živjo!
zanima me, če mi kdo lahko da kakšen nasvet,v nasprotnem primeru se bom morala obrniti na osebnega zdravnika, ker me zadeva čedalje bolj moti in spravlja ob živce!!!
naj povem, da sem relativno mlada-25 let;teža 55 kg pri 162 cm;rekreacija : vsak dan uro teka(seveda ne takrat ko je vroče) oz. kadar dežuje fitnes 1,5 ure; ne jemljem nobenih tablet(niti konracepcijskih!!!); nikoli nisem imela nobenih večjih zdravstvenih težav…še bi lahko naštevala…bistvo je, da sem do zdaj mislila, da je vse normalno pa vendar?!…problem je in sicer ta, da mi zatekajo noge od kolen do konice prstov, občutek imam, da so zelo težke, zato tudi težje tečem…sej veste ni tistega občutka lahkotnosti…
poskusila sem z raznimi kremami,imen se trenutno ne spomnim-vem pa, da je pri vseh bistven mentol-te si vmasiram v noge, a učinka ni?!
če je imel kdo podoben primer naj mi prosim svetuje…zaenkrat pa bom poskusila še kremo iz kostanjevih izvlečkov in dvignila noge (na steno, da si ne bo kdo kej drugega predstavljal?!:)
lp…pa hvala , tanja
to bo zdej čist postransko vprašanje – se kaj razteguješ po teku in prej?
meni se je dogajalo, da sem imela težke noge, če sem pretiravala s količino teka, obenem pa nisem delala nobenega strečinga. ker to je pač precejšnja obremenitev za noge, sploh če tečeš po asfaltu.
je pa res, da ni blo tko hudo kot pri tebi, tko da v vsakem primeru vprašaj zdravnika!
hvala za odgovor:)))
ja bom šla res kr k zdravniku, ker me skrbi za moje zdravje;
indijanka-ne, ne tečem po asfaltu…je pa res da strečinga ne naredim vedno-tako, da bom poskusla upoštevat tvoj nasvet, pa izmenična prha…in potem zdravnik
krpan-a so te bolezni zelooo nevarne?…sem že čist paranoična, se mi zdi!
lp,tanja
sem bila pri zdravniku…pa je rekla, da bom mela po vsej verjetnosti res probleme z venami, mi predlagala nek gel(veno… ne vem kaj že)-precej drag za tako majhno količino…zdaj si jo vsak dan dvakrat vtrem v spodnji predel nog, tuširam se z izmenično toplo-mrzlo vodo, vsak dan si po laufanju vzamem čas še za počitek mojih nogic in jih dvignem k steni, pa petk se bom tud čimbolj izogibala…to je to…upam, da res ni kaj hujšega, sej veš tili naši dohtarji naredijo kaj, ko je že prepozno!
še kak nasvet?
lp, tanja