Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija tezave z lecami

tezave z lecami

nosim enoletne mehke lece, ki jih moram zamenjati sele aprila, v zadnjem tednu pa sem opazila, da so lece tako zapackane, da sploh ne vidim vec ciste slike ampak megleno. mislila sem, da je problem v cistilu za lece-renu tako da sem ga zamenjala za opti-free pa so lece se vedno cisto zapackane, ko jih dam zjutraj iz tekocine.
zanima me zakaj se to dogaja in ce lahko problem resim le z novimi lecami. lece pa uporabljam ze skoraj deset let pa takih problemov se nisem imela.

lp

Vzrok za težave, ki jih opisujete so lahko tudi spremembe v strukturi solznega filma, da se delčki solznega filma nabirajo na kontaktnih lečah in povzročajo težave. Morda lahko preiskusite umetne solze, ki bi lahko pomagale, seveda pa ni nujno. Eventuelno bi bilo smiselno tudi zamenjati proizvajalca kontaktnih leč in tako preiskusiti, če je kaj drugače. Nenazadnje pa je mogoče, da se je pojavilo kakšno prikrito vnetje, ki pa se ga brez pregleda ne da oceniti

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close