvignili roke da ne morejo storiti nič več da mu je ostalo največ par mesecev.Sam jih razumem in tudi vem da bi bilo le mučenje za očeta vendar pa mama se noče in noče sprijazniti.
Skrbi me za mamo saj bo to že druga smrt v družini. Pred desetletjem je umrla moja sestra.
Kako naj se zadeve lotim ko bo prišel čas in občutek imam žal da bo to zelo kmalu? Star sem 27 let.
Mikc, sočustvujem s teboj in upam, da se dobro boriš z vsemi težavami, ki ti pridejo mimo.
Kako ravnati v teh težkih trenutkih, je res težko vedeti. V takšnih primerih so ti (vam) lahko v veliko oporo strokovnjaki iz društva HOSPIC, ki odlično pomagajo tako bolniku, ki je v fazi poslavljanja kot svojcem. Več si lahko prebereš tule: http://www.drustvo-hospic.si/htm/hospic.htm
Drži se! Želim vam, da bi čas, ko ste skupaj, preživeli čim bolj mirno in lepo.
Kristina
S spoštovanjem !
A mogoče lahko kdo odgovori kaj je to in kako pozdraviti, če je možno
GLINOM, da odkrit v hrbtenjači, da centralni del .
Aha nekako sem dobil informacijo, da je smrtno nevarno,da trenutno sem že na zelo veliki dozi morfija in verjetno se bo potrebno počasi posloviti kljub moji najlepši starosti 42.let .
Da nekako vsak dan preživim polno tako osem ur v službi kot ostanek doma………….
Hvala za odgovor če je mogoč ?
Hvala !
Jože
Jože, predvidevam, da se zdraviš v eni od bolnic v SLO? Kaj pravijo tvoji zdravniki? Ali morda iščeš drugo mnenje? Ne razumem namreč najbolje, zakaj sprašuješ, kako zdraviti glinom, saj verjetno neka oblika zdravljenja pri tebi že poteka?
Držim pesti zate in pogum velja!
Kristina
S spoštovanjem !
Aha hvala za odgovor .
Ne nikakor se ne zdravim v nobeni od naših Slovenskih bolnic……….
Zdravim ali bolje preprečujem samo bolečine v službi in ostanek doma .
Da zadnja moja diagnoza je ” Glinom ” – Intramedularni tumor Th2 ???
Za proti bolečinsko terapijo imam Jurnista 40.mg in Naklofen duo 150.mg dnevno
in seveda sposoben za delo brez omejitev da takšno je bilo zadnje mnenje komisije .
Ne nikakor ne želim pomilovanja le nasvet kako naprej, da bom lahko premagoval vsakodnevne hude težave tako v službi kot doma .
Da na zahtevnost operacije in posledice je sedaj moja beseda zadnja kako in kdaj na operacijo, a operacija ko bo , bo v Ameriki, da glede na zahtevnost postopka operativnega in posledice ne nikakor ne smem razmišljat čeprav sem v podrobnosti še preveč dobro seznanjen s strani res čudovitih Nevrokirurgov……….
Da zato iščem še kakšen nasvet kako naprej v preostanek časa kolikor ga še imam …….