Tina prosim pomagajte
Sem brezposelna, prijavljena na Zavodu za zaposlovanje ,tri mesece prijemnica DSP…..
V neki firmi so mi ponudili, da pri njih delam preko podjemne pogodbe kot neke vrste svetovalca in to pomeni nekje 10 ur . Urna postavka je 6€, to se pravi 60€ na mesec. Sedaj pa me zanima nekaj: če jest pač za teh 60€ na mesec delam po podjemni pogodbi kaj se zgodi? Ali dobim pač za ta znesek toliko manjšo DSP ali jo popolnoma izgubi?
Ima kdo take izkušnje?
Hvala za odgovor
Znižala se vam bo DSP, ker prejemate redni dohodek. DSP izgubite takrat, kadar so vaši prihodki večji od cenzusa DSP.
ja po vsem tem,je res najboljse da je človek doma in ne dela popolnoma nič,najboljse zivljenje bi bilo brez elektrike in vseh stroškov kr tko v naravi,kar se pa Csd je pa katastrofa kot tudi zavod republike Slovenije za zaposlovanje.Lahko objasnim zakaj? In to kar bom objasnil so dejstva sramota pač.
Poskusite biti doma, brez elektrike in drugih stroškov, v naravi, pa me zanima če boste preživeli. Če se nagibate k življenjskemu stilu Amišev ali drugih, potem vam mogoče celo uspe, drugače pa dvomim.
Državna pomoč je res samo za preživetje, dokler si človek ne najde službe. Centri niso prav nič krivi, saj delajo po pooblastilih države in kot veleva zakonodaja. Jaz sem velikokrat želela komu nakazati več, pa nisem mogla, niti smela in se mi je srce trgalo. Zato ne krivite Centrov pač pa tistega, ki je dejansko odgovoren za stanje v državi, za to, da je vrednota kapital in da delodajalci lahko počnejo veliko kaznivih dejanj, pa malokdo odgovarja (se ne plačuje obveznega zavarovanja delavcev, ali celo plač, izvajanje mobinga in drugih poniževalnih odnosov,…).
Mi v Centrih, smo velikokrat tudi koristili pomoč policije, za kar smo jim bili zelo hvaležni. To govorim za to, ker se velikokrat najdejo takšni pametnjakoviči kot vi, ki kar vse povprek kritizirajo državne organe. Iz osebnih izkušenj lahko povem, da je veliko državnih organov, kjer svoje delo opravljajo korektno in profesionalno (Upravna enota, zdravstveni domovi,…). Kadar koga obtožujemo moramo biti zelo previdni in preveriti vse vpletene strani…kar pa tega, kot ste vi, in pa mediji, sploh ne počnete!
Država (pa ne govorim o vladajoči politični stranki temveč za vse stranke, ki so vodile SLO in ki so na strani opoziciji) je tista, ki če dalje bolj razdira odnose med ljudmi, dovoljuje korupcije in niža plače navadnim ljudem, namesto bogatašem. Njim se ne bo poznalo, srednji sloj pa se bo premaknil med reveže, reveži pa na britof.
In to mene jezi! Ko bi se mogli dejansko vsi zganiti in udariti po mizi ter reči STOP, ne pa krivdo iskati pri posrednikih, big boss pa ima mir pred težavami!
Bolje ne bi mogli napisati, vse to drži kot pribito. Strinjam se z vami in res je da mi srednji sloj počasi postajamo vse bolj nižji. Sploh ne vemo več kje stisniti in ko le prišparamo nekaj evrov se že sliši kaj vse bodo spet dražili. Elektrika in vse drugo kot ste zapisali mora biti, že zaradi otrok. Toplo mora biti pr majnih otrocih in velikih, tukaj šparanja ni. Za nas ki smo zdravi ostane samo to da delamo na vseh možnih koncih na belo in črno in služimo za….. otroke in golo preživetje. O morju niti ne sanjamo!!!
Kaj pa, če bi poskusili preko Zveze prijateljev mladine?
Govorim vam glede morja, da vsaj otroci izkusijo morsko zdravje, čeprav bi tudi starši morali!
Ali pa vsaj, upam, da ne bom izpadla predrzna, da poskusite vsaj za en dan v Strunjan, kjer je parkirišče urejeno, plaža lepa, in septembra, ko ni več gužve in sezone, tudi ne pobirajo parkirinine niti vstopa na plažo – vsaj midva s partnerjem nisva plačala, pa tudi letos bova poskusila za en dan odriniti dol.
POMOC!!!! Prosim za cim hitrejsi odgovor!!!! Od SKB banke sem prejel obvestilo de so mi zaradi terjatev zaprli osebni racun,sedaj pa me zanima kam mi lahko se nakazujejo soc.pomoc? Saj drugega ne morem odpreti saj sem imel rac. blokiran. Ali je se kaksna druga varianta,preko katere bi lahko prejemal socialno pomoc??? Na centru so mi odgovorili da to ni njihov problem in da mi oni bodo nakazali denar,da pa jih ne briga kam in kako… PROSIM ZA ODGOVOR!!!! L.P.
Pozdravljeni!
Se opravičujem za zapozneli odgovor!
Poskusite lahko z odprtjem TRR pri drugi banki. V kolikor je potrebno plačati za odprtje TRR, se poskusite z banko zmeniti, da bi plačali kasneje ali po obrokih, ter da ste prejemnik DSP.
Če to ne bi šlo, morate pooblastiti nekoga drugega, da DSP nakažejo na njegov račun, VENDAR bi za to varianto bili bolj primerni družinski pomočniki ali skrbniki (vendar mislim, da vi tega ne potrebujete), zato je ta druga možnost bolj slaba kot ne.
Poskusite oboje, pa pišite, jaz pa se bom poskusila spomniti še tretjo možnost, če bi ti dve propadli.
Forum je zaprt za komentiranje.