Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika težave z očali

težave z očali

Pozdravljeni!

Prejšnji teden sem imela pri optiku pregled za očala. Okulistka mi je izmerila novo dioptrijo in sicer je ugotovila, da se mi je na desnem očesu dioptrija zmanjšala iz +3,5 na +2,5 – to je ugotovila predvsem s pomočjo naprave, jaz pa nisem bila čisto prepričana, ali res tako bolje vidim. Rekla je, da je to moja objektivna dioptrija in svetovala, naj jo zamenjam. res sem si dala narediti nova očala, na katere se pa nikakor ne morem navaditi. Nosim jih od petka in sem vedno bolj prepričana, da ta dioptrija ne bo prava, saj precej slabo vidim in imam težave s fokusiranjem. Na nova očala pa naj bi se navadila v dveh dneh…

Kaj mi svetujete naj naredim? Kakšna je praksa v takih primerih? Glede na to, da očala niso bila poceni in da imam najdražja stekla. Saj v optiki verjetno niso krivi, mi je pa njihova okulistka napačno izmerila dioptrijo. Mi lahko svetujete okulista v Ljubljani, kamor bi lahko čimprej šla po novo mnenje?

Hvala in lep dan!!!

Torej, v vsakem primeru optik ni kriv, saj naredi po receptu zdravnika.

Vseeno pa morate nazaj k temu optiku (in ne kujat zamere, kakor eni naredijo in potem še vse najslabše o njemu govorijo), ampak mu povejte za vaš problem.

Mogoče vas bo naročil na ponoven pregled (ponavadi naredimo tako) oziroma vam bo sam izmeril dioptrijo in zamenjal steklo.

Lp.

New Report

Close