Pozdravljeni!
Sem odvisna od THC-ja. Kadim že dve leti in pol-vsak dan! In že kako leto hočem nehat, nehat s tem množičnim kajenjem. Mislim, da ni nič narobe, če si občasno možgane napolniš s THC-jem. Vendar nikakor ne morem nehat. Četudi se zavestno odločim, da bom imela pavzo(npr.1teden do 10dni) počasi in postoma podam v depresijo, tesnobo, strah, praznino misli in čutov…glavobol, nesamozavest, neodločnost. Včasih po takšni pavzi sploh ne vem več, kdo sem, kaj mi pomeni v življenju in zakaj sem se odločila početi določene stvari. Vse se postavi pod vprašaj. Dvomim, najbolj pa o sebi. Do zdej mi je uspelo kajenje trave omejiti na vsak drugi dan(ali pa dva tri dni pavze vmes), če pa že kadim vsak dan, pa je to le en mali jointek zvečer. Strah me je popolnoma pustiti kajenje, vendar NE BI rada bila več odvisna od THC-ja. Zdi se mi, da se moji možgani napajajo od njega in da stalno rabijo neko določeno dozo. Zanima me, kakšne so reakcije na nevrološki bazi in kako THC spremeni (če) samo strukturo?
manca

Praviš, da si odvisna od THC-ja in predvidevam, da gre tu predvsem za psihično odvisnost, ker “prava” odvisnost od trave ne obstaja. Moram ti priznati, da sem v preteklosti imel podobne probleme in tudi jaz sem čutil nek način odvisnosti od THC-ja. Vprašanje, ki se mi je zastavljalo, je bilo, zakaj sploh kadim? Odgovor na to sem našel v dolgočasju: kadim iz dogočasja… Iz osebnega vidika mislim, da tvoja depresija ne izvira iz tebe same, ampak je glavni krivec za to trava. Trava zna na osebnost človeka zelo negativno vplivati in ti dobesedno vsiljevati “njeno temno stran”. Potrebuješ občutek samo vrednosti, da ponovno začneš verjeti vase takšno kot si v svojem bistvu. Sam sem bil na tem in boril sem se s “temno stvarjo v travi”. Verjemi, ni bilo lahko, a slej ko prej spoznaš, da si ti kot človek močnejši od vseh podobnih stvari. Začni verjeti vase. Zakaj bi vztrajala pri nečemu, kar točno veš, da škodi tvoji osebnosti kot celoti? Imej se rada in z ljubeznijo “zatri” tistega, ki te mori! Poznam eno dobro knjigo, ki je vsaj mene vrnila nazaj k življenju in mi segla do srca: Leo F. Buscalgija: Živimo, ljubimo in se učimo. O svojih težavah se veliko pogovarjaj z ljudmi, priznaj sebi in njim, kaj se ti dogaja. Zavedati se nečesa je že pol storjenega, samo nikoli se ne splača obupati. Zapomni si: če imaš življenje, imaš vse. Obrni nov list in začni pisati novo zgodbo. Pa ne pozabi: iz težav se v življenju ogromno naučimo.

Lepo se mej in nikoli ne obupaj !

Mali princ je rekel: Če si nečesa res želimo, strmi vse stvarstvo k temu da se nam želja uresniči !

Veliko dvomov in strahu je v tej vaši zgodbi. Iščete nekaj boljšega in lepšega za vaše življenje, pa kar ni videti pravega izhoda iz te megle. Radi bi nehali s kajenjem in ne gre. Ne želite biti več odvisni od trave, hkrati pa bi radi še kdaj pokadili kakšen joint. Ne vem, kaj vam joint predstavlja, vendar je praktično nemogoče nehati biti odvisen, hkrati pa nadaljevati z občasnim kajenjem. Pravite, da vas je strah popolnoma pustiti kajenje. Kaj je ta strah? Kaj bi se zgodilo, če bi vendarle nehali kaditi?

Eno leto se že brezuspešno trudite prenehati s kajenjem trave. Razumljivo je, da ste ob tem začeli dvomiti o sebi. Govorite o depresiji, tesnobi, praznini misli in čutov, nesamozavesti… Nekaj odločilnega manjka. Praznina je grozna, vzbuja tesnobo. Potrebno jo je napolniti z nečim, kar vam bo vrnilo smisel in vero v življenje, kar vam bo vrnilo temeljno samospoštovanje. Trava ponuja obljubo polnosti. Vendar se ta polnost takoj naslednji trenutek razleti v nič. Potrebno je najti nekaj ali nekoga, ki ne bo zgolj obljuba, ampak polnost sama po sebi. S praznino se ne da živeti. Je pretežko. Po drugi strani pa se je potrebno soočiti prav s to praznino v sebi. Dovolite si začutiti bolečino, ki jo praznina povzroča v vas. Priznajte si bolečino. Hkrati pa poiščite nekoga (prijatelja, strokovnjaka, morda kakšnega terapevta), ki vas bo v tej vaši bolečini sprejel in ob katerem si boste lahko odkrito priznali, kdo ste in kaj hočete.

Odvisnosti se običajno ni mogoče rešiti sam. Potrebna je osebna odločitev za spremembo, hkrati pa je potrebna pomoč drugih. Če ne veste, kje bi lahko poiskali strokovno pomoč, pokličite na 080 1221, to je SOS telefon o drogah in odvisnosti. Ne čakajte na jutri. Storite nekaj zase že danes.

Možgani se na stvari navadijo. Nevrološke povezave se vzpostavljajo na temelju kemičnih substanc, pa tudi na temelju osebnih, psihičnih izkušenj, predvsem izkušenj odnosov (odnosov z ljudmi ali odnosov z njihovimi nadomestki; odnos z drogo je vedno nadomestek za odnos s človekom). Ne glede na to, ali trava povzroča fizične spremembe v možganih zaradi svojih kemičnih sestavin ali ne, se možgani fizično oblikujejo na temelju izkušnje odvisnosti, ki jo živite. Dlje časa ko traja odvisen način življenja, bolj utrjena postane “odvisna” struktura možganov. Zaradi tega je odločitev za neodvisen način življenja danes lažja od jutrišnje odločitve!

Tudi jaz sem imel podobne težave, dokler se nisem začel ukvarjati z glasbo. Vpisal sem se v glasbeno šolo, spoznal nove ljudi, ki so mi pomagali, pomisli, nehal sem kaditi travo in cigarete. Sedaj sem nekadilec trave že od leta 99 in cigaret eno leto in pol. Sploh me več ne mika, niti da bi pomislil na čike. Lahko začneš kakšen bolj zanimiv šport, kot je igranje klavirja, jaz sem padel pač v to, ker imam nekaj glasbene osnove od prej, skratka zamenjaj okolje in folk. Ni druge varijante. Pomisli nase, na zdravje in na ljudi, ki ne mislijo nate in na tvoje zdravje. Upam, da se boš zdej lažje odločila. Bye

Živjo Manca!
Glej glej, kaj najdem tukaj, nekoga, ki misli, da je zasvojen s THC-jem!
Ojej Manca! Nič se bati, pri mehkih drogah ne obstaja telesne odvisnosti, je le močna psihična odvisnost, ki te zvesto spremlja vsak dan, ter te pripelje v depresijo, tesnobo, nemoč, praznino…
Veš, morda si že slišala, da je trava manj škodljiva od alkohola – to drži, vendar ne popolnoma, prednost je le v tem, da trava ne vpliva tako močno na ledvica in jetra, drugače pa… TRAVA NI TAKO NEDOLŽNA KOT SE ZDI NA PRVI POGLED!
Intenzivno uničuje možganske celice, za katere veš, da se skoraj nič ne obnavljajo. Spomin peša, refleksi upadajo, zbranost izgine, moteno je centralno živčevje in pa organ za ravnotežje. Torej, tudi telesne spremembe so močno opazne.
Tetrahidrocanabinol se “zatre” maščobno tkivo, in potrebuje tri mesece, da se izniči, torej, če si me razumela, z ustreznimi testi se THC zazna v krvi oz. telesu še tri mesece po zaužitju, kar pomeni, da si še vedno pod vplivom tega, tudi ko že tri mesece ne kadiš več.

Težko je reči , kako prenehati, vse pa je na psihi. Za to ne potrebuješ strokovne pomoči, vse je na tebi, nihče ti ne bo uspel dopovedati in te prepričati v to, da nehaš. Odločiti se moreš povsem sama. Začetek in še nekaj naslednjih dni je neznosno, vendar s časoma začneš opazati, da življenje brez trave ni prazno, vendar je popolnoma prazen tisti, ki travo kadi. Odločna in trmasta moreš biti.
Ko boš prenehala, boš spoznala prave prijatelje in pa tiste za katere si mislila da so prijatelji, v resnici pa so le neki prebežniki v tvojem življenju.
Ni lahko nehati, ni pa težko začeti. Zberi se in poskusi ta stavek obrniti, ko ti bo uspelo, boš morda dognala, da imam presneto prav.

MOrda se sprašuješ, kdo sem jaz ki ti soli pamet, kaj? Takole ti bom povedala:
Že 8 mesecev ne kadim več, pa tudi drugih substanc ne jemljem več.
Kar se tiče trave – kadila sem jo 4 leta, vsak dan po 7 jointov ali več!
Prenehala sem čez noč, nič nisem zmnjševala, ker je to le zavajanje samega sebe. Tako sem se odločila in čisto prenehala.

Upam da ti bo kaka moja beseda pomagala priti do pravega zaključka, če pa te še kaj zanima, mi piši.

Lep dan ti želim še naprej!

Zivjo! Sem redni kadilec trave( po 2, 3 “đointe” na da dan), kakšne tri leta ze, vendar sem pred kratkim izvedel da bodo v sluzbi izvedli krvno preiskavo, do tega je še 15 dni, takoj sem prenehal kaditi, ker mi je bolj vazna sluzba, ki mi je res vsec in v delu prav uzivam in je res nočem izgubiti! Sicer nisem prepričan ali bodo presikovali thc v krvi, vendar vseeno nočem nič riskirati!
Tudi vem da je 15 dni najbrz premalo da bi mi sledovi thcja popolnoma izginili.
Travo sem kadil iz samega dolgčasa(med sluzbo nikoli), po sluzbi pa mi je pasalo se malo “relaxirati”… Po prenehanju ne čutim fizične odvisnosti, tu je le malo psihične… vendar pa imam drugo tezavo- cutim da mi srce utripa malo drugače kot takrat, ko sem kadil, mislim da malo hitreje! zanima ma je ali je to kak znak krize( upam da je to), ker me je malo strah da je kaj drugega, u glavnem to se je začelo pojavljati kake tri dni po prenehanju in kakšen let nazaj ko sem tudi hotel prenehati je bila tezava enaka! prosim če mi kdo pove ali so to stranski učinki prenehanja!

Hvala za odgovor!
pozdrav

lol kak ste te lahko zasvojeni s travo ze 10 let kadim vec petard na dan (v sluzbi doma na cesti pred gostilno ) na cajte si vzamem pauzo tudi po 6 mesecev se niti enkrat se mi ni zazdelo da bi biu psihicno zasvojen oz kaka depresija tesnoba ali kaj podobnega to kaj vi opisujete razn hitrejsi utrip. na matejino izjavo pa mam kup pripomb sicer vidim zaj da je 8 let stara ampak popolnoma mimo vpisi se na partis pa si poisci vsaj 10 dokumentarcov o travi in ce bos v 1 cula kaj podobniga , to kaj si ti naklobasala ala ti vera!!!!!!!!!!! morda je tebe peglalo od tistih drugih substanc??!!! 🙂
ferbc1:
thc v urinu 7 do 14 dni normalno z veliko kolicine tekocine, citronko oz veliko limon skuris ven ze v 3 -4 dneh vcasih se majn
thc kri 48-72 ur max
thc lasne korenine ufff to pa je zelo dolgo !!!

Dajte si malo dokumentarce o travi pogledat jih je zelo veliko ne pa neumnosti pisat!!!!

Pozdravljen Dido!
Sam sem v življenju spoznal in še spoznavam, da je včasih dobro stopiti “na balkon” in od tam pogledati na zgodbo, ki jo živim. Takrat se najbolj približam resnici.
Kaj hočem reči?
Vabim te, da tudi ti stopiš “na balkon” in malo bolj od daleč pogledaš na svojo zgodbo. Upam, da boš takrat zmogel videti dejstva, ki govorijo o suženskem, lažnem, človeku ne dostojnem življenju, ki ga živiš.
Poglejmo dejstva: zapisal si: (lol kak ste te lahko zasvojeni s travo ze 10 let kadim vec petard na dan (v sluzbi doma na cesti pred gostilno ) na cajte si vzamem pauzo tudi po 6 mesecev se niti enkrat se mi ni zazdelo da bi biu psihicno zasvojen oz kaka depresija tesnoba ali kaj podobnega to kaj vi opisujete razn hitrejsi utrip).
Glede na to, da je zapisano kajenje skoraj vsepovsod, mi stavek (na cajte si vzamem pauzo tudi po 6 mesecev ) deluje lažno, saj ni utemeljen z razlogom niti v skladu s prejšnjim zapisom.

Sicer pa, kako je biti tako okupiran, zaseden z rečmi, ki ti dajejo lažno, ne trajno lagodje, kako v tem ne svobodnem vsakdanu (kje dobiti, kako plačati, kje pokaditi…) Je to tvoj smisel življenja, si res preveril vse svoje možnosti in ne najdeš pri sebi nič bolj vrednega, človeku dostojnega, osvobajajočega, sproščenega kjer koli kadar koli?
Sam sem namreč danes ponosen nase,ko uzrem v vsak dan sproščen, neobremenjujoč, svoboden, odgovoren, ljubezni vreden, spoštovanja vreden… človek. Kako pa je pri tebi na tem področju?
Lep, poln svežine dan, ti želim!
D.P.

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

Ja newem kako bi ti povedal…pač PRDNI…

Ja vsaka stvar ma svojo temno pa svetlo stvar tud svet v katerem živijo sami egotripi pa če lahka preživim svet ko ima zelo več temne strani kot trava ki mi pomaga že od 11 12 leta,imel sem zgubljen občutek tesnobe v sebi odkar se zavedam zase in kaj naj bi zdravniku šel? Tudi sem a kaj ko so prisegli hipokratovo prisego pa vseeno zastrupljajo s kemijo namesto da bi zdravili kot da še nikoli niso slišali za naravo ob enem pa obstaja naravno zdravilo za vse človeku znane bolezni ampak ni jih za obsojat ker vsak dela tako kot najbolje ve in zna kakorkoli in vsakega vodi njegov pravi jaz tako da vsak točno počne kot mu je namenjeno noben mi ni tako pomagal kot trava v življenju zdej se zavedam realnosti tako da ste lahko hvaležni da vam sploh pišem tole tule zato ker jaz nisem tukaj da koga obsojam da koga prepričujem vem da vse kar obstaja je ljubezen da smo vsi eno one love pa da je sovraštvo iluzija da je biti bolan je iluzija pa aauuuuuuuuuuuuuu strah je iluzija hm to je dobro vedet v tem današnjem svetu polnem straha in vse kar je iluzija bo izginilo zelo zelo kmalu to pa tako vsak ve in ima v sebi ker smo vsi isti! lol peace

Pozdravljeni vsi skupaj…
Za začetek morm povedat, da sm tudi jaz kadil travo kar lepi čas…Začelo se je z 19-im letom kot občasno kajenje in to res samo 1-2 x na teden. Pa sem kasneje začel kadit pogosteje ob večerih in tudi kdaj pozno popoldan. No po 2 dobrih letih sem začel vključevat že tudi jutra in dopoldneve, skratka trenutke ko sm bil brez obveznosti. Kajenje je postalo zloraba in ne uporaba. Dokler sem to uporabljal je bilo vse vredu. Kmalu sem začel opažat, da nimam več dobrega kratkotrajnega spomina, postajal sm bolj impulziven in odrezav do ljudi, ki jim po mojem mnenju, če nebi kadil nikoli nebi ničesar pripomnil. Izogibal sem se svoje lastne družine, v smislu, da mi ni bilo do pogovorov o prihodnosti, denarju ali kar koli temu podobnega. Po 5-ih letih kajenja sem se prvič lotil odvajanja z razlogom – služba!!! In bilo je uspešno—-> za nekaj časa. Po dobrih 9-ih mesecih sem padel nazaj “noter” =( . Pa ok , men je blo spet dobr in vse lepo, ker sem sam seb lagal, da že zmorem očitno brez droge . Pa sem 1 leto po zopet rednem uživanju droge-“trave” spet pršu do zaključkov, da mi ni več. Vest me je preveč pekla in sem vse skupaj zaupal svojemu očetu (takrat sva postala prava prijatelja!!!). To sem doživel, kot nekakšno varovalko, da sedaj, ko ima finančni minister poznavanje moje strategije mi pa on prepreči, če si že ne sam. Pa je zaleglo za nekaj časa. Par mesecev če sem iskren.Torej do tega trenutka moje zgodbe je minilo 7 let lepega življenja, ker sem mislil, da vem kaj delam. No pa to še ni vse. V naslednjem letu —-> torej osmem letu psihične odvisnosti , sem prenehal in začel kar nekajkrat. Vsaj 5x z tedenskimi obdobji kajenja in abstinence. Kaj me je prešinilo nazadnje in kako dolgo je trajalo, da je dejansko prišel ta dan ko sem postal nekadilec droge, še sam ne vem točno…žalost,osamljnost,grde rdeče oči,občutek zapostavljenosti,manjvrednosti,upočasnenosti , needinstvenosti… preprosto dosti tega sprenevedanja, ker želim jaz svoje znanje prenest naprej in pomagat ljudem. No uspel mi je nehat kadit po 8 dobrih letih…še sam komaj verjamem ko pišem…=/… Pa nisem sedaj srečen in poln energije. Sedaj sem v obdobju, v katerem si ne morem odpustit, da sem bil takšen “malomiselnež” in sem življenje jemal tako neresno. Sem zdravstveni-medicinski delavec in študent. Zavedal sem se vsega pa sem vseeno to počel. Prihajam iz, bi jaz rekel urejene socialno dobre družine, bi temu jaz rekel, ki je obkrožena z zdravstvom, medicino in socialo. Kako dolgo ne kadim, sploh ni pomembno, zame je pomembno, da imam jaz te ljudi, ki me obkrožajo rad in da imajo oni radi mene. Da ljubim in dobim ljubezen nazaj. Pa ne zaradi trave in ne zaradi občutka svobode , ki ti ga da droga. Ampak zaradi ljudi, ki se trudijo in me sprejemajo četudi jim velikokrat nisem po godu in tudi oni meni niso. Pa se imamo radi. Preden se spet kdo “vžge”, da lahko kadi in živi, naj pomisli, da nestrpnost nas spreminja in poneumlja. Smo individum in vsako stvar doživimo drugače. Jaz sem travo doživel skoraj katastrofalno…ampak ker sem trmast in si želim živeti kar najlepše, bom z vsakim dnem naredil nekaj da se temu približam in z vsakim dnem bo cilj večji in neskončnejši—–> tekom te življenske operacije pa postajam srečen, na momente in teh momentov je počasi in počasi več in več…še vedno malo, ampak jih je VEČ !!! 😉 (sorry če sm komu zamoril, ampak jaz sem zlil srce ven na ekran, ker ste mi to omogočili vi z svojimi zgodbami)…

HVALA !!! —in evo še en trenutek sreče….

LoL. Kadim travo skoz… in kadarkoli hočem neham… za 1 mesec 2… skadim tut po 10 jointu na dan in kadim ze par let…. to je vse v glavi… Ko je , je, ko ni ni!

SAM SMEJEM SE VAM, je podpis enega izmed prispevkov.
Kakšen je torej SMISEL tega smeha?
No ja, upam da avtor išče kaj dobrega in gleda v to dobro, ki je trajno in brez stranskih učinkov.

Mir in dobro želim prav vsem.

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

Z veseljem bi spoznal eno pot-headko 🙂

Hej slovenci!

Hej zviivim v kaliforniji kjer je dovoljena medicinska marihuana.Vsak dan pokadim priblizno 5 gramov marihuane na bong..In ja to delam ze vrsto let in nisem odvisen tudi nobene depresije ne cutim…Nazadnje sem bil na dopustu na baliju 2 mesca kjer nisem pokadil niti enega jointa…tudi nobene potrebe nisem čutill…Vsi v ulici kadijo marihuano in so sproščeni..To je to iz kaliforniji v sloveniji pa se ze od nekdaj dogajajo cudne reci ne cudno da ste odvisno še od trave hahahah…legende ste res…

“Zelennarod”, prav imaš, res smo legende, zato pa se ne damo ujeti v past, kjer bi v vsakem stavku razmišljali pokadil, ne pokadil, koliko pokadil, kdaj pokadil, kdaj sem nazadnje pokadil… To je za nas beda, zguba časa, zguba sebe, zguba odnosov, …
Sicer pa se zavedamo, da smo odvisni od, (kot omenjaš) trave, kajti krave mlekarice, ki se pasejo po travnikih, nam dajo vrhunsko mleko na katerega smo ponosni. No ja, mati narava in njene zakonitosti…
Bodi dobro

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

Zivio

Prijatelj tako pač je kalifornija.V sloveniji imate krave in mleko v Cali pa so še priboljški zraven…Svoboda odločanja jaz temu rečem.Ko je vse narazpolago in se po lastni volji odlocis kaj bi tisti trenutek rad.brez predsodkov ljudi 😀

V enem izmed zapisov sem te zazumel, da ti Slovenija kljub tvojemu doživljanju, nekaj pomeni, zato te prijateljsko še posebej vabim, da jo pišeš z veliko začetnico, ker Slovenija je nekaj posebnega in dragocenega, ne glede na tvoje pomisleke in doživljanja.

Ljudje imamo svobodo odločanja, drži toda, to ni cel, celovit človek.

Človek ima razum, um, voljo, modrost, talente, darove.
Kaj in kako delamo s temi dragocenostmi? je Trava več vredna od uporabljanja vsega tega kar me ohranja in dela Človeka?

ČLOVEK, RESNICA TE BO OSVOBODILA?

Kaj pa je to osvobojenost? Je zaznavanje svoje resničnosti v tem kar sem in postajam.
V želodu je mogočen hrast, čeprav tega z telesnimi očmi ne vidimo.
Nekdo zna kolesariti nekdo ne, tega s telesnimi očmi ne vidimo, ko si stojimo s človekom drug proti drugemu.
Človek, nimaš samo telesnih oči, imaš tudi duhovne oči, in te vidijo to, kar je telesnim zakrito. TO JE BISTVO IN SMISEL TVOJEGA OBSTOJA!

To ti želim, da odkriješ, kajti tam sem našel za slehernega človeka dovolj Ljubezni, miru, dobrote…

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

SEDAJ PA DOSTA,kaj se obremenjujete no, či kadim travo jo pač kadim JA IN? če je ti neja kadiš si pač na izgubi TI, NE JAS, pa o zasvojenosti, če skadiš 10+ đonijov NE postaneš odvisn vse je v glavi…. tak da malo razmislite preden ko pišete.

kaki talenti ste ,
žal mi je, da je pri tebi tako.
Verjamem, da tudi ti zmoreš bolje do sebe in s seboj.

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

New Report

Close