Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Težave

Težave

Mojemu možu so konec leta 2007 odstranili maligni melanom Clarc III, 0,75. V februarju 2008, so opravili pregled varovalnih bezgavk in razširili varnostni rod, Vsi izvidi so bili negativni. Opravil je tudi rengen pljuč in Uz trebuga. Izvidi BP. Pred tremi tedni je bil hospitaliziran zaradi avtoimune bolezni ( razpad imunskega sistema) in hude slabokrvnosti. Pri rengenu pljuč so odkrili zasenčenje oziroma spremenbo. Po CT je pulmologilja podala sum na metastazo MM. V torek naj bi opravili bronhoskopijo. Vsa zadeva me je presenetila in prestrašila, zato prosim za vaše mnenje.

Vidim, da niste dobila še nobenega odgovora. Verjetno ste že pobrskala po internetu ter našla kakšno razlago, mnenje ali ka podobnega. Tudi na tem foromu, je dosti pisal o MM “perosku” – gospod Peter, pa Yke o imunskem sistemu. Sama sem ena izmed obolelih za MM, vendar po petih letih ( za enkrat) še vse v redu, pa čeprav je bila začetna diagnoza dejansko slabša od vašega moža. Težko je preceniti kdaj in zakaj se bolezen ponovi, zato smo vsi zazdravljeni vedno malo v negotovosti in skrbeh že ob najmanjšem prehladu. Upam, da boste dobili kak pameten odgovor, vsekakor pa želim možu moč, da se spoprime z boleznijo še enkrat, voljo in pogum obema, ker se mi zdi, da tudi pozitivna naravnanost krepi imunski sistem. Ne obupat, iščite informacije.
Lep pozdrav, Leja

Hvala za vaš odgovor. Na srečo se je iskazalo, da je bila omenjena spremenba vidna že po odstranitvi melanoma. Glede na to da je enaka, se zaenkrat niso odločili za punkcijo, ker ima nizek hemoglobin. Z bronhoskopijo spremenbe niso dosegli, domnevajo da gre za benigno spremenbo. Vsekakor bomo zadevo spremljali.

Zelo sem vesel, da se je pri vašem možu ni potrdil sum iz predhodne diagnoze. Naj ostane tako tudi v prihodnje, seveda pa možu iskreno želim, da čimprej okreva in postavi imunski sistem v čim večjo normalo. Če lahko, naj skuša tudi sam naredi kakšne spremembe na tem področju. S tem pa ne mislim, da mora življenje postavit na glavo, tudi majhni koraki so lahko koristni.

Drugače pa v celoti soglašam z Lejinim odgovorom. Pri MM dejansko ni pravil, s postavitvijo te diagnoze postaneš obeležen za vse življenje, kar nazadnje kaže tudi praktično dejstvo, da te nobena zavarovalnica več ne želi življenjsko zavavarovati. S časom na srečo možnost ponovitve MM vseskakozi pada, vseeno pa ni pravzaprav nikoli več povsem izključena.

SREČNO, prijatelj - Jože

New Report

Close