Težave

Spoštovani dr. Kersnik!

Že pred mesecem dni so se mi začenjale pojavljati bolečine v spodnjem delu trebuha. Takrat sem bila na dopustu in prvič pri zdravniku. Predpisal mi je antibiotik. Ko sem prišla domov sem šla takoj k ginekologu, po pregledu krvi mi je odgovoril, da gre verjetno za rahlo vnetje a je verjetno že mimo. Po menstruaciji sem začela sem z jemanjem Cilesta. Sledijo še močnejše bolečine – po mnenju dežurnega zdravnika – mehurja, vročina do 37,2, oblivanje potu, glavoboli,… Zdravnik mi je predpisal Primotren. Ker se po 8 dneh jemanja stanje ne izboljša grem spet k ginekologu. Tokrat mi po vaginalnem pregledu pove, da gre za vnetje maternice. Predpiše mi antibiotik Taracef. Naredijo mi tudi vse krvne teste, ki pokažejo sedimentacijo 17, ter nekoliko zvišan faktor vnetja, ostala krvna slika je bila OK.

Včeraj sem začela jemati nov antibiotik (3!). Danes pa se je stanje bistveno poslabšalo, uriniranje je še bolj boleče, bolečine oz. krče pa imam po vsem trebuhu. Zdravnik mi je tudi predpisal novo kontracepcijo – Stediril M.

Spoštovani gospod zdravnik: je možno, da je poslabšanje normalno, glede na nov antibiotik (včasih se prvi dan stanje poslabša), ali pa prihajajoča menstruacija – čez 7 dni. Imam tudi rumenkast izcedek, čeprav ga včeraj ni bilo?

Čemu naj pripišem oblivanje potu ob vsakem najmanjšem trudu, ponoči se zbujam vsa potna, krče po vsem trebuhu?

Hvala za vaše odgovore in lep pozdrav.

Spoštovani!

Dvomim, da vam bom ob vašem kar zapletenem prmimeru uspel dati zelo enostaven in učinkovit odgovor. Verjetno je šlo za vsa ta različna vnetja, kot ste jih tudi zdravili in se končalo pri nekoliko bolj trdovaratnem, tj. ventju maternice. Poslabšanje ni posledica jemanja antibiotika, pač pa najbrž stanja bolezni. Podobno je z vašim oblivanjem in manjšo močjo. Tudi izcedek sodi zraven. Najbrž boste nekaj časa reden gost pri ginekologu, dokler se vnetje ne pozdravi. Mogoče bo treba vzeti še kak antibiotik. Pri tovrstnih vnetjih je težko npaovedovati čas izboljšanja. Izprašajte še vašega ginekologa.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani gospod zdravnik!
Hvala za odgovor. Zelo ste me pomirili. Vendar pa moram povedati, da se je stanje za nekaj dni izboljšalo, včeraj pa spet poslabšalo, čeprav še jem antibiotik. Zvečer me je začelo boleti v predelu maternice in hrbtu, ponoči pa še tiščanje v trebuhu, boleč je pravzaprav ves trebuh (ponoči se sploh ne smem obrniti nanj), boli me ves spodnji del trebuha. Potenje ponoči je za nekaj dni ponehalo, danes ponoči pa spet naval, predvsem vrat in prsi – vročine nisem imela (36,6). Pritisk imam 110/80, utrip 84.

Moj osebni zdravnik mi je pretipal bezgalke – vse OK, rekel je tudi, da s ščitnico skoraj zagotovo ni nič narobe, saj razen pogostejšega potenja in potenja ponoči nimam nobenih “ščitničnih” težav.

Gospod zdravnik prosim, pojasnite mi ali je možno, da me “izdajajo” živci. Že odkar mi je zbolela sorodnica, mi po glavi roji misel, da imam raka tudi jaz. In od takrat tudi moje znojenje in slabo počutje. Mislim, da je skoraj nemogoče, da bi me bolelo vse hkrati – želodec, pa maternica, pa stiskanje v prsih, pa glava.

Stara sem 28 let in do sedaj razen močno povečane kisline nisem imela nobenih zdravstvenih težav.

Hvala in lep pozdrav.

New Report

Close