Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi tip iz interneta (ona on) in zelo grdi zaključek najine veze

tip iz interneta (ona on) in zelo grdi zaključek najine veze

Zelo grdo kar se je zgodilo, ampak si preberite, posebno pa punce, ki ste še vedno aktivne na spletni strani ona on.

Spletno stran ona on sem vedno “jemala” za rezervo…
Moški, ki je bil potem nekaj časa moj fant, mi je večkrat pisal…Simpatičen rak, ki obožuje naravo, pohodništvo, iskren, prijazen in pošten. Pomembna sta mi iskrenost, družina, spoštovanje drug drugega.

Pa sem se odzvala..šla na pijačo, pa je imel željo še enkrat na pijačo, pa sem se odzvala…. Pa je predlagal, da greva v hribe, pa sem šla…. In potem me je kar rekel, da sem mu všeč na vseh področjih, pa da bi me predstavil svoji 10letni hčerki (ta tip ni bil nikoli poročen, z bivšo, katera ga je zapustila pred 5 leti ima to hči), da mi da ključe od stanovanja, da sem pri njem kadar želim…pa da bi se poročil z menoj…., ter če mi ni do njega, naj mu to povem, da me bo lažje pozabil…. Rekla sem mu, da saj bova videla kako in kaj….čez kakšen mesec me predstavi svoji hčerki (pri njemu je na vsake 14 dni čez vikend in enkrat popoldne v tednu)….

V tem času mi tudi pove, da je njegovo bivšo (tisto, s katero ima otroka)zapustil fant…

Poleti smo bili na morju, šla sva tudi sama. Ni mi bilo všeč, ko je bilo vedno tako, kot se je hči izmislila..vse ji je ugodil… če je pa nad njo kdaj povzdignil glas, se ji je pa čez pet minut opravičeval…Obup.
Ko sva se vrnila iz morja, je želel, da se kar k njemu preselim, v njegovo stanovanje. Pa sem bila poštena in sem rekla, da jaz nisem še nisem čist prepričana v njega (res nisem bila, saj sem na njegovem mobitelu večkrat prebrala mesiče, ki so mu jih druge ženske pisale, ali pa on njim).

Pričela se je šola, in prvi “infarkt” ki sem ga doživela, je bil, ko sem videla da je on šel z bivšo (tisto, s katero ima otroka) na pijačo. Infarkt pa zato, ker mi je vedno o njej govoril same grde stvari: kako se je ona k…… z drugimi tipi, ko sta še skupaj živela; da jo je moral izplačati, čeprav ni dala niti evra za stanovanje itd.itd. in vse te njegove travme sem poslušala, potem pa on z njo na pijačo. Rekel mi je da se je z njo dobil zaradi otroka, ker sta se mogla dogovorit določene stvari glede krožkov…na začetku šolskega leta.

Zelo sem bila užaljena, a najina veza je šla naprej; a v zadnjem mesecu je bilo ogromno prepira, zaradi njegovih izpadov…

Že v začetku septembra sem šla “pokukat” na ona on, če mogoče on kaj obiskuje tisto spletno stran…pa vidim da ja….to, da ga kontroliram mu nisem hotla povedati…Pred mesecem dni nazaj, sem pa ustavrila si en izmišljen profil, kjer sem se opisala v nekaj stavkih, za katere sem pa vedela, da bo naj njih “padel”.. vprašam mojega fanta s tega profila za go, pa mi odgovori go… Napiše mesič na ta “moj izmišljen ” profil: prejel sem članstvo le za en dan, a mi lahko pišeš na moj naslov:…………
Noro.. Nisem mu povedala tega, sem še malo počakala.
Pred 14 dnevi, pa vidim, da je bil spet na ona on strani, ter da mi je spet napisal mejl v “namišljeni ” profil.
Potem ga pokličem, in rečem, da naj se ne dopisuje z drugimi ženskami, dokler je z mano.; pa pravi saj se ne..sem rekla, no nehaj lagat; ker pri meni pa lagal ne bomo…..rekla sem mu naj ne laže, če ne mu bom preposlala kakšen mejl, ki ga je kateri poslal na ona on….

Potem sva se zadnjič prepirala, saj on je tako hotel. Iskal je prepir…me poniževal, da bi sam sebe opravičil….
Mi je rekel, midva se ves čas prepirava, nimava nobenih skupnih hobijev, nobenih skupnih interesov…., nisem mu bila tiho, pa sem rekla: naj ne govori neresničnosti, sva skupaj hodila v hribe, kolesarit skupaj, tečt…. rekla sem mu, očitno si eno spoznal na ona on, in zdaj hočeš sebe upravičiti…..reče mi: ne nobene nisem spoznal…. jst hočem biti sam; pod pritiskom v službi; pod pritiskom pri tebi…. ne morem tako živet mi reče….

Na petek me pokliče, vpraša kakšne imam plane za čez vikend…mu povem…dogovoriva se, da greva v nedeljo v velnes..Ga pokličem v soboto zvečer na telefon, se mi ne javi, še enkrat, se ne javi, napišem sms, pa nič…čudno mi je bilo, saj tako še ni bilo nikdar. Malo me zaskrbelo, kaj če se mu je kaj pripetilo..
V nedeljo ga zopet pokličem, nič, še mnogokrat pa nič; nakar mi napiše sms: Pusti me pri miru, nehaj klicati in pošiljati sporočila. Hvala. Ampak jaz mu nisem dala miru ga kličem…nakr se javi in zelo grdo govori….kaj mi je….če ne bom nehala klicat in pošiljat smsje, bo poklical policijo…..pa prekine, jaz ga še enkrat pokličem mi pove da zdaj pa gre na policijo, in povedal bo, da ga nadlegujem….. (on te predpise dobro pozna, saj je lansko leto, ko je udaril svojo bivšo (s katero ima otroka) imel dosti opravka s policijo)

Čez uro so me res poklicali iz policijske postaje, kjer on živi…Bila sem pogumna, samozavestna. Policajka mi je rekla, da je bil ta gospod pri njih, ter da je rekel da ga kličem, on pa tega ne želi……..pa bla bla bla. V glavnem rekla mi je, da naj ga ne kličem in ne pošiljam smsjev, če ne bodo morali ukrepati…. NORO.

A ni to podlo in grdo, kar je ta tip naredil… Men je tako grdo…Vedno sem se trudila v dobro najine veze. Marsikaj sem “pogoltnila” glede njegove tamale in bivše…ter zaradi mesičev nevemkaterih žensk, potem pa takole…. Poštena in iskrena do njega preveč, ne pa on , kar ima napisano v profilu na spletni strani ona on.

Kaj naj ti rečem, previdnost ni nikoli odveč. Sploh pa si v prvi vrsti ti sama kriva za to, kar se ti je zgodilo. Že to da te je komaj spoznal, pa te je že vabil da se preseliš k njemu, bi meni bilo sumljivo. Seveda tudi nekatere ženske, ki iščejo partnerja preko spleta niso dosti boljše.

Oprosti, lucija, ampak totalno neuravnovešena si izpadla. Kaj zaboga ti je padlo na pamet, da si ga po tistem, ko si ugotovila, da je še aktiven na ona.ona mu še težila in ga sekirala?! Pa potem še ene par scen je bilo med vama in ti vse pogoltnila in na koncu si ga ful klicala in mu smse pošiljala. Pa nisi normalna, ej. Skuliraj se. A jemlješ kake tablete za živce? Si shizofrena?

Uredništvo priporoča


In sedaj pričakuješ medaljo al kaj, ker si bila “pridna” in tolk dreka “pogoltnila”?

Če boš pojedla ves drek, ki ti ga servirajo, se ne boš dobro počutila. To bi moralo bit tvoje spoznanje v tej izkušnji. Če si videla, da tip niti malo ni iskren do tebe in če bi se spoštovala, bi ga pozabila, ne pa da si mu dovolila, da je še naprej s teboj. “Idealen” par sta bila skupaj, en manipulant, na drugi strani pa nekdo, ki je pripravljen verjet vsakemu nesmislu. Č

Res si izpadla ena velika sitnoba, ampak se da tudi razumet zakaj. 🙂 Ja to je kar tipično za najbolj aktivne spletne jeb…e, da začnejo grozit s policijo, prijavami, tožbami, … ko se zapleteje s preveč ženskami, ena pa to celo odkrije. To je preverjena taktika, kako se te ženske učinkovito znebijo oziroma jo utišajo. Vem tudi za primer, ko se je za policaja predstavljal kolega enega od takšnih osebkov. Jasno, da vsaka normalna ženska frizne že ob omembi policije. Znanih mi je kar nekaj primerov, ko so razni čudaki prijavili ženske češ da jih te nadlegujejo. In vse te zgodbe so si bile med sabo podobne kot jajce jajcu. Večinoma je šlo za ženske, ki so se zapletle z internetnimi spletkarji, ki so istočasno obdelovali več žensk. Ko so to ugotovile, normalno, da niso mirno odreagirale ampak na žalost po žensko, s hiperaktivnim pošiljanjem smsov in klicarjenjem. To jih samo postavi v čudno luč, moški pa izpadejo fini in za nameček še hudo zaželeni. Zato ženske, ne počnite tega, ne dajajte jim tega zadovoljstva!! Če ne morete tega rešit po moško, da tipu date eno na goboc in tudi s tem riskirate prijavo na policijo, ker to so vseeno navadni pussiji, boljše da čim prej pozabite na vse skupaj. Erase and rewind. Čim prej tem bolje. Lucija, bodi vesela, da si ugotovila kakšen kreten je, še preden bi se recimo preselila k njemu ali naredila še kakšen bolj konkreten korak v vajinem razmerju. Mene zate ne skrbi, vidim, da se znaš postavit zase in da vseeno nisi neskončno naivna. Še kanček več samokontrole, da ne dopustiš, da te sprovocirajo bedniki, pa bo vse ok. Bolj kot tvoja je vprašljiva prihodnost osebka, ki je vsako žensko sposoben en dan povzdigovat v zvezde, naslednji dan pa ji glavo potunkat v gnojnico. Odmisli ga in ne objokuj zadeve niti za sekundo. Nisi prva, ki se ji je to zgodilo in zagotovo tudi zadnja ne. Samo nimaš kaj. Moraš požret to in it dalje kot da se ni nič zgodilo. Maščevanje je v takšnih primerih mikavno, a kontraproduktivno. Ostale ženske bodo morale same prit do tvojega spoznanja o določenih ljudeh in če drugega ne, so jim tudi takšni posti kot je tvoj lahko v pomoč.

Sklepam, da si se sama prijavila na ona-on. Kar si izbrala je pač tvoja izbira in ne izbira portala, kjer verjetno najdeš marsikaj.
V prihodnje, ti priporočam nekoliko več časa za razmislek!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Ma ja tip ima preveč opravka še z drugimi ženskami in ti si mu bila v napoto. Zato pa je na tebe želel dati vso krivdo. Še dobro, da si taka optimistka, da si vedela, da temu ni tako. Mogoče si en dan izgubila nit in pretiravala s klicanjem.

Se pa strinjam z predhonico, ki je napisala takoj, ko si izvedela, da si dopisuje z drugimi bi mogla narediti črto, ker tu nekateri moški potem hočjo vso krivdno zvalit na žensko in sami lahko ratamo preveč nazupljivi kar je pošteno ampak ni dobro za nas….. zato ti je pa to dober izziv, da ga ne boš naredila dvakrat, trikrat še. Ko izveš, da moški išče drugo žensko črta – stran.. Brez pojasnevanj njemu ali kakšni sms konec je in kakšn si. Črta. Ni ga več.

Avtorica – boli te, ker si prvič odkrila sistem delovanja Ona-On.
Po vsej verjetnosti se ti bo to še kdaj zgodilo, a si ne boš več tako gnala k srcu. In se tudi ne boš več tako globoko zapletala.
Torej, ognjeni krst si preživela, zdaj pa veselo na delo in klepetaj, kolikor te je volja. A od zdaj naprej boš ti tista, ki bo vodila igro. Na vsakih 100 klepetalcev se vendarle najde kdo, ki je vreden, da greš z njim na kavo.

Srečno!

Lucija, glavo pokonci in naprej. Bodi srečna, da si se ga rešila, nimata nič materialno skupnega, ne otrok… Čustva imamo samo ženske, moški pa goli seks, ki ga iščejo na teh straneh. Vem, da je in bo še nakaj časa hudo, naj ti bodo pozitivne besede tudi tukaj v oporo, negativne pa preskoči. Podobna zgodba, že pred časom, ko sem ugotovila, da je prijatelj aktiven na enem izmed portalov, sem se prijavila, dogovorila za srečanje, pričakoval je seveda drugo osebo, šokiran obraz mi je pomagal, da sem končala zvezo. Uglajen gospod zrelih let je bil na “zmenku” popolnoma nemočen, roke so se mu tresle pri plačilu kave, ni našel izhoda iz znanega kafiča…..
Zakaj iščemo ženske tudi na spletnih portalih za spoznavanje? Enostavno ne moreš po ulici in nosit transparent, sem samska….iščem sorodno dušo.
Previdnost vnaprej, pa ne obupat, iz vsake “zveze” grem močnejša.

Lucija,

hitro je pri tebi steklo tole,….dopust, šok ob spoznanju, da je šel na kavo z bivšo, dobila si ga še vedno na tej strani za spoznavanje, še vedno išče druge ženske, …….vse živo opisuješ kako ti ni bilo všeč in kaj si vse grdega doživela…..pa si še kar tiščala in tiščala, klicarila, pisarila in več kot očitno morila človeku, ki je imel več opravka z drugimi kot s teboj???!!…

Jaz ti predlagam, da najprej razčistiš v svoji glavi, začneš v prvi vrsti zbrano mislit in cenit sama sebe, šele potem te bo kdo drug…..

Veliko sreče v prvi vrsti pri tem, da boš razčistila sama s seboj, šele potem gradila kakšno zrelo vezo in odnos z nekom, ki te bo vreden..

lp

Lucija, s tabo ni nič narobe. Odreagirala si tako kot bi verjetno na tvojem mestu vsaka ženska, ki se v nek odnos spusti čustveno in z resnimi nameni. Lahko je bit pameten dokler sam nisi v takšni situaciji. Ne verjamem, da bi se katera druga hitreje rešila tega tipa, sploh če so posredi čustva. Ti si to rešila razmeroma hitro. Seveda pod pogojem, da se ne boš več ozirala nazaj in izgubljala dragoceni čas za človeka, ki ni vreden, da ga pes povoha.
Bo pa verjetno tvoja zgodba še dodatno spodbudila ženske k “preverjanju” moških. A se še komu zdi čudno, da jih tako zelo moti, če ženska malo poklika, pogugla, pošnofa s kom poleg nje se še ukarja njen dragi ali kaj je počel preden je njo spoznal? Človek, ki na internetu spoznava na stotine žensk, pa niti enega svojega razmerja ne zaključi na lep način, bo tudi zgodbo z vami težko pripeljal do srečnega konca. Če je lagal in varal bivšo, bo skooraj 100% tudi vas. Zapomnite si to. Zanaša se na to, da mu nikoli ne zmanjka materiala in da žrtve molčijo. Še najlažje pa takšen specialist “nategne” žensko, katero ni spoznal na spoznavnih portalih, saj je manjša verjetnost, da bo ugotovila kje in pod kakšnim nickom operira. Takšni ženski lahko dlje igrajo poštenjaka. Ampak, what goes around comes around!

Sonce Rumeno, mogoče se tebi ne zdi narobe poklikati in vohuniti za svojim tipom. Vseeno pa me zanima kako bi se ti počutila vlogi, ko imaš s partnerjem povsem iskrene in lepe namene, on pa te neprestano preverja. Vsak si želi, da mu partner zaupa, sicer lahko že samo vohunjenje privede do prepira ali celo do prekinitve odnosa. Noben si ne želi živet pod nadzorom nekoga, ki ga ljubi. Tudi avtorici vohunjenje ni nič koristilo. Potrebuje le malo več zaupanja vase, svoje občutke, da bi očitne znake neiskrenosti opazila že v samem odnosu, ne pa da potrebuje preverjati nekoga. To le še poglobi bolečino. JE pa to logična posledica nekoga, ki ne zaupa, zato je potrebno najprej pri sebi razčistiti kak odnos si želimo in kako bomo do tega prišli, pri tem pa ne pozabiti, kako se ob nas počutijo drugi.

Ah daj no, koliko je takih čsutveno intenzivnih situacij v življenju pa ne reagiramo impulzivno in brezglavo tako kot lucija! Tisto njeno neumorno klicanje in smsanje je samo vrh ledene gore. Ženska si je dobesedno metala pesek v oči potem ko je že spoznavala njegove temne plati.

Pa nima veze sploh, kje ga je snela, al na netu al v štacuni, njun odnos je potekal v realnosti, ne virtualno. Kot da bi bil moški kakorkoli drugačen, če bi ga spoznala npr,. na bazenu? Ljudje s(m)o si pač različni.

Lucija, raje kot samopomilovanje in kuhanje zamere, se poglobi vase kot je lepo napisal že Tara.

Midva z mojim partnerjem se ne preverjava. Niti se nisva spoznala na internetu. Ko sva midva hodila na dejte, ni bilo ne mobitelov ne takšnih portalov na internetu niti širokopasovnih internetnih povezav, da si lahko cel dan visel gor. Če bi se spoznala na kakšnem ona-on, bi bilo morda drugače. Za moje pojme ni vseeno kje koga spoznaš. Ali je to v casinoju, ali na fukfehtarskih portalih, strip clubu, v parku, na pevskih vajah, na dopustu, … Tudi kraj, kjer nekoga spoznaš, lahko marsikaj pove o tem človeku. Internetna poznanstva so z mojega vidika na dolgi rok zelo rizična razmerja. Prav zaradi narave tega spoznavanja in dejstva, da je veliko ljudi na nek način “zasvojenih” z aktivnostmi na teh portalih. Nezaupanje se mi zdi pri takšnih poznanstvih nekaj samoumevnega. Če na slepo zaupaš nekomu z interneta, mora bit nekaj narobe s tabo. Prav zato je treba v takšnem primeru tudi malce drugače gradit odnos in samo zaupanje. Veliko bolj mora bit človek toleranten do teh “preverjanj” in razumet zakaj nekoga skrbi, kar ga pač skrbi. Ne bom pa kar tako zagovarjala nekega breglavega vohunjenja za nekom, če za to nimaš nobenega razloga. Pravim samo, da me ne čudi, da so moški tako alergični, če jih ženske, ki jih spoznajo na netu, preverjajo, če pa je toliko enih in istih zgodb. Seveda jih to moti, če jih večina počne točno tisto, kar ženske nočejo, da bi njihov partner počel. Saj ne rečem, ima pravico do tega, da spoznava kogarkoli, me pa zanima ali je človek, ki to počne, sposoben imeti iste kriterije za svojega partnerja oz. bodočega partnerja. Pa kot vidim iz teh zgodb, ki jih zadnje čase ne manjka, niti ena ženska, ki je moškega preverjala, ni to počela samo zaradi neke svoje fobije, ampak je za njegovo “mnogoženstvo” obstajalo kar nekaj indicev. Saj ni treba, da se strinjate z mano. Ampak z zaupanjem je do zdaj še vedno bilo tako, da je bil temeljni predpogoj zanj iskrenost in pošteni nameni. Saj vse ženske ne preverjajo svojih moških, brez skrbi. Nekatere imajo z njimi čudovit, ljubeč odnos, ki temelji na “zaupanju”. Takšnem, da tip 90% stvari zamolči, ona pa ne sprašuje. Kar ne vidiš in ne slišiš, ne boli, al kako že? Glej, če je nekdo pošten, če mu je do tega, da bo partnerju zaupal in partner njemu, ne bo nič skrival in tudi ob preverjanju ne boš nič odkril, kar bi te frapiralo. Tako simpl je to. In od tega ne odstopam. Sem videla že preveč čudovitih punc, ki so zaradi izkušenih internetnih osvajalcev postale čustvene razvaline. Ja in potem naj delajo na sebi! Saj delajo na sebi, ker morajo delat na sebi, da se lahko poberejo. A če bi ti gospodi brez sramu in brez vesti tudi sami kdaj delali na sebi, bi bilo morda drugače. In ne mi buč prodajat, da so za vse same krive, da ne znajo ločit zrnje od plev. Bla bla. Ko ena nova in z dobrimi nameni, pride na takšen portal bo prav zaradi te svoje poštenosti in iskrenosti lahek plen njabolj pokvarjenim tipom. Če bi te ženske TAKOJ preverjale, se ne bi nikoli tako zaj… . Najlažje pa je drugim pamet solit dokler tebe nekdo ne nategne. Me zanima, če bi tako govorili, če bi se kdo z vami tako poigral. Pa ne tako na hitro, ampak da recimo živite v laži nekaj let. Brez da bi “preverili” in odkrili resnico v petih minutah. Kdor je pošten, iskren in govori resnico, se nima česa bati. Še najmanj pa izgube zaupanja. Bojijo se in običajno so tudi najglasnejši edino spletkarji in lažnjivci.

Midva z mojim partnerjem se ne preverjava. Niti se nisva spoznala na internetu. Ko sva midva hodila na dejte, ni bilo ne mobitelov ne takšnih portalov na internetu niti širokopasovnih internetnih povezav, da si lahko cel dan visel gor. Če bi se spoznala na kakšnem ona-on, bi bilo morda drugače. Za moje pojme ni vseeno kje koga spoznaš. Ali je to v casinoju, ali na fukfehtarskih portalih, strip clubu, v parku, na pevskih vajah, na dopustu, … Tudi kraj, kjer nekoga spoznaš, lahko marsikaj pove o tem človeku. Internetna poznanstva so z mojega vidika na dolgi rok zelo rizična razmerja. Prav zaradi narave tega spoznavanja in dejstva, da je veliko ljudi na nek način “zasvojenih” z aktivnostmi na teh portalih. Nezaupanje se mi zdi pri takšnih poznanstvih nekaj samoumevnega. Če na slepo zaupaš nekomu z interneta, mora bit nekaj narobe s tabo. Prav zato je treba v takšnem primeru tudi malce drugače gradit odnos in samo zaupanje. Veliko bolj mora bit človek toleranten do teh “preverjanj” in razumet zakaj nekoga skrbi, kar ga pač skrbi. Ne bom pa kar tako zagovarjala nekega breglavega vohunjenja za nekom, če za to nimaš nobenega razloga. Pravim samo, da me ne čudi, da so moški tako alergični, če jih ženske, ki jih spoznajo na netu, preverjajo, če pa je toliko enih in istih zgodb. Seveda jih to moti, če jih večina počne točno tisto, kar ženske nočejo, da bi njihov partner počel. Saj ne rečem, ima pravico do tega, da spoznava kogarkoli, me pa zanima ali je človek, ki to počne, sposoben imeti iste kriterije za svojega partnerja oz. bodočega partnerja. Pa kot vidim iz teh zgodb, ki jih zadnje čase ne manjka, niti ena ženska, ki je moškega preverjala, ni to počela samo zaradi neke svoje fobije, ampak je za njegovo “mnogoženstvo” obstajalo kar nekaj indicev. Saj ni treba, da se strinjate z mano. Ampak z zaupanjem je do zdaj še vedno bilo tako, da je bil temeljni predpogoj zanj iskrenost in pošteni nameni. Saj vse ženske ne preverjajo svojih moških, brez skrbi. Nekatere imajo z njimi čudovit, ljubeč odnos, ki temelji na “zaupanju”. Takšnem, da tip 90% stvari zamolči, ona pa ne sprašuje. Kar ne vidiš in ne slišiš, ne boli, al kako že? Glej, če je nekdo pošten, če mu je do tega, da bo partnerju zaupal in partner njemu, ne bo nič skrival in tudi ob preverjanju ne boš nič odkril, kar bi te frapiralo. Tako simpl je to. In od tega ne odstopam. Sem videla že preveč čudovitih punc, ki so zaradi izkušenih internetnih osvajalcev postale čustvene razvaline. Ja in potem naj delajo na sebi! Saj delajo na sebi, ker morajo delat na sebi, da se lahko poberejo. A če bi ti gospodi brez sramu in brez vesti tudi sami kdaj delali na sebi, bi bilo morda drugače. In ne mi buč prodajat, da so za vse same krive, da ne znajo ločit zrnje od plev. Bla bla. Ko ena nova in z dobrimi nameni, pride na takšen portal bo prav zaradi te svoje poštenosti in iskrenosti lahek plen njabolj pokvarjenim tipom. Če bi te ženske TAKOJ preverjale, se ne bi nikoli tako zaj… . Najlažje pa je drugim pamet solit dokler tebe nekdo ne nategne. Me zanima, če bi tako govorili, če bi se kdo z vami tako poigral. Pa ne tako na hitro, ampak da recimo živite v laži nekaj let. Brez da bi “preverili” in odkrili resnico v petih minutah. Kdor je pošten, iskren in govori resnico, se nima česa bati. Še najmanj pa izgube zaupanja. Bojijo se in običajno so tudi najglasnejši edino spletkarji in lažnjivci.

http://www.womansavers.com/internet-relationships.asp

Zdaj pa že pretiravaš in rišeš črno-belo sliko. Sama praviš, da sta se s partnerjem spoznala še v prejšnjih časih, od kod potem vlečeš zaključke, da so pa internetna spoznavanja slaba? Sej moraš človeka itak spoznavat.Zaupanje se sčasoma gradi. Kaj bi šele rekla na pare, ki so 20 let bili poročeni pa je zakon razpadel? Da so cel čas živeli v laži? Madona, saj se ljudje nenehno spreminjamo.

In kaj zate pomeni preverjanje? Če tipa nihče ne pozna, pa ga snameš na zate nevtralnem placu, je avtomatično nevreden zaupanja, ker ga pač nobena tvoja kolegica ne pozna? In obratno, ker je recimo športnik, to kar pomeni, da je tudi dober po srcu?

Nategnjen je bil pa že vsak, to je pač del lajfa, ampak razparcelirat ljudi ki so bolj zaupanja vredni glede na način spoznavanja, je pa tud bosa, no.

Ne gre za razparceliranje ljudi kdo je bolj vreden zaupanja glede na kraj spoznavanja, ampak za začetno stopnjo nezaupljivosti in previdnosti glede na kraj spoznavanja. Koliko kdo je ali ni v resnici vreden zaupanja pa seveda ni od tega odvisno. Pravim samo, da ni treba, da je nekdo takoj užaljen, če bo njegov “partner” imel kakšne dvome na začetku takšnega poznanstva, ker je to pravzaprav nekaj samoumevnega. S tem se mora znat človek spoprijet, takotisti, ki je v dvommih kot tisti, ki čuti, da ima njegov partner določene dvome glede njega. Ne pa takoj užaljenost na stoto potenco, pa gremo hitro zbežat iz takšnega razmerja. kot da kje na tem svetu obstaja ženska, ki ne bo nikoli ljubosumna, nikoli ne bo nič spraševala itd.
O internetnih poznanstvih nisem napisala, da so SLABA. Gre za to, da so specifična in da, tudi če kdo trdi drugače, ni isto, če partnerja spoznaš na internetu ali kje drugje ali pa je to celo kdo, ki ga poznaš od otroštva dalje. Tako kot vsi odnosi so tudi internetni lahko dobri in slabi. Gre za to, da če ti je res do nekoga, ki si ga spoznal na internetu, da moraš imeti mogoče malce več tolerance do problemov povezanih z nezaupljivostjo. Običajno pa je obratno, namesto da bi se ljudje, ki se spoznajo na spletu, bolj trudili za nek odnos, za vzpostavitev zaupanja, se jim neznansko mudi in nekoga odvržejo kot neuporabnega še preden ga spoznajo in že so pri naslednjem. Prav specifika spoznavanja ljudi na takšen način jim omogoča, da jih hitreje odvržejo, zamenjajo itd. Brez vsakršnih obveznosti, odgovornosti, moralnih ali kakršnihkoli že. v takšnih razmerah je težko zgradit dober odnos, ki temelji na zaupanju. seveda pa ni nemogoče. Razlog, zakaj mnoga tovrstna poznanstva ne uspejo, ni v internetu, ampak v tem, da se ljudje enostavno premalo potrudijo za ta odnos.
Če pogledaš konkreten primer Lucije… A se to vam zdi normalno, da si z nekom v zvezi, greš z njim na dopust, spoznaš njegovega otroka, razmišljaš o skupnem življenj … potem pa se nekega dne zmeniš, da se z njim dobiš za vikend, od tega človeka pa potem ne duha ne sluha, le še prijava na policijo. Pa dobro,a ste vsi na glavo padli? A se vam zdi to normalno? A se vam zdi normalno, da bi ženska, ko ji nekdo po vsem, kar sta skupaj doživela, reče naj ga ne kliče več, kar nehala klicat? A je to način, kako prekineš takšno razmerje? A ni tukaj niti kančka odgovornosti do drugega? Seveda je ni in to je kar pogosto pri internetnih poznanstvih.Nobenega spoštovanja do sočloveka, ko do njega ne gojiš več nobenih egoističnih pričakovanj! Ampak če se vam to zdi normalno potem me sploh ne čudi, da so odnosi v takšni krizi kot so, da je praktično vsak ta drugi otrok že otrok ločenih staršev. Ne moreš bit ti dober partner in imet dobro zvezo, če nimaš v sebi razvitega nekega osebnega moralnega kodeksa v skladu katerim se ravnaš do vseh ljudi, ne samo do tistih od katerih bi rad kaj imel. Kaj pa ko od nekoga tega ne dobiš? Boš še vedno sposoben ohranit človeški odnos? Lucijin moški tega ni bil sposobe. in še marsikateri tega ni sposoben.
Kje sem jaz spoznala partnerja pa je pravzaprav za ta problem čisto irelevantno. Zadeve poznam in to zelo dobro po službeni plati.

[code]
A se to vam zdi normalno, da si z nekom v zvezi, greš z njim na dopust, spoznaš njegovega otroka, razmišljaš o skupnem življenj … potem pa se nekega dne zmeniš, da se z njim dobiš za vikend, od tega človeka pa potem ne duha ne sluha, le še prijava na policijo. Pa dobro,a ste vsi na glavo padli? A se vam zdi to normalno? A se vam zdi normalno, da bi ženska, ko ji nekdo po vsem, kar sta skupaj doživela, reče naj ga ne kliče več, kar nehala klicat? A je to način, kako prekineš takšno razmerje? A ni tukaj niti kančka odgovornosti do drugega? Seveda je ni in to je kar pogosto pri internetnih poznanstvih.Nobenega spoštovanja do sočloveka, ko do njega ne gojiš več nobenih egoističnih pričakovanj! Ampak če se vam to zdi normalno potem me sploh ne čudi, da so odnosi v takšni krizi kot so, da je praktično vsak ta drugi otrok že otrok ločenih staršev.
[/code]

Sonce Rumeno, točno tako kot ste napisala, kriza vrednot, ki pa jih v naši družbi sploh več ni.
Še bolj pa mi je ta stvar nelogična pri njem, ko sva se o odnosih zelo veliko pogovarjala; meni se je on velikokrat smilil, ko mi je govoril o svoji bivši s katero ima otroka kaj mu je vse deala (danes sploh ne vem kaj je bila resnica, kaj pa laž); zdaj pa meni poslal tak zaključek s pomočjo policije.

New Report

Close