težave z očmi
Pozdravljeni!
Stara sem 31 in že nekaj let opažam težave z očmi. Ko sem na zdravniškem pregledu preko službe pogledala v aparat in mogla razbrat znake iz slikice, bi morala videti eno sliko, jaz pa sem dve, ker sem jih vprašala iz katere naj berem, leve ali desne. Malo so se nasmejali, potem je pa rekla zdravnica da imam dvojni vid. Na pogled ne izgleda, da bi škilila. Očitno z vsakim očesom po svoje gledam. Opazila sem, da na levega glede na dioptrijo, ki jo imam vidim slabše, vendar ne vedno. Prav tako sem opazila, da je notranji črni krogec v očesu vedno manjši na levem očesu kot na desnem. Včasih imam občutek, kot da z vsakim očesom gledam po svoje, včasih tega ni in takrat mi črni krogec na levem očesu reagira skoraj tako kot na desnem, torej ni očitne razlike. Z levim očesom sem že imela težave, ko sem imela neko zastarano rano na očesu in sem rabila skoraj pol leta, da sem si ga z antibiotičnimi kapljicami pozdravila, ker so se vnetja kar naprej pojavljala. Sedaj nimam vnetij, občasno me še boli spodaj na zunanjem delu. Ali naj obiščem zdravnika in kaj se mi dogaja?
Hvala za odgovor. lp
Kar ste napisali menim, da ni nič nujnega, če pa vas skrbi menim, da je bolje da obiščete oftalmologa, ki vam bo naredil pregled in dogovoril na vaša vprašanja, ko bo ocenil zakaj gre. Brez pregleda se težko točno oceni.