Pozdravljeni, letnik 1997, več kot eno leto sem redno kadil travo, minimalno 2g na dan, predvsem zvečer pred spanjem in pred stresnimi dogodki (ki to zares niso). Zadeva mi je poleg antidepresivov pač pomagala pri vsakdanjem premagovanju depresije, anksioznosti in tesnobe.
Prejšnji teden pa je sledil miselni preskok. Ko nisem pod vplivom trave, to nisem več zares jaz.
Predvsem se je poznalo pri partnerskem odnosu, oz. pri začetku le tega, saj brez kajenja niti pogovor več ni stekel kot bi si želel.
Danes je 5. dan, odkar sem naenkrat čisto prekinil s kajenjem. Ni lahko, prisotno je prekomerno potenje ob vsaki najmanjši psihični obremenitvi, ponoči si bolj ogledujem strop kot pa spim… Ampak kjer je volja, je pot 🙂 tudi če bom zaradi tega končal razmerje, ki ga v resnici nisem niti dobro začel, tudi če en mesec skupaj ne spim, tudi če moram preobleči po 15 majic na dan, bom vztrajal (takšno je vsaj razmišljanje preteklega tedna), črtal sem tudi ves alkohol, ni ga bilo malo.
Nekam sem se moral pohvaliti, saj kroga prijateljev praktično nimam več, saj sem v zadnjih par letih odbijal vse od sebe, z nikomor nisem hotel deliti svojega življenja, še vedno je tako, upam da se tudi to mišljenje spremeni.

Za vse, ki ste na podobni poti… da se, samo sam se moraš odločit, kar ti govorijo drugi ne predre niti 1mm globoko, se pa splača zaradi fokusa, ki je darilo življenja, ko se odločiš za treznost 🙂

Lep dan želim vsem

Pa to je naravnost za čestitati!

Prvič za vztrajnost, drugič za odločitev, tretjič, ker ste prišli na forum in napisali svojo pozitivno izkušnjo. Tako boste morda še koga drugega navdušili in vam bo sledil.

Uf, ni enostavno, je pa vredno.

In ravno pravi čas. Narava se prebuja, to je vedno priložnost za nov začetek. Sledite sebi, kaj dobrega pojejte, pijte več vode, kak daljši sprehod na svežem zraku naredite in filajte se z dobrimi informacijami. Glejte komedije, berite navdihujoče knjige, pogovarjajte se z ljudmi, ki vas dvigujejo in ne tlačijo. Glejte Youtube Tedx govore, načrtujte lepšo prihodnost (kar na listu papirja z miselnimi vzorci), kupite korito za zelenjavo in se pripravite, da posadite mini zelenjavni vrt. Zglancajte po stanovanju, odddajte cunje, ki jih ne nosite in spraznite vso navlako.

Vaše življenje bo postalo pravljica.

Lep dan.