Goran, žvijo!
Imam eno vprašanje, ki se tiče trebušnjakov. Ogledala sem si tvojo stran in našla tudi vaje za trebušnjake. Sama se veliko ukvarjam s športom, že od majhnega pa delam skoraj vsak večer tudi trebušnjake in sklece. To mi je po moje ostalo od obveznih domačih treningov, ki smo jih imeli pri rokometu. : )
Delam večino trebušnjakov, ki so opisani v članku, nekaj pa je tudi zame novih, npr. tisti jahaški in žabji položaj…
No, zdaj pa k vprašanju. Rada bi, če bi mi priporočil še kakšne trebušnjake za krepitev spodnjih trebušnih mišic, saj mi tisti, ki si jih predpisal nikakor ne grejo. Ne vem kaj je narobe, saj trebušnjake za drugi in tretji dan opravim brez počitka, te prvi pa so mi neverjetno pretežki. Po mojem jih ne delam prav, sploh pa me naslednji dan nič ne boli razen zategnjenih tricepsov!
Tako, da te prosim še za kakšno vajo!

Hvala!
Nina

Nina,

Tvoj reden trening je pohvale vreden.

Kar se pa tiče vaj za spodnje trebušne mišice. Ja te mišice ti ne grejo preveč tudi zato, ker si verjetno prej trenirala le zgornje in stranske, spodnje pa nikdar nisi preveč izmučila. Tisti vaji sta odlični za trebušne mišice… problem je le v tem da sta precej težki.

To da imaš zategnjene tricepse, je pa zato, ker pri dvigu bokov očitno zelo napenjaš roke, in si na ta način poskušaš čibolj pomagati pri dvigu bokov. Navajena si tudi, da lahko narediš dosti ponovitev pri vajah za trebuh… zato najbrž malo na silo delaš ti dve vaji za spodnji del trebšnih mišic. Prični čisto od začetka, skoncentriraj se le na spodnje trebušne mišice, vse ostalo poskusi čimbolj sporstiti. Mišice trebuha naj bodo ves čas napete, ne hiti. Poskusi čim bolj sprostiti roke. Naj te ne živcira to da, ti vaje ostalih dveh dnevov gresta toliko bolje. Saj se boš kmalu navadila in ti bo šlo bolje.

New Report

Close