Najdi forum

Težave

Spoštovani,

Morda niste pravi naslov za moje vprašanje, vseeno vas prosim za vaše mnenje. Gre za več zadev za katere ne vem, če so med sabo povezane.

Moje težave so se pričele približno tri tedne nazaj. Sredi dneva se je pojavila bolečina v zgornjem delu hrbta (lopatice) in v vratu. Občutek je bil kot pri zaležanem vratu. Čez nekaj dni se je (mislim da v povezavi z vratom pojavil še glavobol na zadnjem delu glave, v čelu in sencah). Mislila sem, da je šlo za zaležan vrat, vendar bolečina vztraja že 3 tedne, glavo težko obračam v vse smeri. Enako glavobol traja že 3 tedne, in je včasih bolj, včasih manj intenziven. Tablete nerada jemljem oziroma redko, le kadar je bolečina že ponoči tako huda, da ne zdržim.

Skoraj istočasno (ne morem z gotovostjo reči, ker nisem bila na to toliko pozorna) se je pojavila slabost. Karkoli pojem, razen v zelo malih količinah, mi povzroča slabost in občutek teže v želodcu. Recimo slabo mi je po vsakem obroku, celo po skodelici kamiličnega čaja. Občutek imam, kot da se mi hrana/pijača vračata nazaj gor po grlu. Bruhala nisem nikoli. Recimo ni mi slabo po vodi ali mandarini. Nasploh jem zadnje čase zelo malo, nisem prav dosti lačna oziroma se hitro nasitim. Občasno me tudi zaboli v predelu srca ali levega pljučnega krila. Težko definiram oziroma ne vem iz kje izvira bolečina. Pojavilo se je recimo med tekom, pa tudi že ponoči. Na dva do štiri dni recimo v zadnjih 10 dneh. Pred tem ne.

Za svoje težave sem krivila vrat, zaradi česar bi me verjetno lahko bolela tudi glava. Za želodec sem predvidevala, da je povezano s tem, ker sem nekajkrat (recimo 5 x v treh tednih) na prazen želodec vzela Naklofen. Vročine nimam.

Šla sem k osebnem zdravniku, saj je po treh tednih res nevzdržno, 24 ur na dan me boli vrat in zgornja polovica hrbta, glava, poleg tega pa mi je še slabo in v prsih me občasno stiska. Zdravnik me je poslal na RTG vratne hrbtenice in povedal, da ni videti nobenih posebnosti. Napisal mi je napotnico za FTH in nekaj za želodec (Nolpaza se mi zdi).

Zanima me, če menite, da bi lahko, glede na to, da RTG ni pokazal posebnosti, razlog za težave izhajal iz želodca, prebavil,…?

Naj povem še to, da sem aktivna. Sicer opravljam sedeče delo vendar se trudim za vmesno razgibavanje in tudi sicer se redno (nekajkrat na teden) ukvarjam s športom. Stara sem manj kot 40. Vročine nimam. Noseča nisem.

Hvala

Spoštovana,

Iz navedenih simptomov težko jasno povem, kaj bi bil vzrok za vaše težave. Tri tedne so tudi kratek čas in najverjetneje gre za prehodne težave.
Priporočam nadaljnje opazovanje in klinično spremljanje pri vašem zdravniku kateri bo v primeru suma na določeno stanje načrtoval dodatne preiskave (laboratorijske, slikovne…).
lp

asist. Željko Perdija dr. med., spec. internist, pulmolog in gastroenterolog Strokovni direktor CiiM plus Maribor Center za interno in interventno medicino https://www.krcnezile-ciim.si [url]https://ultrazvok-ciim.si[/url] https://preventiva-ciim.si

New Report

Close