Lep pozdrav,sem mlad 20 letni moški,ki ima dva velika problema.Prvi je ta da težko uriniram moram se zelo napenjat in občasno me peče tudi glavica.Sem dal urin na test pa niso našli nič kar se mi zdi čudno glede na težave.Opazil sem tudi da je moje seme postalo bolj vodeno.Drugi problem pa je iztrebljanje blata.Ko iztrebljam in se napenjam mi istočasno s penisa priteče neka gosta bela sluz podobna spermi in me občasno zelo peče.Prav tako me peče in boli v predelu zadnjika in imam občutek neizpraznjenosti predvsem pa me je strah tega ker urin in blato ostajata v telesu in me je strah kake zastrupitve.V predelu zadnjika občutim tudi neke bulice ali odebeljene žile,ki malo bolijo na dotik.Ko uriniram in iztrebljam imam tudi občutek nemoči v spodnjem delu čeprav hodim redno v fitnes.Naj še omenim da sem pred dvema letoma imel vnetje želodca če bi to kaj vplivalo.Ti dve težavi me tako pestita,da velikokrat padem v depresijo.Upam da mi boste znali vsaj okvirno pomagat.Lep pozdrav.
Pozdravljeni!
težave z želodcem nimajo nobene povezave z odvajanjem blata. Zaradi pretiranega napenjanja vas seveda bolijo mišice medeničnega dna in imate lahko zaradi tega zgoraj opisane težave. Svetujem pa vam, da se testirate za klamidijo, ki je spolno prenosljiva bolezen oz se zglasite na pregled pri urologu. Zaradi težav z odvajanjem blata pa svetujem anorektalno manometrijo.
Lp,nataša Smrekar
Mislim da ni klamidija ker testi za urin niso nič pokazali pa še to sem imel do zdaj spolne odnose samo 3x in vedno z zaščito tako,da pomoje to ni..sedaj grem k nevrokirurgu ker mi je en gospod povedal,da je imel podobne probleme in da je bil problem v vretencu,ker ne verjamem da bi bilo kaj drugega saj tako mlad človek kot sem jas skoraj nebi smel imeti črevesnih težav pa še noben sorodnik oz starši in stari starši niso imeli s tem problemov