Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Tožba za zvišanje preživnine

Tožba za zvišanje preživnine

Tole je res katastrofa, ne morem verjet, mi je pa čudno, da se odvetnik ni bolj zavzel za tebe, ne vem no, čudno se mi zdi, sploh, ker si vse dokazala z računi. Aja, koliko pa imaš otroškega dodatka? Torej, ker je bila tožba neuspešna, si morala bivšemu še vse stroške plačat?????[/quote]

tako je stroške sem morala jaz kriti ker sem pač zgubila.
otroškega dodatka imam za hči borih 32 e/mes

Halo. Seveda imajo stroški stanovanja zvezo s tem, koliko ljudi živi v njem, in so logično višji. En človek da prat perilo enkrat na teden, pet ljudi petkrat na teden. Kako potem lahko trdiš, da se porabi enako elektrike? En človek lahko komot živi v majhnem stanovanju, družina rabi večjega, torej je več stroškov ogrevanja in vsega, kar je povezano s kvadraturo. Da je treba take osnove sploh razlagati. Jaz zase ne rabim niti v sanjah stotih kvadratov, niti jih ne bi hotela imeti. Zaradi otrok jih pač imam. In posledično seveda višje stroške. In ti trdiš, da naj jih kar sebi pripišem, ker to niso stroški otrok?

ja o stroških stanovanja je jasno, da se delijo po članih gospodinjstva in se upoštevajo pri preživnini (očitno slovenceljni tega doma tud v družinah nikol ne plačujejo in pol..ko se ločijo mislijo,d a je itak vse zastojnj!!! ojej naša ljuba domovinca!!! kje so pri nas ženske in mame na družbeni lestvici – nižje od včenih konj se mi zdi!!!).

Kredit pa se ne upošteva pri prežinvini četudi je stanovanjski, saj gre za lastnino plačevalca kredita in v takem primeru to ne gre v preživnino. Kredit (seveda izključno stanovanjski, ostali seveda da ne!!!) se odšteje od dohodka plačevalca kredita in se mu potem odmerja prežiovnina iz preostalega razpoložljivega dohodka. Če pa je skrbnik stanovanje najel pa se upošteva proporcionalni delež najemnine za preživniino.

Teoretično, praktično pa skoraj nobena preživnina ni določena v velikosti polovice stroškov, ki so po otroku!!!! (zato tudi slovenski možki nočejo skrbništev, ker bi jih to preveč finančno udarilo po žepu!!!!)

PS: kje je zahodna evropa kljer mora moški po ločitvi prežviljati še bivšo ženo do takrat, ko si ta najde novega vzdrževalca??????

meni je rekla sodnica da se stanovanjski kredit tudi upošteva zraven ker je za rešitev stanovanjskega problema za vse družinske člane, vsi odtali krediti pa se ne upoštevajo.

ja kaj bi se našim moškim strgalo če bi mogli še bivše vzdrževat če se že zdej skoz neki bunijo pa sam za svoje otroke morajo poskrbet s preživnino pa je še to preveč.

Tudi sama sem izredno razočarana nad sistemom…Meni je mariborska sodnica nižala preživnino (100 na 80 pred 12 leti), ker oče mora iti na morje. Jaz pa bila sama z otrokoma v podnajemniške stanovanju.

TAKLE MAMO, bi rekla oseba na pomembnem delovnem mestu. Zaupam samo še zakonu “pesti”…žal

Spoštovani,

žal mi je, da obstajajo tudi takšne zgodbe, kot so navedene v tej temi. Preživnina za otroka je namenjena zadovoljevanju njegovih življenjskih potreb in zagotavljanju otrokovega nemotenega razvoja. Zavezanec za plačevanje preživnine je tako preživnino vsekakor dolžan plačevati, se pa pri določanju višine preživnine upoštevajo tudi njegove zmožnosti.

Pogosto se zgodi, da sodišče s podatki o premoženju zavezanca ne razpolaga, zato lahko v takih primerih tudi sami predložite dejstva in dokaze o premoženju in tako “pomagate” pri določitvi primerne preživnine.

Predlagam, da si o načinu določanja ter zvišanja/nižanja preberete spodnji prispevek:
Pozdravljeni,
https://koraknaprej.wordpress.com/2019/12/19/visinaprezivnine/

Upam, da vam je moj odgovor pomagal, v primeru dodatnih vprašanj pa se lahko brez težav obrnete na nas.

Živjo, jaz sem tudi v postopku tožbe za zvišanje preživnine in sem dobila ime sodnice, ki bo imela sojenje čez, pa sem malo pogledala njeno sodno prakso in moram reči, da me je kar malo zaskrbelo oziroma sumim, da bi lahko bila ista sodnica, kot ste jo imeli vi, pa me zanima, če bi lahko vsaj malo namignili njeno ime oziroma kako drugače potrdili. Upam na odziv, čeprav vem da je zaradi preteklega časa ta možnost zelo majhna.

New Report

Close