Pozdravljeni!
Na vas se obračam, ker imam že dalj časa težave. Star sem 22 let, zdravnik sumi aksioznost, ker sem imel v preteklosti težave (s samim seboj “da sem bolan”) So se mi pojavljali razni simpotmi, ki so bili jasno bp. Kakšne 2 leti ali mogoče več, ko opravljam veliko potrebo je v blatu sluz (prozorne barve), krvi v blatu ni zaznati. Tudi pred veliko potrebo me včasih napenja, potem je vse ok. Tudi bolečine v trebuhu so bile prisotne poleti kakšen teden, potem je bilo vredu 2 meseca oz. to se mi pojavlja vsake toliko časa,(to ne med opravljaljem potrebe!) Tudi bolečine v hrbtu sem morda zaznal, a to je že izginilo… Po potrebi čez dan, pa ko “imam vetrove” se 3 krat na dan izloči sluz a to ne vedno… imam občutek kot bi imel razdražen anus?
Nisem shujšal, ukvarjam s s športom, imam apetit, se zdravo prehranjujem. Sprašujem se kaj je z mano narobe, ali imam raka na črevesju itd… je to povezano s stresom oz. aksioznostjo?
(mehkega blata oz. driske nimam!)
hvala za odgovor
lp.
Spoštovani,
naj poudarim, da je rak črevesa vseeno bolezen, ki se pojavlja kasneje v življenju, ne pri tako mladih, kot ste vi. Živite čimbolj zdravo in se izogibajte nezdravi prehrani, uživanju alkohola, uživanju prepečene ocvrte hrane, ne kadite in se dovolj gibajte.
LP, Marija Š. Gašperšič