TM . višji tečaj meditacije

pozdravljeni
več let se nekako neuspešno poskušam v Transcendentalni meditaciji,sedaj bi naj šel na višji tečaj meditacije, pa ker vidim da nimam nekih otipljivih rezultatov doslej v nekaj letih ,dvomim da bi mi kaj ta nadaljevalni tečaj doprinesel.pa tudi precej drag je ,denarja pa ne vračajo ,če nisi potem zadovoljen.
ima kdo izkušnje z tem?
prosim tudi moderatorko ,če mi lahko pojasni par stvari o tem .mora biti človek dovolj sposoben za take zadeve?
če ne vem in ne zmorem to dojeti in prav početi ,pomeni da se naj ne ukvarjam z meditacijo? bi mi dr. Fiket svetovala kaj bolj enostavnega za umirjanje misli in zbranost ,ter sproščenost?
hvala.

Spoštovani,

bojim se, da ste vprašanje zastavili na napačnem forumu. Transcendentalna meditacija ni del psihiatrije, in slučajno tudi ni področje mojega interesa.
Na splošno lahko rečem, da ni vse za vsakogar, in ne vem zakaj toliko vztrajate na nečem kar po nekaj letih ne daja otipljivih rezultatov.
Jaz sem po parih urah ugotovila da joga ni zame, ne vem zakaj bi na jogo hodila še leta, samo da bi se prepričala da mi ne ustreza?
Ampak, to je samo moje osebno mnenje.

Enostavnega recepta za “umirjanje misli in zbranost” ni, vsak si najde nekaj kar ga sprošča in kar ga veseli. To je lahko šport, branje knjig, poslušanje glasbe, druženje s prijatelji, sprehodi v naravi in še tisoč različnih stvari…

Lep pozdrav,

[b]Daniela Fiket, dr.med. [/b] Specialistka psihiatrije Transakcijska analitičarka-svetovalka Inštitut Neocortex Kontakt: 070/607844 ali [email protected] http://psihoterapija-fiket.si

gospa zdravnica, najlepša hvala za odgovor, menda mi fantazija zamegli realnost in namesto da bi realno pogledal ali imam rezultate in ali sem sposoben za to ,vidim samo prebrano v knjigah o tej meditaciji in vse zadeve katere spodbujajo k takemu jalovemu početju.
lep pozdrav

Se strinjam, morda bi bilo boljše če bi malo več zaupal vase in poskušal racionalno analizirati dejstva.

Srečno!

[b]Daniela Fiket, dr.med. [/b] Specialistka psihiatrije Transakcijska analitičarka-svetovalka Inštitut Neocortex Kontakt: 070/607844 ali [email protected] http://psihoterapija-fiket.si

New Report

Close