POZDRAVLJENI?
Pišem vam ponovno, ker prvikrat niste objavili mojega vprašanja.Zanima me namreč , če bi lahko svojega fanta, ki kadi travo že nekaj let , obsodila zasvojenosti. Star je že 26 let in mislim, da je že preživel najstniška leta, ko vsak vse proba.Sicer v primerjavi s prejšnimi leti pokadi veliko manj(eno cigareto na dan), vendar me skrbi da se to nikdar ne bo prenehalo ali pa bo to potrebo nadomestil z alkoholom. Sam seveda pravi , da temu ni tako.
Ker nameravava slej ko prej zaživeti skupaj, me to še toliko bolj mori. Kaj mi svetujete? Ali so moje skrbi upravičene?

Pozdrav,
mislim, da se čist preveč sekiraš. Pa kaj pol, če pokadi en đoint na dan. Al pa če bi vsak dan eno pivo spil. Al pa škatlo čikov pokadu. Na ta način se pač sprosti. In če že kr neki let kadi, pol sigurn ve, kaj dela. U glavnem, tut jest pokadim ke pa sem kakšen joint in to tut že par let. Pa se nimam za odvisno. Ne pijem alkohola, ne kadim cigaret. Se pa na ta način precej sprostim in mi gre vse fajn v lajfu.
Po eni strani je to odvisnost, ampak vsakdanja. Odvisni smo pol vsi – od kave, coca-cole, seksa, čokolade…U glavnem, če maš tipa rada, te to ne bo motilo. Vsak ima pač neki, kar mu paše. Pa tut če je to đoint na dan.
Vse lepo ti želim.

Veliko zanimivih informacij lahko izveste na http://www.angelfire.com/extreme3/faller

Ravno vceraj sem se pogovarjal s prijateljem, ki pokadi od 1 do 3 jointe na dan.. in sem ga vprasal ce bi lahko v 2 mesecih nehal, je rekel, da ne.. da je cito not padu.. z zdravjem si ne dela skrbi, oz samo kadar mu kdo mori s tem.. zame je to kar dost mocna zasvojenost..

mislim pa da odvisno od cloveka, ali bo nadaljeval ali prenehal pocasi.. vsekakor pa unicuje osebnost..

mogce bi tvojemu tipu pomagal kaksen ultimat.. ce je tak clovek, ce pa ni potem pa newem kako ga bos odvadla.. kar sem se jest probal pogovorit s svojim frendom, ni nic pomagalo.. recimo da ga sprejemam tazga kot je ceprav vem da to kar pocne ni dolgorocno dobro za njega.. ampak vsak je sam sebi gospodar..

Prav vesel sem primera iz prakse. Pri nas se je kar nekako oblikovalo mnenje, da marihuana ne povzroča odvisnosti. Prikazani primer lepo kaže na to, da ni vedno lahko nekati z uživanjem marihuane. Torej vsi tisti, ki se odločajo, da bi začeli uporabljati marihano bi morali vedeti, da tudi ta povzroča odvisnost. Danes je tudi že dokazano, da obtojajo v možganih receptorji na katere lahko vpliva marihuana.

Enake težave ima moj dobri prijatelj. Pokadi tudi do 5 jointov na dan. Zadnje leto je postalo že kar moreče. Ko pridem k njemu na obisk in je “zadet” mi naklada in filozofira in je oh in sploh, a ko ni zadet je čisto apatičen, brezvoljen.
Pogovoril sem se z njim že neštetokrat a žal zaman. Vsekakor obstaja tudi odvisnost od trave… razvidno iz tega primera.

Seveda je mogoča tudi odvisnost od trave, čeprav je v javnosti bolj prisotna tista verzija, ki razlaga, da ni mogoče biti odvisen od marihuane. Vsak seveda po svoje vidi problem, toda oba našteta primera več kot očitno govorita v prid trditvam, da je mogoča tudi odvisnost od trave. Torej je potrebno vsem, ki želijo kaditi ali kadijo, povedati, da je mogoča odvisnost od trasve in celo več v nekaterih državah zahodne evrope je med zdravljenimi v centroh za odvajanje odvisnoti od drog okoli 11% odvisnih od marihuane. Tja so prišli, ker se preprosto zaradi odvisnosti niso mogli odreči jointu.

mislm da trava ne predstavlja vecje odvisnosti kot cigaret….noben ne govori o odvisnosti od kofeina in nikotina. Kolk ljudi je, k se zbudi brez kave…no…jz se!
Sam redno kadim travo in sem velikokrat povsem prenehal z uporabo. Bil sem tud odvisen od cigaret, tko da vem kaj je to odvisnost in trava to ni. Znese mi pa cist na izi s studijem in se delom…
Zakaj bi nehal s tako lepo navado kot je joint pred spanjem. Vsak ima neko navado in enmu pac pase kavo zjutri spit, enmu deci vina po kosilu…
In ja…mozgani vsebujejo receptorje na katere se ganja veze, tako da ni nobene nevrotoksicnosti, kot je ta recimo pri alkoholu. Telo celo samo proizvaja THCju podobne kanabinole, ki imajo neko zvezo pri uravnavanju apetita…
…po nekaterih raziskavah naj bi joint na dan celo povisal IQ.
Vsi ucinki ganje po enem mescu zbledijo in dokazano je, da trava ne pusca dolgorocnih posledic…tudi z vsakdanjo uporabo ne

New Report

Close