Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje tiste, ki niste hotele izvedeti spola

tiste, ki niste hotele izvedeti spola

Zanima me, ali ste na začetku vsakega pregleda povedale G, naj vam tega ne pove? Jaz sem imela danes morfologijo in že takoj na začetku se je G z ultrazvokom ustavila med nogicami, kjer se je zelo lepo videl luli, kar sem sama takoj opazila, nato pa me vpraša, če me zanima spol. Jaz sem sicer hotela vprašat, kaj bomo imeli, verjetno pa katera, ki želi počakati do poroda, tega prizora ne bi bila preveč vesela.

vsakič opozorim ginekologinjo, da ne želim vedet. tako me je tudi sama prosila naj jo vsakič spomnim.

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Pri nas je na srečo še vedno tako, da ti povejo samo, če izrecno vprašaš. Drugače pa so do zdaj vsi ginekologi, ki so me pregledovali (v naši ambulanti ni nujno, da te vedno pregleda izbrani ginekolog), govorili samo na splošno o “tistem” otročku.
In niti prvič niti zdaj drugič me nihče tudi vprašal ni, če želim vedeti za spol.

Tudi mi nismo hoteli vedeti, je pa ginekologinja rekla ob koncu pregleda, (malo bolj potiho) da bo lepa kot boginja. 🙂 Tako imamo punčko. Ampak vse do konca ji nisem verjela ali bo res punčka ali ne. In jo res imamo. Lp

4mes,2tedna in 1dan 🙂

Vsakič znova ji povem.

Moj ginek na srečo zelo nerad pove kakšnega spola je otrok,ker je njemu bolj pomembno da je z otročkom vse ok.Verjetno pa če katero res zanima ji pa pove.Mene osebno ni,ko pa sem bila v bolnici,me je gin.vprašala če že vem spol pa sem hitro rekla da ne in da me ne zanima.Mi je lepše tako.

Pri meni se je zagovorila. Je rekla, da bo dojenček čisto podoben mamici. Ko sem jo precej zabodeno pogledala, je rekla da bo tako vitek…

Ja seveda!

Doma imamo punčko…

Jaz pa imam jutri morfologijo in bi zelo rada zvedela za spol. Pa me zanima kdaj je najbolj vmesno vprašati…verjetno na koncu, če ti slučajno G prej nič ne omeni?!? Po drugi strani pa si mislim, da če mi prej G ne bo nič omenil,da me bo na nek način čudno vprašati, pa ne vem zakaj…no, bomo videli, kako bo 🙂

Katie24, počakaj do konca UZ. Ker če je vse ok z dojenčkom, potem vidim smisel, da povprašaš še po spolu, ki je za gin. drugotnega pomena (natančno pregleda možgane, obraz, ledvice, srce, okončine)

Aja, sem prehitro oddala. Jaz zdaj nočem vedeti katerega spola je. Ko smo čakali punčko in sem vedela že od 20 tedna dalje, mi je babica po porodu vsa vznesena rekla: gospa, punčko imate. Jaz pa le: ja, vem. Tega presenečenja si več ne pustim vzeti:))

Ali je katera iz Tržiča in pričakuje ta mesec? Če je katera naj se oglasi,da mal poklepetamo.

LP,Armanda

Sedmi cut mi je rekel, da bo fantek, tako da G niti vprasala nisem.

Presenecenje je bilo super, rodila se je puncka, mi pa smo imeli vse oblekce v modro zeleni barvi.

Mene je opozorila, da ji naj na začetku pregleda vsakič povem da ne želim vedet spola.

jaz nisem nič rekla da nočem vedeti,ker sem mislila da me bo vprašala ali želim ali ne,in se mi je zdelo zoprno govorit o spolu,dokler ne pogleda če je vse ok, pa je nakoncu morfologije sama rekla..a doma imate fanta,no še enega boste dobili.Zato raje prej opozori da ne želiš vedeti.

Jaz sem nekako čutila, da bo fantek in tudi G mi je to potrdila, no in na koncu je res bil. Me je pa sama vprašala ko mi je delala UZ-ke, če želim vedeti spol oz. če ga že vem.

Se je pa druga G pri moji sosedi, ki ni želela vedeti za spol zagovorila… ji je na morfologiji kazala kje je želodček, mehur, rokice,… in na koncu ji je pokazala kje je lulček. No, tega punčke nimajo… ;))

Jaz jo vedno opozorim, da nočem izvedeti, nato pa govoriva o otročku. Tudi druge G, ki so mi delali Uz sem opozorila in so bili vsi zelo diskretni in se niso zadrževali na kritičnem koncu 🙂

New Report

Close