Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva težave s posteljico

težave s posteljico

Spoštovani,

Rodila sem dvakrat (prvič vakumsko, drugič normalno) in pri obeh porodih so mi morali posteljico odstraniti operativno. Enostavno se ni porodila.
Zakaj se to zgodi, ali lahko to pričakujem tudi tretjič?

LP, ANDREJA

posteljica se lahko vraste v različno goboke sloje maternične stene. če se vraste le v bazalni sloj maternične sluznice (acreta), potem se po proodu sicer sama noče odluščiti, vendar jo je mogoče odluščiti ročno, če se vraste v mišični sloj (inkreta) ali ta sloj celo preraste (perkreta), je tudi odluščiti ni mogoče in je praviloma potrebno kar odstraniti maternico. Glede na to, da se vam je priraščena posteljica ponovila že 2x je tveganje ponovitve še tretjič precej povečano.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close