Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Težave z ušesi

Težave z ušesi

Pozdravljeni imam že ogromno let probleme s ušesi. Bila že pri specialistu orl večkrat, ampak težav mi niso odpravili le te se z leti stopnjujejo.
Leta 2005 iznenada sem prvič imela brezbarvni izcedek, srbež. Zaradi tega izcedka so nastale kraste. Sluh imam tudi slabsi največ na desni strani. Leta 2018 so mi hoteli ustaviti neko cevko v desnem ušesu za boljše prezračevanje,ampak je ni mogel ustaviti, takrat mi je tudi skozi sluhovod sčistil začetek holeostoma ne vem če sem prav napisala, sigurna pa sem, da veste kaj mislim, lani bi mogla imeti kontrolo, ampak zaradi druge operacije nisem mogla iti, zdaj čakam na datum. Krema za srbež mi pomaga za par dni Elocom tudi to ime ne vem, če sem prav napisala. So me opozorili, da naj mažem malo, saj tanjša kožo.
Zadnji mesec mi zelo teče iz ušes, se posebno danes v desnem ušesu, srbež nevzdržen tudi ponoči, v desnem ušesu imam občutek blage bolečine mogoče tudi je bolečina, zaradi praskanja, ker se poškodujem. Občutek pritiska, tudi šumenje. Ko mi teče iz uha grem z palčko vatrirano v ušesa, da posušim, obrišem tisti izcedek vsaj nekaj, ampak ta izcedek je temen. Mislila sem najprej, da je to od krvi. Ampak mislim, da ne. Ali je možno, da se mi je ponovno pojavil holeastom?
Sama vem, da se nebi smela praskat. Žal to je nemogoče. Enostavno ne morem več tega prenašati. To traja leta in leta. Srbež me ponoči zbudi.
Kaj bi bilo krivo za temen izcedek? Kam naj grem, da mi ugotovijo vzrok, da se rešim tega problema.

Spoštovani,

iz vašega opisa ne morem razbrati, ali gre za

– kronično vnetje sluhovoda – holesteatom sluhovoda, ki se ga lahko očisti v ambulanti
– kronično vnetje srednjega ušesa s holesteatomom, ki ga zdravimo kirurško.

Proti srbežu svetujem, da kapljate / nalijete v sluhovod olje (lahko olivno).
Potreben bo ORL pregled in preizkus sluha, na podlagi tega se bo specialist odločil o zdravljenju.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close