A je možno, da po enem jointu postaneš zasvojen?
Dejte resno odgovort

NE!!!

Trava, lahko povzroči “odvisnosnt”- kot cigareti, ni pa to da postaneš odvisen, kot pri nekaterih drugih drogah prdvsem trdih drogah.

Lp

Ja odvisno kako po enem…da si samo prvič probala in zdaj ne boš več, ali pa vsak dan skadiš enega…V primeru da je prvič sigurno ne postaneš zasvojen, kajti prve parkrat te sploh ne prime tko kot “bi te moglo”…Pač je (bil) samo eksperiment. Z vsakdanjim kajenjem pa si u bistvu že zasvojen…Vedno je tako, da ko ti stvar preide v navado, da je del tvojega vsakdanjika, a ni nujno potrebno da to počneš si zasvojen….vsaj pri “slabih” navadah je tko 🙂)

Ce ga imas namen poskusiti, potem 100% ne bos ratala zasvojena…edino ce bos nadaljevala iz dneva v dan…potem je pa to tko kt ne vem…cokolada:))), cigareti, alkohol..

Trava je naravno zelišče (podarila nam jo je narava), namenjena je sprostitvi, če imaš možnost, probaj zjutraj ko se zbudiš skaditi joint in nato yoga, meni je ful kul, lahko probaš tudi zvečer, sam problem je ta, da moraš yogo izvajati vsaj 3 ure po obroku.

Od trave fizično ne postaneš odvisen, samo psihično (zato pa sodi med mehke droge), trava zagotovo ni odskočna deska za poseganje po trši drogi, zatorej si lahko brez skrbi, kadi kolikor ti paše, čez čas boš sama malo zmanjšala, in spoznala da je bolje kaditi takrat, kadar imaš razlog (npr. če si počistila sobo ali kaj podobnega, šola, …🙂).

Jaz osebno kadim že 5 let in še vedno lahko kadim samo kadar sam želim, torej nisem odvisen, včasih sem skadil tudi 6 GI-jev dnevno, sedaj enega na dan ali pa 2 na teden, kakor pride. Poskusi kaditi tudi kadar si sama in začni razmišljati kaj bi lahko izboljšala, npr. glede postave, stanovanja, zdrave prehrane, …

Meni osebno in tudi mojemu najboljšemu prijatelju je trava odprla oči, da jeva samo zdravo prehrano, redno kvihtava, jaz še boksam in izvajam yogo, produciram in vrtim funky techno glasbo, … imam preveč hobijev da bi vse našteval, pišem tudi knjigo z naslovom Spoznanje (pišem jo vedno kadar sem zadet, takrat mi misli kar same letijo in dobim tudi veliko idej), notri so zapisane vse prigode, smešne in resne, nasploh pa spoznanja, katera delamo podzavestno, nikdar pa se ne vprašamo zakaj nekaj počnemo in kako.

Trava ti da spodbudo, samo psihično se moraš prepričati, kar pač hočeš storiti. Na travi se ti izostrijo čuti, bolje slišiš in čutiš dele telesa, bolje opaziš manjše stvari, katere se ti v “treznem” življenju zdijo nepomembne v resnici pa igrajo odločilno vlogo, skratka na travi padeš not (v stvar ki jo tisti trenutek izvajaš). Če imaš možnost imej spolne odnose na travi, vendar je pogoj, da si čisto sproščena,
ker ti je v naspotnem primeru lahko nerodno, če ti uspe biti sproščena boš takoj vedela kaj vse sem ti tu “nakladal” (ne poslušaj in ne sprejemaj mnenj od ljudi, kateri nimajo izkušenj s travo).

“Iz lahkih na trde” govorijo samo primitivci in tisti ki tega niso poskusili, jaz sem drugače čist “clean”, še alkohola ne pijem več, hodim na partije in vedno sem samo na travi. Verjemi, če sama nočeš poseči po kakšnem heroinu ali tripu, tudi zaradi trave prav gotovo ne boš.

Če kadiš samo kadar si v družbi “ima” trava drugačen učinek. Pretirano smejanje, nasploh žur. Priporočam ti, da kadiš travo v družbi bolj poredko in jo uživaš bolj za to, da se zazreš v sebe, da spoznaš kaj so tvoji cilji in kaj spoh hočeš.

Resnica pa je, da te sčasoma trava ne bo zadela tako močno kot na začetku, če boš kadila vsak dan, ker se THC izloča iz telesa zelo počasi, kar pomeni, da imaš v sebi vedno več THC-ja in zato ne čutiš takšne zadetosti ko skadiš joint, v takšnem primeru je najbolje narediti pavzo za kakšen teden, pomaga tudi en dan, in spet te bo “pribilo” kot mora.

Travo mešaj s čisto malo tobaka, četudi te peče grlo, bolje je skaditi en “pošten” joint, kot pa 3 na “izi”, ker kljub vsemu gre za kajenje, ki pa je škodljivo, najbolje je, če narediš “kukije”, zagotovo maksimalno najbolj varno uživanje marihuane.

Če imaš možnost poslušaj komad od Klemen Klemna – Velik problem.

Lep pozdrav in veliko zadetih dni 🙂

Wow, Mad Trix … čestitam. Odkril si univerzalno zdravilo tega sveta … Čudi me samo, da nisi odkril še oleandra …. Nekje na Papui – Novi Gvineji je ena sekta, ki trdi isto za oleander (“saj nam je bog dal oleander – saj ne more škodovati”). Ah, da trava ni odskočna deska? Ne vsem … je pa veliko ljudem. Škoda, da bratranec več ne živi – bi ti lahko odprlo oči, kaj lahko naredi trava. Zaradi mene – kadi kolikor hočeš, vendar se mi ne zdi fer, da tudi druge spravljaš v svojo odvisnost (ja, ne … ti nisi odvisen – saj samo enkrat na teden potegneš … no, pa probaj za leto dni nehati, pa potem trdi da nisi odvisen).

Mimogrede … ta tvoja knjiga Spoznanja pa res zna biti bestseller … kot gradivo proti kajenju trave. 😛 Če trdiš, da je trava sredstvo, ki ti odpre oči, my friend … potem si na napačni poti. Oči odpreš sam – ne rabiš droge. In vsakdo od nas, ki se je srečal s travo (ne, hvala je ne kadim in je nameravam probati … sem pa videl več wasted ljudi, kot bi mi bilo všeč), ti bo definitivno lahko zatrdil, kako zelo odprtih oči so zakajeni ljudje… Vau.

S kolegi smo se včeraj spravili čist iz inspiracije v neko slaščičarno … 2 uri smo se tako zabavali in smejali, da se je skupaj z nami tresla cela slaščičarna z vsem folkom v njej … in kaj smo imeli na mizi? Vitamin C … (znan tudi kot Coca Cola 😉), kolegica pa kofe … In verjel ali ne – noben od nas se ne zadeva. Torej evo … Tudi brez travice se lahko človek smeje …. in tokrat (za razliko od trave) celo z razlogom (pač … niso mi všeč hiperaktivni ljudje, ki me nagovarjajo z “Ej, stari …. veš kak je kul, da je trava zelena …hi hi hi hi hi …”. Res vrhunec transcendence.)

Pa da ne boš rekel, da te napadam. Kadi kolikor hočeš – ampak NE nagovarjaj drugih ljudi k drogam, ker ne veš kakšen vpliv ima droga nanje (da ne omenjamo, da je tudi nagovarjanje k uživanju lahkih drog kaznivo dejanje….).

lp, ddot.

To si pa dobro povedal!
Žal mi je za tvojega bratranca, da se je tako žalostno končalo….na žalost se tako konča vse več mladih življenj… Tisti, ki sami kadijo, bodo travo vedno zagovarjali, pa naj bo še toliko opozoril naokoli….nič jih ne spremeni….

Tebi, girlie, pa povem tole: če sprašuješ zaradi “ferbca”, potem ti povem, da v travi ne boš nič novega izvedela, tudi če boš samo poiskusila. Rezultati bodo lahko vse drugo od pričakovanja…..lahko ti bo všeč, lahko ne…če ti bo všeč, te bo verjetno zamikala še kakšna druga droga, tudi iz “firbca”, samo za probat…žal, se tu zgodba konča….
Če pa te zanima zaradi svojega prijatelja mu čimprej dopovej, naj preneha, ker ima njegovo življenje v oblasti sestavina….

Vsekakor ne verjemi nikomur, ki ti bo rekel, da od trave nisi zasvojen. Zame je psihična zasvojenost še hujša oblika zasvojenosti kot telesna, pa naj bo od droge ali pa od česa drugega…. zasvojenost je zasvojenost….
Razmisli, predvsem pa si preberi post od ddot77-a….

lp

NE!

Mad Trix, napisal si kot da pišeš o kamilicah in ne o marihuani…Tut sama občasno pokadim kak joint, ampak vseeno ni pametno da to počneš čist vsak dan…velik mojih kolegov ima že mal težave s spominom, pa tudi vedno znova odkrijejo da trava niti ni tolk nedolžna kot se govori…ravno zadnjič sem v enem članku prebrala da u bistvu pušča na možganih iste posledice kot kokain…zaradi THC-ja…Neki že more bit nad tem…Sicer pa kakor sam misliš da je najbolš zate…

Wow, res izčrpen odgovor! 🙂)) HVALA
Ma ful me mika, da bi probala, kako ta stvar zgleda. Drugač še čikov ne kadim, alkohol pa tolk, da ga pokusim (koktejli), pa še to le ob vikendih, ko grem ven —> na partije! Ej, morda pa sva se že kdaj srečala na kakšnem, pa se nisva poznala:)))))
Aja, probat nameravam s svojo best frendico in to enkrat te dni, ko so še počitnice. In upam, da se bova meli zakon:))

Ajde, uživaj, pa dobr zvijej:)))))))))))))))))))))))))))) ČAU

Sam prvič trava sploh ne prime tolk kot potem ko že parkrat kadiš…šele potem dojameš kaj pomeni taprav “zviiiiz…” 🙂))

Sploh nisem pričakoval, da bodo odgovarjali ljudje, ki še trave sploh niso poskusili. Kot si napisal, ti je ne nameravaš probat, zato je bolje da tudi na takšne poste, s katerimi nimaš izkušenj, ne odgovarjaš.

Kot prvo, nikogar ne nagovarjam, da naj poskusi, ampak samo prikazujem kako je v mojem primeru. Ponavadi naj bi bili tisti zadetki bolj leni in … , če si še enkrat prebereš moje hobije boš videl da jaz nisem takšen.

Ne rečem, da trava ne škoduje, ampak vseeno manj kot kakšna zdravila ali …, res je da trpi kratkotrajen spomin in če kadiš vsak dan po par GI-jev, potem si sploh ne moreš nič novega zapomniti.

Če pa se že gremo kaj škoduje in kaj ne, potem bi morali nehat tudi dihati. Da ne boš mislu, da je coca cola zdrava ali pa kava in pa cigareti, da ne govorim o slaščicah (verjetn nisi še slišal za proste radikale, zato ti ne bom razlagal z medicinskega vidika). Jaz ne uživam nič od tega, samo marihuano. In ne zato, ker se ne morem sprostiti (zadnje čase jo sploh ne kadim v družbi) ampak zato, da padem bolj not (v stvari ki jih počnem, npr. produkcija glasbe), očitno nisi prebral kaj sem v prejšnjem postu napisal “kadi kolikor ti paše, čez čas boš sama malo zmanjšala, in spoznala da je bolje kaditi takrat, kadar imaš razlog”.

Jaz nikdar nisem rekel, da se brez droge ne da smejati. In prav primitivno misliš, da se po travi samo bedasto in brezveze smeješ ampak ti trava nudi veliko več (izostri ti čutila, na tebi pa je da določiš katerim čutilom daješ prednost). Tisto, ko sem napisal, “da mi je trava odpla oči”, si si narobe razlagal. Na travi vedno najprej sprejmeš informacije iz podzavesti na tebi pa je, če boš zaupal podzavesti ali zavesti. Podzavest ima vedno prav in vedno bo imela prav. Če delam vse po podzavesti, je sploh ni reči, pri kateri bi lahko rekel imam pa smolo (ja zelo sem srečen in zadovoljen, življenje mi teče kot bi mi bilo z rožicami postlano, nisem razvajen mulc, da ne boš slučajno mislil, vse kar imam sem sam ustvaril, s svojimi možgani).

Jaz se nikdar ne spuščam v pogovore, pri katerih nimam izkušenj in mislim, da bi morali tako ravnati tudi drugi.

PS: Sožalje za bratranca, me pa zanima kaj je bilo z njim (če ne zahtevam preveč)in kako mu je bilo ime (mogoče Sašo).

Oprosti za direktnost ampak tako pač je.

> Jaz se nikdar ne spuščam v pogovore, pri katerih
> nimam izkušenj in mislim, da bi morali tako
> ravnati tudi drugi.

No, čestitam. V svojem zadnjem postu sem pisal nekaj tudi o tem (ne v tej niti). S tem, ko zahtevaš to – kritično populacijo lepo izničiš – torej je posledično prav tudi to, da če nekdo vpraša …

“Kaj menite o umorih?”

… da mu lahko odgovori samo obsojen morilec … za katerega obstaja verjetnost, da bo rekel:

“U … je ful kul. Jaz sem probal .. pa še zdele ponavljam to enkrat na pet let …”

In ker noben od nas ni morilec – bomo lepo ostali ven in gledali kako nastaja še en morilec. Banalen primer – a se vseeno zamisli.

Glede ostalega – precej očitno je, da se smatraš za nekaj več – in ti tvojega mehurčka ne nameravam prepočiti – live and let live. (in ja – če si v dvomih … vem, kaj so prosti radikali in ja, vem da obstajajo analize ki kažejo na potencialno kancerogenost določenih vrst prostih radikalov).

> In prav primitivno misliš…

Brez zamere … žaliti me ni treba.

> ampak ti trava nudi veliko več (izostri ti čutila,
> na tebi pa je da določiš katerim čutilom daješ
> prednost).

Ni mi treba preizkusiti sarina, da vem kakšne posledice ima – je zadosti da vidim posledica na ljudeh, ki jim ta izkušnja ni bila prihranjena.

Trava ti nudi več … veš kaj … v stanju zadetosti verjamem, da se sam zdiš še bolj pomembno in vidiš v vsem nek nov občutek – in mi je čisto vseeno. Z opazovanjem in čisto nevtralnim pristopom k vsaki stvari se lahko tudi brez trave posvečaš stvarem. Zanima me, kako inteligenten in nad stvarmi bi se zdel sam sebi, če bi se enkrat posnel na videotrak ob kajenju marihuane … Me res zanima.

lp, ddot.

PS: Edini razlog zaradi katerega sem odgovarjal je ta, da odkrito slikaš marihuano kot odrešiteljico tega sveta … Marihuana to ni nikdar bila in nikdar ne bo – je beg v virtualni svet pred realnim svetom.

Lp. imam vprasanje. kadim ze kakih 7mesecev in to na teden 2-3 jointe. Vcasih pride kak dan da jih skadim po 7. In zanima me zakaj se mi nic ne dogaja. Mojim kolegom je vse smesno men pa skor nic in sem normalen kot prej

Mendas si se že navadil. Jaz enkrat do dvakrat na mesec pa me pol tok bolj. Poskusi s pavzo.