Trd trebuh, MV

Spoštovani!

Zadnje tedne imam konstantno trd trebuh na dotik – kot zoga. Sem v 28. tednu nosecnosti. Poleg tega se mi je v zadnjih 6.tednih MV skrajsal iz 33 na 28 mm. Gre za prehitro krajsanje MV? In kako je z otrdelim trebuhom? Je treba v takem primeru samo pocivati? Kaj se svetuje? Hvala!

 

Spoštovani,

vaš MV se krajša povsem običajno za 3. tretjino nosečnosti, neboleče otrdevanje pa je tudi povsem nekaj normalnega. Če vas otrdevanje moti, lahko poskusite z mirovanjem, magnezijevimi šumečkami (meja je driska) in obilno hidracijo.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close