Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina tresenje glavice

tresenje glavice

Lep pozdrav

Moj sinček ima 10 mesecev in včasih približno tri krat na dan strese glavico kot,da bi ga zazeblo.Saj me razumete,to naredi tako kot na primer nas velike ko nas naprimer zazebe in se zmrazimo.Drugače je lepo razvit,nima nobenih problemov in tudi pediatrinja je rekla,da se lepo razvija,sicer tega nisem še omenila pediatrinji.
Kaj bi lahko bilo to?Kaj je to kaj resna zadeva?
Še to bi povedala,da ni na mrazu ko strese z glavico,ker to naredi tudi doma,ko je toplo.
Lepo vas prosim za pomoč,ker me je strah.

O tem se morate pogovoriti s pediatrom. Morda ima le tik, lahko pa gre tudi za kakšno nevrološko motnjo. Ali je ob stresanju z glavico zavest kaj motena?

Samo v informacijo bi vam povedala, da tudi naš sine (sedaj ima 17 mes) občasno stresa z glavico in to takrat ko se polula ali pokaka in ga potem “kar strese”.
Lep pozdrav!

nova
Uredništvo priporoča

Lep pozdrav

Najprej bi vprašala kaj je to tik?Drugače pa zavest ni videt kaj motena ali se vsaj meni zdi tako.Vsekakor,če je res kaj hudega bom pa jutri zjutraj poklicala pediatrinjo.

Hvala za odgovore

Tiki so nehotni in nekontrolirani gibi: nekateri posmrknejo, nekateri dvigujejo obrvi, napravijo določen gib z roko ipd. Ne mislim, da bi morali na vrat na nos leteti k pediatru, le ob naslednji kontroli oz. preventivnemu pregledu to povejte. Lahko, da je to še zaradi mladosti oz. nezrelosti in bo čez čas brez posledic izginilo. Če otroček lepo napreduje in je vse v redu, potem se ne vznemirjajte, vendar bodite pozorni in če bi se taki gibi pojavljali pogosteje, se o tem posvetujte s pediatrom,

Še enkrat lep pozdrav

Kaj ima mogoče kaj povezave s tem,da čez dan tudi večkrat joka?Drugače ga nisem nikoli pustila dosti jokati.Ker se mi zdi,da 10 mesecev star otrok bi že moral malo manj jokat in tudi,ko grem ven z njim bi si že moral ogledovat stvari,kot naprimer golobe,muce,pse…saj opazuje,ampak se takoj naveliča in začne jokat.Vrže glavo nazaj kot,da ni njegova.Mogoče pretiravam,ampak upam,da me razumete.

Jok je lahko tudi izsiljevanje vaše pozornosti, posebej če ste ga na to navadili. Psihofizični razvoj otroka pa bo najustrezneje ocenil pediater, sama s tem nimam izkušenj, zato svoje pomisleke zaupajte njemu.

New Report

Close