Spoštovani

stara sem 25 let. Nisem še doštudirala.Imam slabo samopodobo.Občasno delam preko študentskega servisa, a zdaj sem si zanalašč nabila telefonski račun na 140.000 sit,plus tega pa imam stroške za stanovanje.Ker sem brez statusa sem nemotivirana za učenje-Od familije podpore ni.Sem brez denarja. Strah me je da me še v zapor ne zaprejo ker nimam od kod plačati tega enormnega telefonskega računa.Oče mi pravi po telefonu naj se zaposlim saj da imam gostinsko šolo,a mene ta poklic ne veseli. Imela sem slabe ocene ker so mi vedno govorili da SEM NEUMNA IN PRIZADETA,večkrat sem jim verjela in tudi zdaj jim,saj sem storila veliko neumnosti.Nimam ne denarja, ne volje za študij.Sram me je. Drugače sem kar sposobna.Sicer delo z računalnikom(npr.word in excel) ne obvladam preveč, to pa vsi zahtevajo če delaš v kakšni pisarni.Nočem pomivati posode kot sem to počela.

Tako samouničevalno se vedem. Zakaj?
Pomišljam na samomor saj ne vidim smisla.Morda je res edini smisel MOJ FANT, s katerim sva šele na začetku.Nočem da izve za moje finančne neumnosti in to da sem brez statusa, saj je on zelo priden, že diplomiral in zaposlen.
KAr sedim in ne vem kdo sem.Moji občutki do same sebe in vsa moja zagnanost in vera vase je zaspalo.Morda umrlo?
Jezna sem nase.Tako neodgovorna sem bila finančno in drugače.
A OBSTAJA REŠITEV ZAME? DA DELAM IN USPEŠNO ŠTUDIRAM IN IMAM KRASNO LJUBEČE RAZMERJE?Kljub temu da sva en mesec skupaj, sva že intimna in je odlično ko sva skupaj.-Strah me je da ne izve kako zelo veliko napak sem storila v življenju.V svojem mladem življenju za katerega moj oče po telefonu (videl me ni pol leta) trdi (citiram) da sem že stara.Moj oče je tako zelo nesramen .Vem pa da mi ne more pomagati.Včeraj sem mu po telefonu povedala da nimam denarja in da sem v stiski in mi je odgovoril “ne zanima me.ne kliči me v zvezi z tem”.Rekel je naj že enkrat pustim šolo(študij) in se zaposlim.Ko sem mu rekla da ne bom,mi je dejal da ga ne poslušam,torej naj mu ne jamram.In sva nehala pogovor.Veliko mojih sovrtsnikov ima starše ki jih podpirajo,jaz pa ne.

A OBSTAJA REŠITEV ZAME? DA DELAM IN USPEŠNO ŠTUDIRAM IN IMAM KRASNO LJUBEČE RAZMERJE,BREZ KONTINUITETE STRAHU,SAMOUNIČEVALNOSTI IN APATIJE? ČE, KAKO PRIDEM DO TJA? PROSIM POMAGAJTE MI.
HVALA

Spoštovana Zaskrbljena, ne bi vam želel pridigati, a če bi čas, ki ste ga potratili za telefoniranje, uporabili za študij, zaj ne bi imeli dolga, pa še kakšen izpit več bi se znašel v indeksu.Je že tako, da za zapomnnje enega pojma( stavek, odstavek stran),ki je znotraj logično povezan, porabimo pribljižno dvajset minut koncerntirane pozornosti, torej je možno s precejšnjo natančnostjo predvideti, koliko časa bo treba študirati za posamezen izpit.Svetujem vam, da se najpej odločite za najlažjega.Ko bo opravljen, boste imeli v žepu argument, s katerim boste lahko omehčali očeta, svoho situaijo pa morate čimprej razodeti prijatelju.Ne zato, da bi vas finančno podprl, te,mveč zato, da bo cenil vaše resnicoljubje.Izgubili bi ga, če bi vas ujel na laži in ne če mu poveste resnico.Mislim, da še ni vse izgubljeno: pet do šest ur študija dnevno vam bo dvignilo samozavest in sproti krepilo miselno kondicijo.

New Report

Close