Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija težave pri erekciji

težave pri erekciji

Pozdravljeni,

na Vas se obračam v imenu svojega moža.
Star je 35 let.Nekadilec, uživa zdravo prehrano, krvi testi b.p.,normalna telesna teža.Ne uživa nobenih zdravil ali drugih substanc.Stresi so zmerni.

Že dobro leto ima težave z popolno erekcijo.Sredi spolnega odnosa se trdota penisa za polovico zmanjša.Takrat je seveda penetracija skoraj nemogoča in še psiha naredi svoje.Tudi na začetku erekcija ni več 100 % močna.Težav z izlivom sperme nima.

Bi lahko bil vzrok zoženje žil, ki vodijo v penis in s tem preprečen dovod krvi v penis?
Mož je namreč strasten kolesar in na kolesu je več ur skoraj vsak dan.Sedež na cestnih kolesih je pa zelo ozek in trd.

Je mogoče preveriti dotok žil na UZ pri urologu.Mogoče barvi doppler žil?
In, če se ugotovi, da je vzrok ravno to, kako se lahko to reši??
Kakšen nasvet na katero urološko ambulanto se lahko obrneva ( samoplačniško)?

Hvala Vam za vaš odgovor

Spoštovani!

Pri kolesarjih je to znana težava. Navadno niso krive žile, temveč živci v tem predelu. Posebej težko je pri npr. mestnih redarjih ali policistih na kolesu – tem so v posebnih raziskavah v tujini poskusili najti, oblikovati sedeže, ki bi zmanjšali pogostnost teh težav. Največ izkušenj v Slo ima s tem prof. Vodušek iz UKC Ljubljana – nevrološka klinika – predlagam da se poskusite naročiti pri njem. V laboratoriju za klinično nevrofiziologijo bi lahko opravili elektrofiziološke preiskave medeničnega dna oziroma ustreznih živcev, če bi se jim to zdelo potrebno.

Težava se ne pojavlja pri vseh kolesarjih, pri določenem odstotku pa – smo pač različno “narejeni”.

Vsekakor naj takoj preneha kolesariti (so tudi drugi športi). Prof. Vodušek je zadnjič omenil, da se navadno po letu dni stanje uredi. Nato naj pa pazi kako je s kolesarjenjem naprej (sedež…). Kaj do takrat? Poskusite lahko s katerim od zdravil (tabletke, če te ne bi pomagale pa Caverject ali erekcijska črpalka oz. erekcijski obroček…). Laboratorijske preiskave pa lahko izločijo še kakšne druge možne razloge, običajno bi ga na te napotili, vendar je glede na vaš opis res najverjetnejši problem kolesarjenje in tu je rešitev zelo enostavna.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close