Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost THE PASSION OF MEL GIBSON

THE PASSION OF MEL GIBSON

A je kdo gledu ta film? The passion of christ? 2 ure gledat kk mučjo enga človeka…kaj je hotel mel gibson povedat s tem filmom? kaj je hotu s tem povedat, ko prikaže tako zelo nazorno kk mu kožo strga ko ga bičajo? Ubistvu je Mel odgovoril sam na to vprašanje…”MOVIE IS ABOUT LOVE AND HOPE” .. to je reku Melly Gibson…OMFG kk je lahk 2 urno mučenje, krvavo križanje in vseskoz samo trpljenje ABOUT LOVE AND HOPE…ja, sej je lahk..kr je use relativno..sam če bi res imel v glavi tist..da hoče nardit film ABOUT LOVE AND HOPE bit 100% lahk bolš to naredu….bol humano…..to je ena stran..druga stran je folk ki to gleda…v mojem primeru so se ljudje jokal…ZAKAJ? ker nekdo trpi? trpi noben…edino naše denarnice..če bi se jokau zato kr je jezus trpeu … bi se lahk joku 7 let pred tem filmom.. 20 let pred tem filmom..5 minut pred tem filmom..to je že blo…vse kar so gledal so bli igrauci, ki so delal svoj del…in se jokal zraven..ne razumem ljudi včasih .. res ne…jaz osebno nism opredeljen..nism ateist, nism pa fanatik…ne vrjamem da obstaja neki ne vrjamem da ničesar ni…sm racionalist ki čaka na dokaze .. česarkoli.. film sm šou gledat čisto iz radovednosti..ne morem rečt da je slab film..ne morm rečt da je dobr film..KER NE MOREM REČT DA JE TO SPLOH FILM… to je ko da bi gledu zelo nasilno in enostransko akcijo pri K1…seveda so se potrudli tut in nardil pomp glede filma..glavnega igrauca ki igra jezusa je STRELA ZADELA MED SNEMANJEM…govorijo v HEBREJŠČINI (al neki) … FILM JE ZELO PROVOKATIVEN…LJUDJE V AMERIKI SO UMRLI OD ŠOKA ko so ga gledal…lepa komercialna poteza…film nima sporočila … usaj ne kar nam je prikazan..zgodba ga ma, sam zgodbo ni napisal gibson…ne vem…povejte svoje mnenje če ste gledal ta film? me zanimajo druga mnenja..še posebej kakega fanatičnega krščana..

še par citatov iz ene pesmi ki se mi zdijo zelo primerni za to priložnost:

” Profit is the thing that I’m sick of
Morbid tourists spend their money with love
That’s why! – I look upon this with fascination
As you try to fill me with the wrong information “

Kakšno sporočilo ma pa Terminator? Kup krvi, pa še totalno zmišljena zadeva je. To je vsaj po resničnem dogodku.

(preden me raztrgate, dokazano je, da je Jezus zgodovinska oseba; če pa je bil Bog ali ne, no, to pa ni več ta tema).

Torej? Filmi kot so kakšne grozljivke, srhljivke in vse ostalo prikažejo še veliko hujše stvari, pa noben ne umre.
Govorijo v aramejščini, jeziku, ki so ga govorili takrat. Na Življenje je eden lepo napisal, da so tako bolj prepričljivi, kot če govorijo angleško.

” me zanimajo druga mnenja..še posebej kakega fanatičnega krščana..”
Na tole se mi pa ne da odgovarjat, ker mislim, da v resnici nisi tako neumen, ampak samo provociraš.

pa lep večer.

[Govoril sem. Hau.]

Film je sam po sebi provokacija in zadnje kar je mel gibson meu v mislih je blo LOVE AND HOPE…to je komercialna poteza..in s toliko nasilja si je zagotovil, da ne bo privabil v kino le fanatične krščane ( katere že duhovniki do neke mere izkoriščajo finančno) ampak tudi MTV generacijo..mladino…sicer je res usak film namenjen (logika) temu da se prodaja, sam v ostalih filmih vsaj ne izkoriščajo vero, prepričanje, v komercialne namene…in iz tega vidika je še terminator bolš…

ma o kakšnem izkoriščanju govoriš, človek, preden je prišel v naše kino dvorane so si ga ‘fanatični krščani’ že zdavnaj lahko ogledali v prijaznem divx formatu. In tudi vsak drug bi si ga lahko snel s kazaaja, saj MTV generacija to obvlada še boljše kot župniki, ane?

Ej, jaz se ne bom več kregal s tabo. Odločil si se, da boš oblatil film, krščansko vero in sploh vse, kar je s tem v zvezi. Kar daj, jaz sem že sit tega, da nas pljuvate na vsakem koraku.

Ne vem, zakaj je to tako zanimivo?? Če mislite, da smo kristjani brezvezne ovce z opranimi možgani, se pa ne ubadajte z nami, pustite nas pri miru, tako kot pustite pri miru npr. Heleno Blagne ali pač nekoga, ki vam je totalno nezanimiv.
Ampak ne – najbolj zanimivo je pljuvat po kristjanih. Res me zanima, zakaj??

Mimogrede, noben te ni silil, da si greš ogledat film. Kakšni so si ga ogledali zato, ker so kristjani, kakšni zato, ker ga je Mel sestavil, kakšni zato, ker jih je zanimalo in kakšni zato, da bojo lahko še bolj veselo udrihali po nas. Ti si očitno v zadnji skupini.
Ne verjamem, da so ti bili VSI filmi, ki si jih zadnje čase videl v kinu 100% všeč. In tudi ne verjamem, da si za vsak film sproti to povedal na forumu.
Lahko da te je film razočaral; boš že prebolel tistega tisočaka, pa ne krivi zdaj za to druge.

Ohladi se …

[Govoril sem. Hau.]

Toliko negativnih odzivov je samo zaradi tega,ker je v filmu Jezus in predstavlja katoliško cerkev,ta nestrpnost nekaterih da morajo popljuvat vse kar je katoliško je nezaslišana.
Film “teksaški pokol z motorko” je po mojem precej,precej bolj krvav in tak film pa res spodbuja k nasilju (on enmu z motorko odreže nogo,ena se ustreli v glavo,itd,…).

Osebno se mi zdi film zelo realističen, kar je bilo je bilo. Pokaže pač kako se je ves sranje začel… Ob koncu filma sem bila (pomoje edina) brez kakeršnih koli občutkov, kot če bi gledala poročila.

No, pridigar, enkrat se strinjava… 🙂

Ja, res Keenan za brezveze zganjaš paniko – film je kakršen je, šel si ga gledat ker si se sam tako odločil in če ti ni bilo všeč, ne godrnjaj zdaj na forumu, da je krščanska vera kriva za to.

Pa tko si se na tisti ‘love and hope’ vrgu, ko da je to edino, kar je Mel reku o filmu. Lahko bi bolj humano naredil? Zakaj, če ni bilo.

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

“To je vsaj po resničnem dogodku.”

Je al pa ni.

film moras gledati iz krščanskega vidika simbolike križanja jezusa… gre se za prikaz trpljenja jezusa za to, da bi odrešil nas. ljudi. verjamem, da je to neverujočemu človeku težko sprejemati ali zaznavati to simbolistiko, a zato še vseeno ni treba pljuvati po vsem kar diši po cerkvi…

sicer pa res je, da je film zelo nazoren… absolutno je. ampak zopet, taka so zgodovinska dejstva, to naj bi se dogajalo in če se je, je prav, da je tako tudi prikazano… zakaj bi moralo biti v blažji obliki – da bi zadostili večjemu številu ljudi, ki bi ga prišli gledati? verjetno bodo enkrat posneli tudi film o ne vem 11. sept., pa misliš, da bodo rajši prikazali samo eno stolpnico podrto, da bo manj tragično in manj “depresivno” za gledalce… dvomim.

če kdo mene vpraša, je treba ta film gledati precej širše… tudi npr. v kontekstu narave ljudi. ste se kdaj vprašali kako so lahko tisti ljudje v filmu ravnali tako kot so (vzklikajoč ob trpljenju jezusa, itd) in ali se to kaj razlikuje od ravnanja, ki ga človeštvo kaže danes? … mene spreleti srh, ko začnem razmišljati o tem… tako da se rajši posveti takim in drugačnim vprašanjem keenan. ti bo prineslo več v življenje, kot pa le nerganje čez “nazorno” prikazano zgodovinsko resnico.

zgodovino si malo prečitaj, gostek.
Jezus Kristus je bil zgodovinska osebnost in je omenjen tudi v starih rimljanskih spisih (evidenca o ‘upornikih’).

Torej, dejstvo je, da je Jezus živel, bil križan, bil v grob položen in v nedeljo iz tistega groba izginil. To so dejstva.
Če je pa vstal od mrtvih ali so truplo učenci sunili, to si pa lahko po svoje tolmačiš.

Jezus je obstajal lih tko kot Aristotel!

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Meni je vseeno, film je film, naj delajo kar hočejo, če folk gleda filme kot so Šefova hčerka, Romanca v Seattlu, Ameriška pita…potem ne vem zakaj ne bi še tega. Nekje pa kršanski odrešitelji iraškega ljudstva tudi morajo dobiti navdih, kajne?

Je pa zanimiva druga reč…sedaj vsi predstavniki cerkve in njeni pripadniki vpijejo “Točno tako je bilo!! To je čista resnica!”, ko pa en igralec poizkuša interpretirati Papeža, kar je v bistvu isto, pa se zgražajo do onemoglosti, kako je to nehumano, bogokletno in kaj vem kaj še vse…dvojna merila, hočejo gledat samo to, kar želijo videti.

Kako se ti bi zdelo,če bi jaz naprimer igral tvojega bolnega očeta oz.intrepetiral njegovo bolezen ?

Kako bi se ti zdelo, če bi bi posneli film, (hipotetično govorim) kako Nemci 2 uri bičajo tvojega očeta, ga nabijajo na križ….dokler na koncu ne umre?

Bi bil vesel kajne?

To me vprašaj čež 2000 let.

P.S: moj oče ni Jezus Kristus

bla bla bla….Seveda je bi Kristus edini križani/mučeni človek ever, če smo že pri tem….

Slabo si se ti to izvlekel, bedno.

Kristus je/in je bil odrešenik sveta-najsvetejše v katoliški cerkvi,zato je vsaka primerjava z njim neresna in plod nevednosti.

Torej praviš, da je film neresen in plod nevednosti?

Ne obračaj besed.

Ne obračam nobenih besed!
Ne moreš v enem stavku zatrjevati, da je film odlična odsliakva Jezusovega v trpljenja in hkrati, da je vsaka primerjava z Jezusom neresna in plod nevednosti.

Odloči se že enkrat!

Oh no,primerjava z mojim očetom ki ga bi bičali nemci in križali,še enkrat preberi,taka primerjava je pa res neresna.

Mir s tabo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close