Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Tezave s srcem ali tesnoba/aneksioznost

Tezave s srcem ali tesnoba/aneksioznost

Pozdravljeni

Pred kratkim se mi je zgodil šok (smrt v družini) in od takrat imam hujše tesnobne oz panične napade. Imam 32 let 182 cm 90 kil (normalna postava). Bil sem na EKG 2x in 1x pregled za pljuča 3 tedne nazaj. Vsi testi so bili ok. Sicer sem imel malenkost povišan sladkor (katerega sem normaliziral in si ga merim okol 6.0 na tešče), malo je bil tudi kisik v krvi manjši in holesterol povišan – slab in dober malo nižji. To so mi rekli da z vadbo uredim (trenutno tečem 3-4 na teden – prej sem se zelo malo gibal še posebaj v službi ker delam za računalnikom).

Pojavljaja se mi kratkotrajno špika je v prsih in hrbtu ( kar menim da je od telovadbe plus tesnoba ima prste vmes), potem ko začnem tečt sem zelo zadihat ampak potem se umiri in nisem več tok zadihan, čutim tesnobo v prsih, ter povišan utrip.

Moje vprašanje je kako ločim kaj so težave z srcem in kaj mi tesnoba in panika povzročata?

Dodal bi še da ko grem spat se mi zgodi v prve 30 minutah da se zbudim kot da nimam sape potem zaspim nazaj več al manj celo noč. Pri kardiologu so rekli da je to tesnoba

Spoštovani

Zaupal bi kardiologu in bi se strinjal da res gre za tesnobo in ne za organsko bolezen srca. EKG vedno pokaže če je karkoli narobe s srcem, npr. nezadostna prekrvavitev srčne mišice, ki je najbolj pogosta oblika bolezni srca in ožilja. Poskusite še kakšnimi pomirjevali, za začetek rastlinskega izvora.

LP

New Report

Close