Pozdravljeni,

res bi bila vesela kakšnega nasveta! Imam ZELO zelo leno prebavo. Na wc grem recimo 1x na 5 dni… Pa medtem nimam nobenih težav razen napihnjenga trebuha, boli me me nič, tudi potrebe po tem, da bi šla na WC ni. Kljub temu da jem vse, od zelja, ki naj bi pomagalo, stročnic, pijem dosti vode, gibam se kolikor je možno, je pa res, da veliko presedim zaradi študija in jem premalo sveže zalenjava in sadja… nič ne pomaga. Včasih, ko je tako, sem se že vdala v vse skupaj in nakoncu pojedla kruh z Nutello in me je takooj odprlo! (ne pa vedno). Danes sem zjutraj jedla slive, ki so se čez noč namakale v vodi in spila to vodo. Potem nič več. Hmalu se je že nekaj začelo dogajati, vedar tako minimalno, da vem, da je črevesje še vedno polno! Kasneje imam pripravljen jogurt z lanenim semenom…

Sploh nevem več, kaj narediti… pred leti, ko sem še pila kdavo in kdaj pa kdaj kakšnega pokadila, ni bilo problema, sem takoj laufala na WC, no zdaj teh razvad nimam več in tukaj se je pojvil problem.
Parter je večinoma isto kot jaz, pa gre vsakodnevno 2x na WC ob istem času. Jaz pa ni šans tudi po več dni. Zelo rada bi se tega rešila, saj vem da ni zdravo… Stara sem pa 22 let.

Za vse nasvete se lepo zahvaljujem!

Naslednje stvari pospešijo prebavo:
– vadba
Bolje je intenzivna vadba, vendar tudi aerobna ok.

– redni manjši obroki
Več obrokov boš imela, bolj aktivna bo tvoja prebava. Ne smejo biti preveliki

– vlaknine
Predvsem listnata zelenjava (solata, špinača, brokoli..), ovseni kosmiči, oreščki, jagodičje..
Nekaj od tega moraš v dovolj velikih količinah pojesti VSAK DAN.
Če misliš, da ti ne bo zneslo, potem ti svetujem, da si kupiš vlaknine v prahu in jih zmešaš z vodo ali mlekom:
http://www.the-nutrition.com/izdelek/89/THE-Fiber–600g-/b/trgovina/cat/19/stype/1

--------------------------------------------------------------------------------- Mare Hojč, inštruktor fitnesa in licenčni trener IBFF [url=http://www.the-nutrition.com/domov/?utm_source=Medovernet&utm_medium=Oglasni%20prevzem&utm_campaign=Medovernet%20oglasni%20prevzem][img]http://med.over.net/wp-content/uploads/2015/09/logo-the-nutrition-e1441270438907.jpg[/img][/url] VIDEO Vadba za Hujšanje Doma (Začetni/ Nadaljevalni/ Napredni program, vse v video obliki z razlago strokovnega trenerja; Brezplačna) http://www.the-nutrition.com/video/kategorija/vadba-doma//zacetni-program Katera oblika kardio vadbe je najbolj učinkovita za hujšanje (VIDEO) http://www.the-nutrition.com/single-blog/Katera-oblika-kardia-je-najboljsa-za-hujsanje/123/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/cilj/Hujsanje/stran/1 Shujševalni recepti (dietna Nutella, Rafaello kroglice, Nizkokalorična pica..) http://www.the-nutrition.com/recepti Kako je Sara izgubila 26 kg (najuspešnejša X3M Shredxx 90-dnevna preobrazba) http://www.the-nutrition.com/single-preobrazba/Sarina-X3M-Shredxx-90-dnevna-Preobrazba/9/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/stran/1

Oj!

Meni močno pomagajo Chia semena.
Sploh v primeru ko zmanjšam obseg vnosa prehrane, se vse v mojem telesu dobesedno zalepi – in na ta veliko potrebo lahko kar pozabim … muke (občutek napetosti, polnosti, na wc-ju…) so pa neznosne. 1x celo tako močne (ko sem bila noseča) da sem šla po zdravniško pomoč.
Pa zelo, zelo pazim da:
– skoraj nič bele moke
– veliko vlaknin
– gibanje min 3-4x/teden min.2 uri … ni da ni …

Pač dejstvo je, da smo si različni in to kar jem jaz, mojega moža postavi na sekret vsak dan večkrat, mene pa redkeje.
Pomaga mi:
– min. 2x/dan dodana velika žlica Chie semen (bodisi v jogurt, kakav..)
– ali mleto laneno seme – (Chia mi bolj ustreza, ker se zasluzi, napihne in tudi odvajam ‘podmazano’ – lahkotneje)
– blitva – (a da pomaga, jo moram zaužiti zelo veliko…)
– OTROBI – ja ti so tudi zakon –
– olivno olje – polito čez krožnik (a kaj ko s tem tudi ne gre pretiravat saj ima veliko kalorij)
..
in včasih ko obupam (tako kot ti z nutelo) se mi zdi, da me zjutraj požene orenk zacukrana kava 🙁

in naj še omenim:
– Ko peljem psa na sprehod in opravi svojo veliko potrebo – pridrvi nazaj k meni z tako brzino in igrivostjo in srečo na obrazu … da mi je jasno kaj to pomeni sreča 🙂)))))

New Report

Close