TREBUH PO CARSKEM REZU

Pozdravljene!
Upam, da ta tema na forumu ni bila že tisočkrat predelana, ampak…dva meseca po carskem rezu imam še vedno precej velik trebušček in sicer zlasti od popka navzdol. No, tudi prej nisem bila ravno “ploh”, ampak zdaj je precej drugače, saj je trebuh “prerezan” in je spodaj večji kot zgoraj…nekaj telovadim, pa ni še nobenih rezultatov…ali mi lahko pomaga kakšna sotrpinka? Kakšne posebne vaje…bo vedno tako?

HVALA in LP

nisem delala vaj, po 6 mesecih je trebuh praktično raven. Le sprehodi, sprehodi, pa vse vlečem v 4. nadstropje peš:)

Čas celi rane pravijo, bodi potrpežljiva in aktivna….Jaz še po 8 mesecih nisem v prejšnji formi, vendar je vsak dan bolje. Drugače pa ne pretiravaj, meni je ginekologinja rekla, da je 3 mesece po CR priporočljivo počivati. Ne ravno, da ležiš z vsemi štirimi od sebe (kar ob dojenčku itak ne moreš), vendar pretirana aktivnost in telovadba ni priporočljiva.

Srečno in lep pozdravček

jaz sem že skoraj na starih merah – je pa trebuh kar skupaj padel po prvi pravi M! takrat je lilo ven za vse mesece nazaj…

ne obremenjuj se. za kakšne bolj intenzivne vaje, npr. trebušnjake je še prezgodaj, počakati je treba vsaj tri mesece. tudi jaz sem imela po CR res ogromen trebuh, pa je potem v enem letu zlezel povsem nazaj, telovadila sem le občasno. trebušne mišice so namreč po porodu zelo oslabljene (raztegnjene) in tudi to, da je bil trebuh prerezan, se pozna, trebuh se zato povesi, nekaj pa je tudi dodatne maščobe. sčasoma se bo popravilo, zato kar počasi…

Draga moja!

Mislim, da po dveh mesecih še nikakor ne boš mogla zasledit kakšnih večjih rezultatov. Ne pozabi, da trebuh raste devet mesecev. Po nekako šestih mesecih pa bi moral bit tvoj trebuh, če boš trdno delala in se seveda tudi malo pazila pri hrani – raven kot ploh.

Še moja moja izkušnja.

Imam tri otroke. Zadnja dva sta dvojčka in pri njiju sem imela CR. Sicer je od tega že dve leti, vendar še sedaj vzdržujem svojo idelano težo, pa tudi s trebuhom nimam nikakršnih problemov. Le na trebušnjake ponavadi ne pozabim in vse skupaj se mi resnično obrestuje. Je pa res potrebno veliko volje.

LP

Suzana

koliko počivat po Cr je čisto stvar posameznice, kako se počuti, koliko jo boli, to je le operacija, kakor koli obrneš… z vadbo naj bi po normalnem porodu pričele po 6. tednih, po CR pa po 9 tednih, seveda odvisno..
Jaz sem po cr začela delat trebušnjake kakih 5 tednov po njem, ko me ni več zelo bolelo, na lahko aerobiko pa sem šla 2 meseca po CR. Toliko o moji izkušnji, telovadim veliko, trebuh pa še po 10 mesecih ni tak kot prej..

Neki pregovor menda pravi, da trebuh rase 9 mesecev in tudi “upada” 9 mesecev. Malo torej potrpljenja, če pa čas ne bo prinesel “izboljšanja” pa le pogumno izvajaj vaje. Jaz prisegam na jogo, ti pa si najdi, kar ti bo najbolj ustrezalo.

New Report

Close