Najdi forum

tožba??

Pozdravljeni!
Ne dolgo nazaj sem že prosila za vaše mnenje glede odškodnine pri padcu na smučišču v Italiji.Kot ste sami dejali, je to zapleten in težaven postopek, v katerega se tudi ne bom podala.
Zanima pa me naslednje, kar se posredno še vedno nanaša na omenjeno poškodbo.
Na smučanje sem se odpravila preko ene izmed slovenskih agencij.Lastnica agencije je bila hkrati tudi lokalna vodička v tistem kraju, tako da smo se v primeru težav oz. vprašanj lahko zanesli nanjo. Zdela se mi je prijazna, zanesljiva gospa, ki se je tudi sama ponudila, da mi uredi vse v zvezi z delnim povračilom stroškov smučarske vozovnice pri upravitelju smučišč. Glede na to, da sem imela kupljeno 6- dnevno vozovnico, poškodovala pa sem se že 2. dan, naj bi bila na podlagi predloženih zdr. potrdil in karte upravičena do delnega povračila stroškov.Njeno ponudbo sem z veseljem sprejela, saj bi takrat nemobilna stvari težko uredila.Težava je v tem, da je od poškodbe minilo že več kot 4 mesece, jaz pa denarja, kljub njenemu osebnemu zagotovilu, da je uspela zadevo urediti, še vedno nisem dobila nakazanega. Ali menite, da bi bilo smiselno iti v tožbo, konkretno agencije?Kakšne možnosti imam, glede na to da gre za manjšo vsoto ( najverjetneje od 20 000 – 30 000)ali se mi sploh splača, po drugi strani pa se mi zdi neumno ji denar, do katerega sem, če sem prav informirana pravno upravičena, kar prepustiti.Kakšno je vaše mnenje?

Imela bi še eno vprašanje v zvezi s poškodbo.Ugotovljeno je bilo namreč, da imam poleg delne rupture medialnega kolateralnega ligamenta še rupturo sprednje križne vezi, kar bo najbrž pustilo trajne posledice. Ali se ta ruptura že lahko šteje kot določena stopnja invalidnosti in ali sem upravičena še do dodatne odškodnine oz. invalidnine s strani nezgodnega zavarovanja?

Najlepša hvala za vaš trud pri odgovoru.

Poštenost je lepa vrlina,a nekateri nažalost to pozabljajo.Ne morem vam dati kakega pametnega nasveta razen mogoče ta,da bodite vztrajni.Navsezadnje je to vaš denar,pošteno bi bilo,da ga dobite.
Invalidnost iz nezgodnega zavarovanja pa se ugotavlja po preteku enega leta os poškodbe.In če bo zdravnik ugotovil trajne posledice boste upravičena do odškodnine.Lahko pa se takrat javite,pa bova uredila zadevo.
lepo vas pozdravljam, Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close