Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija trzanje

trzanje

Spoštovani!

Hčerka bo konec maja stara 3 leta. Že nekaj časa opažam da v določenih položajih trza. Recimo, ko je na kavču, in gleda risanke, pred spanjem. Gre za trzljaje posameznih mišic. Bolj natančno jo opazujem šele 2 meseca, prej se ne spomnim da bi to zaznala. Moti me tudi to, da (za moje pojme) prevečkrat drži prste stinjene v pest, pa da recimo drži barvico drugače (manj pravilno) kot jo je držala pol leta. Pri pediatrinji še nisem bila glede tega, ker je ne želim vozit med bolne, pa tudi ker se po eni strani prepričujem da sigurno ni nič, po drugi strani pa me je strah. :/ Najlepša hvala za vsakršno mnenje.

Trzljaje posnemite in jih pokažite na sistematskem pregledu v starosti 3 let. Če bi ob takšnem trzanju mišic opazili, da je otrok neodziven, pa ukrepanje takoj, seveda.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close