Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Tresenje rok

Tresenje rok

Zadnje čase opažam, da če močno stisnem nek predmet, da se mi začne roka nenadzorovano tresti. Se to komu dogaja???

Ja, se dogaja a pri meni je to pri nogah. Nevrologi bi o tem pri meni napisali (če se dobro spomnim), da imam nožni klonus, ki se dolgo časa ne izčrpa. Vsekakor če je to nova stvar zate, ti priporočam obisk nevrologa, še posebej, če je razlika od prej velika. V tem primeru in če ni drugih razlogov za to, tedaj imaš verjetno zagon, ki ga bo treba sanirati. Meni se stanje včasih ZELO popravi, včasih pa imam problem vstati iz stola. Pogosto se pri meni čez kak teden problemov z nogami pojavijo še drugi simptomi zagona.

Mogoče pa ti samo vreme ne paše.

LP, B.

Zdravo!

Tresenje rok je tudi moja občasna težava. Trenutno imam še eno staro na novo. Spet me trese celo, po celem telesu. Najbolj pogosto kadar vstanem in se poskusim postaviti na noge. Res neprijetno, sploh takrat, ko nisem doma. Vendar upam, da bo tudi to minilo in počasi izvenelo.

Težave pridejo in grejo……..mi pa ostanemo…………ker se ne damo……..

Lp. P.

Pika ali se tebi roke tresejo, ko primeš kak predmet ali tako občasno. Kako dolgo že imaš MS?

Ajda zdravo!

Najprej opravičilo za pozen odgovor, sem bila na oddihu v Funtani.

Diagnozo imam postavljeno že dobra 4 leta. Že od začetka težav imam mravljince po celih rokah in tudi v prstih. V začetku so mi dosti padale stvari iz rok, zdaj sem se tega občutka že navadila in sem dosti bolj pazljiva, tako da mi bolj redko padajo stvari. Včasih se mi roke tresejo, ko sem utrujena, ni treba, da kaj delam ali držim, kar tako me “napade” nek čuden občutek in mi začne tresti roke in cel zgornji del telesa, lahko tudi po celem telesu. Zadnje tedne imam težave, da me trese, ko vstanem in se vzravnam. Začne me tresti po celem telesu, predvsem zgornji del. Me je kar malo strah, da se mi spet nekaj ne kuha. Ima še kdo podobne težave???
Upam, da ne bo kaj hujšega.

LP. P.

Mene zaenkrat ne trese po celem telesu, roka se mi zatrese, ko sežem po neko stvar oz. kot sem že rekla, kako stvar močno stisnem. Ali kaj veš, če obstajo kakšna zdravila proti tresavici??

Koliko zagonov si imela v teh štirih letih?? Kaj pa po zagonu, se ti je stanje izboljašalo kolikor toliko nazaj??

Lep pozdrav

Zdravo!

Za spasičnost jemljem Sirdalud. V ponedeljek grem do nevrologa in bomo videli kaj bo povedal. Ti sporočim.

V začetku sem imela približno 2 zagona letno. Stanje se je kar popravilo, vendar nikdar vrnilo na izhodišče, težave so ostajale. V zadnjem letu dni sem imela 4 hude zagone. Imam pa občutek, da se stanje po zadnjem zagonu ni več popravilo. Težave se mi selijo po telesu sem ter tja.
Vendar jaz se ne dam.
Vsem sotrpinom želim veliko energije in pozitivnih misli.

Jutri bo sonce…………….
P.

Kaj pa se ti je dogajalo med zagoni, odrevenelost, mravljinci,…izguba ravnotežja ali kaj drugega??????

Ajda zdravo!

V začetku so bili bolj nedolžni zagoni, tako jim pravim zadaj, po zadnjem. Ja bila je odrevenelost, mravljinci, nisem čutila desne noge, huda utrujenost, glavoboli, elektrizacija, tresenje… Eden izmed hujših zagonov mi je prinesel vnetje vidnega živca, bila sem slepa nekaj dni na eno oko. Zadnji zagon me priklenil na posteljo. Vedno je bilo več težav in problemov, ki so vsi skupaj povzročili prave motnje. Konec koncev pa te ne bi rada strašila, ker je to res odvisno od vsakega posameznika in tipa bolezni. Poznam kar nekaj članov družine bolnikov MS, ki brez večjih težav preživljajo svoje življenje.

Pošiljam ti veliko toplega sončeka iz našega konca.
LP. P.

Pika, hvala ti za obširen opis. Kateri znaki pa te spremljajo med zagoni??

Zdravo!

Znaki, ki me spremljajo so različni. Imam občutek, da se nekako selijo po telesu sem ter tja. Po navadi se pojavijo stari znaki z nekaterimi novimi, nekaj pa je takih, ki me spremljajo že od samega začetka.
Ne želim pisati o vseh podrobnostih, lahko pa ti več kaj napišem na mail, če želiš.

LP.P.

Pika,

super bi bilo, če bi si dopisovali. Piši mi na zgornji naslov.

Lp

New Report

Close