Tubularne prsi

Pozdravljeni,
stara sem 18 let in sumim, da imam tubularne prsi, ker mi prestavljajo veliko težavo, že nekaj let bi rada to »napako« odpravila. Sama sem zaradi njih zelo nesamozavestna, tudi iskanje modrčka in kopalk je nekoliko težje.
Sprva bi se seveda prepričala, če je moj sum pravilen, naj se naročim na pregled pri osebni zdravnici in povem mojo situacijo?
Na forumih sem zasledila mešane odgovore, nekateri trdijo, da se ta operacija izvaja samoplačniško, drugi, da jo krije ZZZS. Kako je s tem?
Je možnost, da lahko tubularne prsi »popravimo« z lastno maščobo in ne vsadki?
Zelo bi bila vesela tudi vaših izkušenj tudi tistih katerih so se odločili, da ne bodo spreminjali svojega telesa.
Najlepša hvala za vaše odgovore!

Pozdravljeni, tubularne prsi so prirojena deformacija, a obstaja več stopenj tubularnih prsi.
V res težkih primerih se korekcija izvede v breme ZZZS, pot je takšna, kot ste opisali, najprej se oglasite pri osebni zdravnici, ki vas bo poslala naprej, na pregled v ambulanto plastične kirurgije v UKC. Če bodo tam mnenja, da gre za tubularne prsi in da je deformacija takšne stopnje, da vam pripada korekcija v breme ZZZS, bodo vašo dokumentacijo obravnavali na konziliju in poseg odobrili ali zavrnili. Pot je sicer dolgotrajna, sploh zaradi COVID situacije, in lahko traja nekaj let.
Druga možnost je obisk zasebne klinike, kjer vam prav tako lahko pomagajo.
Tubularnih prsi ne moremo popraviti z lastno maščobo, ampak najpogosteje z vsadki, oz kombinacijo zmanjšanja kolobarjev, sprostitvijo konstrikcije žleze, in uporabo vsadkov.
Morda si primer korekcije tubularnih prsi lahko ogledate na spodnji povezavi:
https://www.instagram.com/p/B9HBOF3F6qB/

Lep pozdrav,
Nevio Medved, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
MedvedVišnjar estetska klinika

Medved Višnjar estetska klinika Nevio Medved, dr. med, specialist plastične kirurgije Igor Višnjar, dr. med, specialist plastične kirurgije Cesta v Mestni log 55 Ljubljana + 386 31 858 905 [email protected] www.medvedvisnjar.si

New Report

Close