Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Težave z vašimi očali

Težave z vašimi očali

Pri Optiki Pirc sem kupil sončna očala Ray-Ban P. Zdaj pa z njimi ne vidim na ekran satelitske navigacije v avtu, ekran je namreč popolnoma črn. Pomoč?

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Pravilno, da ste se obrnili na mene, saj sem pravi naslov, za te zadeve. Kar ste ugotovili ni osamljen primer, ampak se dogaja tudi drugim.

Da začnem lepo povrsti. Imate torej najboljša sončna stekla, kar jih premore optična industrija. Ker je to sorazmerno nova zadeva (tehnologija polaroida je sicer že stara, vendar se ni masovno uporabljal v očesni optiki), se ostali izdelki še niso prilagodili tem zahtevam.

Torej LCD ekrani delujejo na enak princip, kot vaša sončna očala. Težava nastane, kadar sta ta dva sistema (oziroma polaroida) postavljena točno pod 90° kotom, drug na drugega. Takrat niti en polaroid ne spusti delčka svetlobe skozi, zato nastane temna slika (v vašem primeru temen ekran). Torej, če postavite, dvojna očala, pod 90° kotom, drug na drugega ne boste videli nič.

Vi pa lahko naredite kontra test in glavo obrnite za 90° (ko imate očala na glavi) in boste lepo videli vse na ekranu.

Ljudje imajo enake probleme na ekrančki v plovilih, letalih, avtomobilih, itd….starejših letnikov (pod 2003).

Industrija se to zaveda in novejša plovila, letala, avtomobili, GSM-ji, dlančniki, Notebook-i, nimajo več tega problema.

Zakaj omenjam letala, ker smo tak primer imeli z mojo stranko. Na starem letalu je imela enak problem in ni videla na instrumente z očali. Imela pa je naročeno novo letalo in je bila v strahu, da se bo zadeva spet ponovila, ter spet ne bo videla na instrumente. Na licu mesta je poklicala menegerja v ZDA, nakar ji je ta zagotovil, da v tovarni poznajo to slabost in so zato vsi LCD-ji postavljeni pod pravilnim kotom, tako da ne bo več težav s sončnimi očali.

Lp.

New Report

Close