Najdi forum

Toksoplazma

Pozdravljeni. Danes sem jedla domače pečenice. Kuhale so se 10 min, potem še pekle 40 min. Po tem sem imela drisko. Sem v 9. tednu nosečnosti. Je kakšna možnost, da sem se okužila s toksoplazmo?

Odgovor na objavo uporabnika
Nina234, 19.04.2025 ob 15:48

Pozdravljeni. Danes sem jedla domače pečenice. Kuhale so se 10 min, potem še pekle 40 min. Po tem sem imela drisko. Sem v 9. tednu nosečnosti. Je kakšna možnost, da sem se okužila s toksoplazmo?

Ob uživanju dobro pečenih pečenic ne pride do okužbe s toksoplazmozo. Driska je bolj verjetno posledica okužbe s prebavnimi virusi ali črevesnimi bakterijami. Zelo možno je, da ste jo “staknili” s kakšno drugo hrano ali od okuženih ljudi preko rok.

Toksoplazmo prenašajo mačke. Okužba je običjano brez simptomov.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

MedAsk

MedAsk je najnaprednejši pomočnik, ki se bo z vami pogovoril o vaših simptomih in vam pomagal razumeti kaj se dogaja z vašim zdravjem.

Chat

New Report

Close