Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Težave z urinom

Težave z urinom

Naj prej srečno novo leto veliko zdravja, veselja in zadovoljstva ter poslovnih uspehov v letu 2007.

Imam težave z urinom. Že leto dni vseskozi pijem samo antibiotike Primotren, ker je izvid slab, ker baje, da v urinu imam kri in povečani erirtociti, tako nekako se temu reče. Moje izvide so poslali na Mikrobiološko amb, ki so tam potrdili zopet, da moram jemati Primotren na 12 ur po 2 tab. Ne morem jaz sedaj celo življenje samo jemati oz. uživati antibiotike, pomaga pa nič. Sledi zopet izvid in zopet je poz. Pred cca. 1 letom sem imela UZ. ledvic, ki je pokazalo bp. edino kar je navedeno, da mi desna ledvica malo zaostaja.

Kaj bi to lahko pomenilo, da ledvica zaostaja? Kakšen pregled bi mi vi še svetovali. k urologu sem naročena šele marca. V ledvicah ni bilo videti ne peska in ne kamnčkov. Ali mislite, da je lahko kri v urinu zato, ker mi ledvička zaostaja? Tudi žolč je bp. Kaj bi lahko bilo? Ali bi vi vedeli kam se še naj obrnem?
Hvala lepa za vaš odgovor, ker mi bo zelo dobrodošel.
Lep pozdrav
Nana

Spoštovani!

Če nimate težave, značilnih za vnetje mehurja, potem antibiotika ni treba je mati, Nesimptomatske bolezni ne zdravimo. Sicer pa razmislite, če pojavljanje patoloških izvidov ni povezanih s spolno aktivnsotjo, sja bi iblo potem bolje vzeti po vsakem odnosu dve tableti in bi bil bolj ali manj mir. Po odnosih pojdite tudi vedno na vodo, pijte velik otekočine (2 l).

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani dr. Kersnik

Hvala za tako ažuren odg. V tem je tudi težava, ker spolne aktivnosti sploh nimam.
Ali vi mislite, da bi se to lahko nanašalo na spolno aktivnost, ali kaj ste hoteli povedati z tem?
Če nimam spolne aktivnosti potem kaj storiti?
Hvala in lp,

Imam isti problem – razlaga mojega zdravnika je, da to tako pač je. Kaj to pomeni – da smo tisti, ki nas ne morete pozdraviti, v bistvu zdravi, čeprav imamo patološki izvid? Ali da pač ne znate pozdraviti?

Tak izvid imam ne glede na pitje tekočin (od 1 do 2,5 l na dan – vedno enako), ne glede na spolno aktivnost (v tujini bila pol leta – izvid enako patološki), bakterij v rodilih ni (ginekološko stestirano), pri izločanju blata vedno pazim, kako se obrišem. Brisače uporabim le enkrat – spet pazim, kako se brišem. Po tabletah (dala sem čez celo paleto antibiotikov) je sem in tja možno ugotoviti izboljšanje, ki traja teden dni, potem pa spet jovo na novo. Simptomov, ki bi me ovirali v vsakdanjem življenju pa nimam. Bakterije v urinu je potrdil še vsak Sanford, ki sem ga delala.

Kaj mi torej preostane?

Čeprav mojega zdravnika reč prav nič ne vznemirja, pa mene moti predvsem zato, ker so eden glavnih vzrokov za rak na ledvicah prav ponavljajoči se uro infekti.

Lp,
B.

Spoštovani!

Če ni znakov in težav, pri bakteriuriji ni zdravljenja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Ponavljajoče se okužbe so pogosoto povezane s tem.

Če torej ni nobenih zunanjih znakov in dejavnikov ter so vaša sečila zdrava, zgolj zaradi bakterij v urinu ni treba jemati zdravil.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close