Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Težave s hrNO

Težave s hrNO

Spoštovani
Stara sem 60 let. Že od otroštva imam želodčne krče. Takrat je blo rečeno, da sem preveč živčna oseba in naj se sprostim, pa bo vse vredu. Žal se je z leti izkazalo, da je to odvisno le od mojih prehranjevalnih navad. Tako sem po 30-letu jedla več sadja in zelenjave, iz prehrane pa izločila vse omake, hitro ali konzervirano hrano. Z leti je bilo moje telesno počutje vedno slabše: boleći sklepi, neprespane noči, stalna utrujenost. In sem se odločila za brezglutensko dieto, ki mi je vrnila moč in energijo Ker pa so me vsi jemali kot neresno sem šla še na teste. Tri dni sem morala jesti samo ovsene kosmiče na mleku z jajcem (kar me je čisto uničilo) potem pa še dober mesec vsevrstno prehrano, tako naj bi lažje ugotovili na kaj sem alergična. Ugotovili so da ne prebavljam škroba, na gluten pa nisem alergična. Potem sem iz jedilnika izločila še škrib, kar pa je verjetno povzročilo še vnet žol in zalogo žolčnij kamnov. Zdaj ne vem kako naj zdaj uskladim vse diete, kaj lahko sploh jem. Ali obstaja zdravljenje tudi za takšne prehranske težave. Skrbi me kako se bom na stara sploh prehranjevala, da mi ne bi to še dodatno škodilo za maje zdravje.
Lep pozdrav

Spoštovani!

V vašem primeru predlagam celostno testiranje. Pomembno je, da se odkrijejo pravi vzroki za težave, ki jih imate. Neprenašanje določene hrane je le posledica.

Druga možnost je test prehranske intolerance, ki je lahko osnova za prehranjevanje, dokler ne rešite vzrokov.

Za več informacij se, prosim, obrnite na ordinacijo.

Vse dobro!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close