Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje trdo blato v nosečnosti

trdo blato v nosečnosti

Spoštovani!

Sem v sedmem mesecu nosečnosti. Že tri dni imam težave s trdim blatom in nikakor ne morem na veliko potrebo. Donat mi ne pomaga in zanima me, ali lahko poskusim s svečkami, ki bi blato zmehčale. So v nosečnosti dovoljene oz. ne morejo škodovati plodu?
Zanima me tudi, ali lahko “premočno pritiskanje” na stranišču povzroči prezgodnji porod ali kakršnekoli druge komplikacije?

Najlepša hvala za odgovor!

Poizkusi z orehovim oljem, meni je zelo pomagal!

Kateg.81 … koliko Donata pa popijes na dan? Ce bi ga spila vsaj pol litra do en liter, bi ti sigurno pomagalo. Jaz sem imela iste tezave, sedaj pa je ob litru Donata na dan, prebava vec kot urejena. 😉

jaz sem spila liter ali več donata na dan, pa mi ni nič pomagalo!

Sirup Prorektal S. Meni tudi donat ni pomagal. Ta sirup pa preverjeno deluje 🙂

Jaz že celo nosečnost je Algea tablete, pribl. 10 na dan in ti povem da so super, skoz hodim nornmalno na wc…razliko sem opazila če nisem imela zaloge torej kak dan nisem jemala je bila takoj kriza! tako da toplo priporočam imam samo še 14 dni do konca pa je prebava še vedno brez problemov.

Tudi sama sem pred in v nosečnosti jedla Algea tablete in so super.

Tudi jaz imam težave z zaprtostjo pred nosečnostjo, sedaj v nosečnosti pa še bolj, kljub veliki količini vode 3-4 l na dan, sadju, zelenjavi, jogurtih, semenskih kruhih,… V lekarni se dobi sirup Isilax, obstaja tudi za dojenčke, in pa glicerinske svečke. Te lahko jemlješ med nosečnostjo (preverjeno). Jaz sem jih vzela, kadar sem bila že polna blata, blato pa je bilo trdo kot kamen in sem ga lahko le z svečko “razbila” in spravila ven. Poskušala sem tudi z namočenimi suhimi slivami zjutraj na tešče. Sedaj pa prisegam na donat. Spijem ga zjutraj natešče kozarec toplega in potem čez dan. Vsak dan en liter, potem naredim dva dni pavze, in zopet ponovim. Tako kot je priporočeno za zaprtje. Sedaj imam tudi tekoče ali mehko blato, prej pa je bilo trdo kot kamen in ali velika trda kepa, klobasa, ali trdi zajčji iztrebki.
Donat pij vsaj 1 teden, pa bo prišel učinek, tako je bilo vsaj pri meni. Nekaterim res pomaga že prvi dan, ampak meni je uspelo šele po tednu dni.

pomaga tudi kislo mleko. in pa fizicna aktivnost (da ne sedimo cele dneve, ampak gremo tudi na kak sprehod ipd)

-- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- Otroški smeh je ena najlepših stvari... čista sreča in brezskrbnost sta drugi. Pridno rasemo in vsak dan spoznamo delček sveta, na katerega smo pozabili.

No, to je pa zanimivo… Meni je pa prejšnji dan v lekarni rekla, da Algee ni priporočljivo jesti med nosečnostjo… hmmm
Sicer pa mi je ginekologinja za isto težavo svetovala, da jem za zajtrk samo sadje, čez popijem kavo in v resnici deluje, pa sem bila prej navajena precej bolj ‘hudih’ odvajal.
Mogoče bi pomagalo še kateri.

Lep dan!

T.

pozdravljeni 😉
pri meni je tudi dosti krat morem it na wc imam precej trdo blato , sem v skoro 32t nosečnosti pa nič ne pomaga,,,saj me tudi že od včeraj boli v križu in spodnjem delu trebuha in imam sluzast izcedek ko grem na wc a je imela katera podobne znake ….sem prvič noseča pa se malce bojim da ne bi kaj resnega bilo komaj 18let imam pa še nimam nobene izkušnje s tem a bi mi mogoče lahko katera od vas pomagala! 🙂 se zahvaljujem v naprej

hej,

z zaprtostjo sicer trenutno hvalabogu nimam težav, upam jih tudi ne bom imela več. Mi je pa na začetku pomagalo, da sem zjutraj spila dva dl tople vode, pa itak Donat tudi čez dan. Kakšnih tablet ali sirupa jaz nisem jemala. Preizkusi, mogoče bo pomagalo tudi tebi.

LP

Magnesol sumecke…
Jaz ga pijem vsaj 3x dnevno, vcasih tudi vec, sem na bolniski v 31 t, ICI, strogo lezanje.
Magnesol pijem ze skoraj 2 m in nimam nobenih tezav z blatom, kljub temu, da smo lezim in se redim:-)

pozdaravljene.
tudi jaz sem med nosečnostjo imela podobne težave in mi je ginekologinja (ki je za naravno) svetovala naj si zvečer namočim suhe slive v vodo in zjutraj na tešče popijem. in pri meni je delovalo

New Report

Close