težave z dojenjem

Pozdravljeni!

Moj sonček je star 1 teden in je imel malo zlatenice, tako da je bil 12 ur pod lučko. Že v porodnišnici je samo spal in ga skoraj nisem uspela pripraviti do dojenja, oz. je nekako šlo z veliko upiranja. Sedaj je doma in tudi večino časa spi, kar ne morem ga zbuditi. Ko pa mi uspe, ko ga pristavljam k dojki krčevito joka in se noče prisesati. Malo ga posilim, a potem takoj zaspi in v spanju malo sesa.
V porodnišnici je z 3690 g padel na 3,5 kg, kar je normalno. Ne vem še kako je s težo, bom jutri videla, ko pride patronažna.
Kaj svetujete?

Najlepša hvala!

lp Saša

Saša,

žal zaradi pomanjkanja časa ne utegnem napisati kaj več, v vašem primeru vam utegne koristiti tale članek (o dojenju “zaspančkov”):

http://www.dojenje.net/vprasanja.htm#_4._NASVETI_ZA_1

Oglasite se še kaj (kako bo s težo).

Lp

Alenka

Draga Saška,
vaš dojenček ima en teden, je zelo zaspan, v porodnišnici je bil zlateničen. Tudi doma imate velike težave, da ga prebudite za dojenje.

Vsekakor absolutno svetujemo, da se zaspančkov ne pusti kar spati. Alenka vam je zgoraj že podala link na informacije, kako prebujati zaspančka. Upam, da vam bo v pomoč.

Prijazen pozdrav! Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri La Leche League International <http://www.dojenje.net>

Meni je patronažna rekla, da ni problema, če otrok spi tudi po 6-7 ur skupaj, če se čez dan doji vsaj 8x. Pri nas smo ponoči pač spali, čez dan pa smo se dojili na 2 uri ali še malo manj in dojenčica že ves čas lepo pridobiva na teži.

New Report

Close