Trdo nebo

Pozdravljeni
Zadnjih 3 mesecev imam skoz nekaj težave z zobmi.
Imela sem puljenje 8 spodaj desno,potem bolečine 5 in 6 levo zgoraj,karies na 7 levo in mi je ta zob bil zdravljen koreninsko.
6 zgoraj levo mi je zdravnica spuljila 1,5 mesecev nazaj.Čez en teden sem imela bolečine in sem šla privat,kjer so mi rekli da imam djep na rano od puljena 6.Očistli so mi gjep,dali krvno plazmo in potem je bilo vredu.
Mene skrbi zato kjer po vse to,jaz ne čutim trdo nebo na levo stran.V ustih imam občutek kot da sem se opekla od hrano,jezik je bel in obložen,na začetka jezika pri grlu imam tudi nekaj kot mozolji.Če pritisnem z nekaj ostrega na nebo jaz ne čutim.
Moja zobozdravnica pravi da bo ta občutek sčasoma zginil.
Ne vem zakaj je to tako,kaj bi moglo bit,če občutek ne izgine na kakšen specialist se lahko obrnem?
Hvala

Lep pozdrav

Pozdravljeni,

ne vem, če sem vse razumela, kar ste napisali. Če govorimo o zmanjšani občutljivosti nebne sluznice, je to morda vprašanje za spec. kirurga, saj je verjetno v povezavi z odstranjevanjem zgornje leve šestice… Samo po pisanju težko sklepam. Vsekakor priporočam še kak zobozdravstveni pregled.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si www.informacija.net/zobna-ordinacija

Pozdravljeni
Spet se obračam na vas,jaz imam še vedno težave z zobmi,ne vem več kaj naj naredim,sem zelo obupana.
Po vseh zgoraj napisanih težavah,sedaj imam težave z enko in dvojko zgornji zobi desno.Namreč enka je bila plombirana septembra in je bila na začetku občutljiva,potem je bila vredu.
V začetku decembra pa me je začela toliko skelet da nisam mogla usta odpret,vodo sem pila mlačno po slamici,Sem šla pri zobozdravniku in je rekel da je dvojka da enka je čist vredu,zato je plombiral dvojko,ampak enka ni bila nič boljša.Počakal teden dni in ko sem šla nazaj je rekel da je verjetno živec vnet in je začel koreninsko zdravljenje.Potem je enka bila vredu,ampak je začelo isto hudo skelenje na dvojki,dva tedna.Po tistih dve tednih spet se je začelo skelenje in bolečine na enki.Slikala sem zobe zdravnik pravi da vse izgleda vredu in mu ni jasno kako je to mogoče.
Pomislil je na počeno korenino enki ampak pravi da simptomi niso takšni.Tista ista bolečina in skelenje gre od eden na drug zob,ne vem več kaj naj naredim in kam naj grem.Imam dva otroka ampak zaradi mojih težavah ne morem biti z njimi tako kot je treba. Sem čist obupana.vsak dan pijem tablete.
Kaj vi mislite kaj bi lahko bilo,ali je lahko kakšna nevralgija ali kaj drugega,kje se lahko obrnem,na kakšnega zdravnika?
Hvala

Lep pozdrav

Pozdravljeni,

normalno je, da zobje po preparaciji za plombe skelijo. To skelenje postopno izgine, če pa ne, potem je to znak za vnetje zobne pulpe in razlog za zdravljenje zoba. Kaj se pri vas dogaja, ve vaš osebni zobozdravnik, ki vam zobe sanira, najbolje. Le on ve, kako globoke so preparacije in kako je saniral zobe. Zato je najboljši naslov za vaša vprašanja on. Če mu ne zaupate, je to razlog za zamenjavo zobozdravnika.
To kar opisujete verjetno ni nevralgija ampak posledica obsežnih postopkov sanacije vašega zobovja. Pametno je, da se ne izpostavljate mrazu, temperaturnim razlikam, prepihu, vetru, vroči in zelo mrzli hrani ipd., saj vse to vpliva na že tako razdražene pulpe vaših zob. Kot sem rekla, najboljše odgovore bo podal vaš zobozdravnik.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close