Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Težave…

Težave…

Tukaj ste sami eksperti, pa me nekaj zanima:
– pri 11-ih so mi odkrili kronično vnetje trebušne slinavke, po nekaj letih nimo več zdravili(ne vem zakaj), danes sem stara 35.
– že več let sem blazno žejna in hodim res ogromno na wc, tako, da me že na primer v službi zbadajo. Zjutraj pa ne prilezem normalno v službo, če ne spijem doma kozarec vode takoj ko vstanem, potem pred odhodom v službo in takoj ko pridem tja še tretjega, pa bi skoraj umrla od žeje, pa imam le 20 min do tja.
– ponoči se zbujam 2-3x na noč in sem v nekakšni “paniki”. Tresem se za sladkim. Če se upiram, ne morem zaspati, vstajam, grem na wc, spet vstanem…če pojem čokolado ali kaj sladkega, lahko zaspim nazaj.
– Vsake toliko(1x na leto ali dve), nekako dosežem kontrolo sladkorja v krvi in je vedno na zgornji meji.
– s slinavko nimam več težav, vsaj ne kot sem jih imela takrat ko sem bila v bolnici(bolečine, krči, bruhanje…)
– aja oče ima tudi sladkorno

So to znaki sladkorne? Kaj mi svetujete? Zdavnik mi sicer napiše vsake toliko listek za laboratorij, pa še to mu je težko, češ saj zadnjič ni bilo nič.

Hvala za odgovore.

predlagam, da greš sama v laboratorij (samoplačniško) in si pregledaš kri oziroma, če ima kateri od prijateljev aparat, naj ti izmeri sladkor.

Potem pa boš videla, kako

Živjo,
tudi jaz mislim, da imaš težave s sladkorjem. Moj mož ima sladkorno in ima dostikrat ponoči lažjo obliko hipe. Isto se mu dogaja kot tebi. Res je, da je vsak primer sladkorne različen. Zelo dobro bi bilo, da bi obiskala zdravnika in mu povedala točno kaj se ti dogaja. Najboljše, da si zapisuješ en teden potem pa greš do zdravnika. Mislim, da te bo tudi zelo resno jemal. Poskusi si pri očetu pomeriti sladkor v krvi, kadar se ti dogaja, da se treseš, da čutiš potrebo posladkem, ko si zelo žejna,… Naredi test probe in boš videla. Normalni nivo sladkorja je približno med 5-7. Če boš imela nižjega od 3 je lahko že nevarno za hudo hipo. Pa saj to verjetno že veš.

Upam, da sem ti z mojim mnenjem kaj pomagala.

LP in zdrava bodi!

Hvala obema..

Vem pa nič ne, ker sem nekako odrivala dejstvo, da sem imela okvarjeno slinavko in da me morda čaka sladkorna. Če pa kaj preberem o tem, je to zame kot znanstvena fantastika.

Tisto tresenje za sladkim je ponoči, ali pa če slučajno se popoldne uležem in ko vstanem…

Živjo še enkrat,

upam, da se boš odpravila k zdravniku, ker je resnično možno, da imaš sladkorno bolezen. Prej jo opaziš, boljše je. Hipe so lahko resnično hude. Moj partner je imel (že nekaj časa nazaj) eno resnično hudo in je tako močno udaril z glavo ob pult in omaro, da sem mislila, da se je ubil. Prav v nezavest je padel. Mislim, da je imel kar pretres možganov. Tudi takoj potem sem mu mogla dat injekcijo, da je prišel k sebi. Še pet dni je bil čist fertig. Vse ga je bolelo od glave, pa do mišic.
Nočem te strašit ampak, ti predlagam, da poskrbiš zase. Nekaj se sigurno dogaja, če ti daje telo take znake.
Pa sporoči.

Hvala za tole.
Poleg vsega imam tudi PCO ,zdravili me bodo kirurško ker ne prenašam hormonov. Je pa dr.Pušenjak razložil da je PCO v povezavi s toleranco na sladkor. To me je privedlo na ta forum,pa še simptomi. Očitno si bom morala priti na jasno za kaj gre.

No tako je bilo tudi že pri nas, z mojim možem, hudo, a nismo edini, a ne…življenje teče dalje, nas pa vsake toliko malo preseneti…

Je pa po drugi strani lepo videti, da nisi sam s takimi težavami…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close