Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Težave z nosom

Težave z nosom

Spoštovani!

V mesecu aprilu 2007 sem imela operacijo nosnega pretina (zaradi težav z oteženim dihanjem). Po operaciji se je dihanje izboljšalo, kljub temu pa se mi še vedno nos občasno maši, pojavljajo pa se mi tudi krvavitve iz nosu, za katerimi sem trpela že pred operacijo vendar s pomočjo pregleda ORL specialist na dan preiskave ni mogel odkriti vzrok krvavitve.
Sluznica v nosu me sedaj pogosto peče, je nekoliko boleča in občasno me spremlja voden izcedek iz nosu.

Prosim Vas za Vaše mnenje in nasvet glede mojih težav.

Zahvaljujem se Vam za Vaš odgovor in Vas lepo pozdravljam!

Jana

Spostovana!

Operacija nosnega pretina naredi več prostora v nosu za dihanje, ne naredi pa drugačno sluznico. Če je ta prizadeta od draženja, kajenja, alergije, suhega zraka…, potem dolečene težave ostanejo. Krvavitve so ponavadi posledica razširjenih žilic, ki se odprejo, pogosto pri suhi sluznici. Priporočam izpiranje nosu s fiziološko raztopino, po potrebi pa tudi kontrolo pri operaterju.

LP. drIB.

Spoštovani!

Že več kot eno leto imam prrobleme z sinusi. Postal sem odvisen od operila za odrasle. Njega redno uporabljam že več kot eno leto parkrat na dan. Edino Operil mi odpre nos, da lahko normalno diham. NIti fizijološka raztopina,ter drugi izdelki mi ne odprejo nosa tako kot OPreil. Bil sem pri zdravniku in V Novem mestu za nos samo niso ukrepali nič. Rad bi prišel nekako do vas da mi pogledate kaj je narobe z mojim nosem in da se to konča ker sem že odvisen od Opreila. Hvala za vaš odgovor.
DAMIR IZ ČRNOMLJA

Spoštovani Damir!
Sam ste povsem pravilno postavil diagnozo: odvistnost od Operila. Točno. Zberite se in prekinite z njim.To je edina pot k izboljšanju. Sprva bo težko, nato pa vse bolje. Na pregled pridite, ko vsaj 1 mesec ne bosti več uporabljali Operila, če boste sploh še imeli teževe.
Lp, dr. IF

Konec listopada grem na operacijo polipa v desni nosnici.Zanima me kaksen je pristop.Lep pozdrav

Spoštovana!

Operacija nosnih polipov se pri nas ponavadi dela v lokalni anesteziji, s pomočjo endoskopa, skozi nosnici. Operacija traja okrog ene ure ( če ni še zvit nosni pretin ) in potrebno je ostati v bolnici 1-2 dni. Potrebno je pred in po operaciji redno jemati zdravila.

LP. drIB.

New Report

Close