Najdi forum

Težave

Pozdravljeni, stara sem 48 let. Do sedaj sem imela za kontracepcijo vstavljeni maternični vložek (13 let). Lani oktobra sem začela nenadoma močno krvaveti izven obdobja menstruacije, ginekolog mi je predpisal tablete Primolut Nor in krvavitev je v par dnevih ponehala. Do maja letos sem imela redne menstruacije na 21 dni. Obilna krvavitev se je ponovila pred par dnevi, ponovno tablete Primolut Nor in ustavitev krvavitve. Sedaj pa k problemu: včeraj sem imela kontrolo in ginekolog mi je brez mojega strinjanja odstranil maternični vložek. Pri odstranitvi le-tega je en del ostal v maternici, ginekolog mi je rekel da bo ta delček vložka prišel sam ven ob naslednji menstruaciji. Kaj vi mislite o tem? Pa še en velik problem: po odstranitvi materničnega vložka sem ginekologa vprašala kako je sedaj z zaščito, naj mi svetuje kako se naj zaščitim ker v teh letih si pa res ne morem več privoščiti nosečnosti. Dobila sem odgovor da ne rabim več nobene zaščite ker nisem več plodna. Nič mi ni jasno več! Prosim za vaše mnenje in nasvet kako je z zaščito v tem “občutljivem” obdobju. Hvala vam!

Pozdravljeni,
najprej glede zaostalega koščka materničnega vložka- upam, da se bo res izločil ob naslednji menstruaciji. Odvisno od tega kako velik je bil, verjetno pa je vaš ginekolog videl, da je bil res majhen košček.
Glede zaščite pri 48 letih pa je tako, da je plodnost res zelo zelo zmanjšana. Ponavadi maternični vložek pustimo v maternici do menopavze, če pa povzroča težave ga odstranimo. Pri vas bi mogoče prišel v poštev maternični vložek s hormoni ( Mirena ali jaydessa). Ampak pred tem bi bilo smiselno narediti biopsijo maternične sluznice, da se izključi maligno obolenje.
Srečno

New Report

Close